preskoči na sadržaj

Osnovna škola Hvar

Login
Koliko je sati?

Kad zvono zvoni?

 

 

Kalendar
« Listopad 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Anketa
Crno ili bijelo?Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 10. 2013.

Ukupno: 158228
Ovaj mjesec: 1400
Ovaj tjedan: 154
Danas: 1
PREUZMITE BROŠURU

Raspored sati

VIŠI RAZREDI

NIŽI RAZREDI

VREMENIK PROVJERA

NIŽI RAZREDI

VIŠI RAZREDI

ŠKOLSKI VREMEPLOV

ČAROBNJAK IZ OZA

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
OPRAVDAVANJE IZOSTANKA UČENIKA IZ ŠKOLE
Autor: Jelka Kovačić-Vidmar, 15. 1. 2016.

Za opravdavanje izostanaka učenika iz škole proceduru propisuje Pravilnik o kriterijima za izricanje pedagoških mjera u školi (NN,broj 94/15.)

Pod opširnije se nalaze odredbe Pravilnika koje reguliraju izostanke s nastave i obrazac pisanog zahtjeva roditelja, odnosno skrbnika za izostanak učenika s nastave.


Opravdavanje izostanka učenika iz škole

Za opravdavanje izostanka učenika iz škole proceduru propisuje Pravilnik o kriterijima za izricanje pedagoških mjera u školi (NN, broj 94/15.)

Pod opširnije se nalaze odredbe Pravilnika koje reguliraju izostanke s nastave i obrazac pisanog zahtjeva roditelja, odnosno skrbnika za izostanak učenika s nastave. 

Članak 4. Pravilnika

(2) Neopravdanim izostankom smatra se izostanak za koji razredniku nije dostavljena liječnička ispričnica ili ispričnica nadležne institucije, koju je potpisao i roditelj.
(3) Neopravdanim izostankom ne smatra se izostanak s nastave za koji je roditelj unaprijed tražio i dobio odobrenje i to:
- u hitnim slučajevima usmeno od učitelja/nastavnika za izostanak s njegova sata;
- pisano od razrednika za izostanak do 3 radna dana, ravnatelja za izostanak do 7 radnih dana i učiteljskog/nastavničkog vijeća za izostanak do 15 radnih dana.
(4) Tijekom školske godine roditelj može osobno ili pisanim putem opravdati izostanak svog djeteta za koji nije dostavljena ispričnica iz stavka 2. ovoga članka u trajanju od najviše tri radna dana, koji ne mogu biti uzastopni.
(5) Načini opravdavanja izostanaka učenika, rokovi za dostavu ispričnica, kao i primjereni rok javljanja o razlogu izostanka uređuju se statutom škole.

Napomene: 

Roditelj, odnosno skrbnik može opravdati izostanak učenika pisanim putem u trajanju od 3 puta po 1 dan, odnosno 3 radna dana ukupno tijekom cijele školske godine.

Za sve ostale izostanke mora se tražiti liječnička ispričnica ili ispričnica drugog nadležnog tijela, odnosno dozvola razrednika (do 3 radna dana), ravnatelja (do 7 radnih dana) ili učiteljskog vijeća (do 15 radnih dana) na podnesenu pisanu zamolbu.

Liječnici su obvezni dati ispričnicu i za samo 1 dan izostanka učenika zbog bolesti.

Rok za dostavu ispričnica je 5 radnih dana od dana povratka učenika u školu. Roditelj, odnosno skrbnik je obvezan potpisati ispričnicu.

Zahtjev za izostanak sa nastave podnosi  isključivo roditelj/skrbnik u pisanom obliku u tajništvo škole, najmanje 3 radna dana prije planiranog izostanka sa nastave na propisanom obrascu.

U Kutku za roditelje se može preuzeti obrazac zahtjeva za izostanak s nastave, ili na linku: OBRAZAC.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju