GPiPR 2023./2024.
Kurikul 2023./2024.
Kriteriji za ocjenu iz vladanja
Školski razvojni plan
« Rujan 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Projekt "Učenjem do poučavanja"
ŠKOSKI PROJEKTI
"Koliko misliš na okoliš?"
"Socio-emocionalno učenje u OŠ Hvar"
"Ruksak pun kulture"
"Da nam igra bude boja,
spajamo dva škoja"
U subotu 7.12.2019. članovi Učeničke zadruge Faria s učiteljicama Marjanom Tudor i Ivančicom Katušić Domančić, te učiteljem Zoranom Sansovićem, posjetili su uljaru Poljoprivredne zadruge Hvar, te se tom prilikom upoznali s načinima prerade maslina u maslinovo ulje.
Učenicima - zadrugarima pokazan je kompletan postupak tradicionalnog, ali moderniziranog, načina prerade maslina: od ulaska maslina u postrojenje, preko mljevenja maslina u mlinu, miješanja samljevene smjese, stavljanja na „športe“ (svojevrsni pleteni tanjuri), te tiještenja u presi. Nakon tiještenja ulje se odvaja od vode u uređaju koji se zove separator iz kojeg je teklo sviježe žuto-zeleno ulje. Neki učenici su i probali ulje te se uvjerili u njegov blag okus. Također je opisana i prerada maslina u ulje na noviji način putem centrifuge koja je zamjena za prešanje.
Učenička zadruga je od posjete imala i dodatnu korist, jer joj je donirano ovogodišnje mlado ulje koje će se upotrijebiti za izradu ekoloških proizvoda poput krema i sapuna.
Na kraju obilaska novinarka radio Splita Vedrana Dedić intervjuirala je učenike o njihovom posjetu, te su njihove izjave i mišljenja emitirana u utorak 10.12.2019.
U subotu 7.12.2019. članovi Učeničke zadruge Faria s učiteljicama Marjanom Tudor i Ivančicom Katušić Domančić, te učiteljem Zoranom Sansovićem, posjetili su uljaru Poljoprivredne zadruge Hvar, te se tom prilikom upoznali s načinima prerade maslina u maslinovo ulje.
Učenicima - zadrugarima pokazan je kompletan postupak tradicionalnog, ali moderniziranog, načina prerade maslina: od ulaska maslina u postrojenje, preko mljevenja maslina u mlinu, miješanja samljevene smjese, stavljanja na „športe“ (svojevrsni pleteni tanjuri), te tiještenja u presi. Nakon tiještenja ulje se odvaja od vode u uređaju koji se zove separator iz kojeg je teklo sviježe žuto-zeleno ulje. Neki učenici su i probali ulje te se uvjerili u njegov blag okus. Također je opisana i prerada maslina u ulje na noviji način putem centrifuge koja je zamjena za prešanje.
Učenička zadruga je od posjete imala i dodatnu korist, jer joj je donirano ovogodišnje mlado ulje koje će se upotrijebiti za izradu ekoloških proizvoda poput krema i sapuna.
Na kraju obilaska novinarka radio Splita Vedrana Dedić intervjuirala je učenike o njihovom posjetu, te su njihove izjave i mišljenja emitirana u utorak 10.12.2019.