preskoči na sadržaj

Osnovna škola Hvar

Login
E-DNEVNIK

Koliko je sati?

           

Kad zvono zvoni?

 

 

 

JUTRO

VOŽNJA NA NASTAVU

VOŽNJA SA NASTAVE

VELO GRABLJE

BRUSJE

07:10

 

07:15

12:30/13:45

 

MILNA

07:35

11:50/14:05

POPODNE

VOŽNJA NA NASTAVU

VOŽNJA SA NASTAVE

VELO GRABLJE

BRUSJE

13:00

13:10

18:00 / 19:40

 

MILNA

13:35

18:40 /19:20

Dokumenti

GPiPR 2018./2019.

 

Kurikul 2018./2019.

                                        

 

 

Kriteriji za ocjenu iz vladanja

                                                  

 

Građanski odgoj

                           

Kalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Anketa
Crno ili bijelo?Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 10. 2013.

Ukupno: 189767
Ovaj mjesec: 1152
Ovaj tjedan: 117
Danas: 57
Raspored sati

   NIŽI RAZREDI-JUTRO

NIŽI RAZREDI-POPODNE

   VIŠI RAZREDI-JUTRO

VIŠI RAZREDI-POPODNE

         

Raspored informacija

                                                                                                           JUTRO                                                   

                                                                                               

                                                                                                          POPODNE

                                                                                                 

 

                                                                                                                      

VREMENIK PROVJERA

NIŽI RAZREDI

 

VIŠI RAZREDI

 

ZAHTJEVI - OBRASCI

                                                                                           

                                                                                                            

Djeca i internet

                                                                                                                                                                                                                        

                                                                                                        

                                                                                                                                        

 

Brze poveznice

vijesti
IZLOŽBA BOŽIĆNIH JASLICA U CRKVI ANUNCIJATI
Administrator / datum: 10. 12. 2018. 21:59

U crkvi Anuncijati je 10. 12. 2018.g., uz prigodni program učenika OŠ Hvar otvorena izložba Božićnih jaslica. Ove je godine izradu Božićnih jaslica okarakteriziralo dobrovoljno sudjelovanje kako bi se afirmirao volonterizam kao socijalna dimenzija učenikove ličnosti na kojoj škola kao odgojna ustanova inzistira i radi. Na žalost, svjedoci smo da je volonterski pristup kao korisna i trajna vrednota društvenog života zajednice, zadnjih godina izgubio svoje mjesto i ulogu. Nadamo se da je ova izložba i odaziv učenika za sudjelovanjem dobar put ka jačanju dobrovoljnog angažmana naših učenika u nečemu što nije isključivo školska tema.

Radovi učenika i njihovih roditelja - pomagača, i ove godine iznimno su maštoviti i uspješni. Nadamo da će svi koji dođu posjetiti izložbu koja će biti otvorena radnim danima od 17,00 - 19,00 sati biti zadovoljni viđenim, a ako žele mogu po popularnim cijenama i kupiti jaslice koje će svoju priču nastaviti pričati ispod bora u božićnim danima koji su pred nama.


[OPŠIRNIJE]ERASMUSOV UNESCO PASSPORT U "SLOBODNOJ DALMACIJI"
Administrator / datum: 9. 12. 2018. 20:15

              


[OPŠIRNIJE]IZLOŽBA BOŽIĆNIH JASLICA U CRKVI ANUNCIJATI
Administrator / datum: 9. 12. 2018. 15:16

        


[OPŠIRNIJE]MEDNI DAN U OŠ HVAR
Administrator / datum: 7. 12. 2018. 20:26

 

 

Dana 7. 12. 2018. godine, na Dan sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, u OŠ Hvar su učenicima prvog razreda podijeljene 44 tegle meda, zajedno sa promotivnim materijalom, slikovnicama o medu i prigodnim oslikanim vrećicama koje su pristigle u našu školu. Učenicima 1.a razreda med je podijeljen tijekom prvog školskog sata s početkom u 14.00, dok je u 1. b razredu podjela izvršena tijekom trećeg sata. U 1. a razredu školski je sat posvećen temi meda u kojoj je učiteljica prezentirala zanimljivosti o tom korisnom proizvodu, dok su u 1. b razredu, osim edukacije,  upriličili i konzumaciju kruha, masla i meda u kojoj su svi učenici sudjelovali s velikim veseljem.

Inače, Program školskog mednog dana i promociju meda hrvatskih pčelinjaka u osnovnim školama organiziralo je, u suradnji sa Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Ministarstvo poljoprivrede. Cilj Programa je potaknuti i educirati djecu i njihove roditelje o važnosti konzumiranja meda. Djeci se, također, želi ukazati na ulogu i značaj pčelarstva u cjelokupnoj poljoprivrednoj proizvodnji, posebice zbog održavanja ekološke ravnoteže i biološke raznolikosti, budući da 84 % biljnih vrsta i 76 % proizvodnje hrane u Europi ovisi o oprašivanju koje obavljaju domaće i divlje pčele.


[OPŠIRNIJE]VEČER MATEMATIKE U OŠ HVAR
Administrator / datum: 6. 12. 2018. 21:17

        

        

        

U OŠ Hvar se večeras, 6. prosinca 2018.g. organizirala Večer matematike u kojoj su sudjelovali učenici od 1. do 8. razreda. Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Večer je protekla u zabavnom i veselom raspoloženju, kako učenika, tako i roditelja koji su bili suradnici i pomagači tijekom rješavanja zadataka.

        

        

        

        

        


[OPŠIRNIJE]HUMANOST NA DJELU
Administrator / datum: 5. 12. 2018. 19:13

        

        

Učenici OŠ Hvar od 5. do 8. razreda su u organizaciji učiteljice Glazbene kulture, prof. Mirande Krivić pokazali svoje veliko humano srce. Za splitski dječji dom "Maestral" su, u ovim blagdanskim danima, prikupili pun kombi darova u odjeći, obući, igračkama, slatkišima i drugim potrepštinama. Svojim doprinosom za ovu hvalevrijednu svrhu svi zajedno su još jednom potvrdili da je human odnos prema potrebitima nešto što obogaćuje onoga koji daje i usrećuje onoga koji prima te da je uvijek dobro činiti dobro.

Velika zahvala svima koji su sudjelovali u ovom humanom činu, kao i učiteljici Mirandi koja je akciju inicirala i provela.

        

        


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE
Administrator / datum: 4. 12. 2018. 10:42

        

Obavještavaju se učenici i roditelji OŠ Hvar da će se, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i nemogućnosti "branja" mahovine i prikupljanjanja drugih prirodnih materijala za izradu Božićnih jaslica, rok za izradu istih pomaknuti na 10. prosinca kad će u večernjim satima biti upriličeno svečano otvaranje prodajne izložbe u crkvi Anuncijati.


[OPŠIRNIJE]ERASMUS+ PROJEKTNI TIM U JELSI
Administrator / datum: 3. 12. 2018. 20:19

       

Prošle subote članovi Erasmus +  tima Unesco Passport projekta posjetili su, u okviru aktivnosti "PROCESIJA ZA KRIŽEN" u pratnji svojih mentora mjesto Jelsu gdje su doznali zanimljive pojedinosti vezane za procesiju.

Procesija Za Križen jedinstveni je izraz pučke pobožnosti te vjerskog i kulturnog identiteta stanovnika središnjeg dijela otoka Hvara, koja se u neprekinutom nizu odvija već pet stoljeća. Specifičnost procesije Za križen je u tome da šest zasebnih procesija kreće istovremeno iz šest župa: Jelsa, Pitve, Vrisnik, Svirče, Vrbanj i Vrboska. Procesije se kreću u smjeru kazaljke na satu i završavaju povratkom u svoju župnu crkvu. Procesija je iznimna po svom trajanju, jer se tijekom osam sati prođe skoro 25 kilometara, i po naglašenom pasionskom sadržaju. Pripremaju je i provode bratovštine, odnosno zajednice hvarskih vjernika, u čiju je povijest i život križ duboko upisan. Na čelu procesije nalazi se križonoša koji nosi križ prekriven prozirnim crnim velom, težine do 18 kilograma. Čast nošenja križa ponekad se čeka i do 20 godina.

       


[OPŠIRNIJE]ERASMUS+ PROJEKTNI TIM U POSJETU ULJARI RADOJKOVIĆ U BOGOMOLJI
Administrator / datum: 29. 11. 2018. 21:00

       

Članovi Erasmus +  tima Unesco Passport projekta posjetili su, u okviru aktivnosti Mediteranska prehrana, uljaru Radojković u Bogomolji.  U zanimljivom edukativnom vođenju od strane vlasnika, gosp. Ive Radojkovića, doznali smo sve o procesu izrade i načinu pravilnog skladištenja maslinovog ulja nakon čega smo u kušaoni probali specijalitete mediteranske prehrane s različitim vrstama ulja. Vrhunac doživljaja i ugodnog iznenađenja bila je degustacija sladoleda prelivenog maslinovim uljem s aromom naranče!

Zahvaljujemo ljubaznim domaćinima na pruženom gostoprimstvu, korisnoj poduci i ukusnom kušanju namirnica s maslinovim uljem.

       


[OPŠIRNIJE]DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA
Administrator / datum: 17. 11. 2018. 19:48

       

            

       

Hrvatski sabor donio je 29. listopada 1999. Odluku o proglašenju dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, kako bi se dostojanstveno i primjereno odala počast svim sudionicima obrane Vukovara, grada – simbola hrvatske slobode.
Obljetnice su prigode da se prisjetimo na neke trenutke i događaje koje su se zbile u povijesti nekog vremena. Prije dvadeset i sedam godina, 18. studenoga 1991. nakon tromjesečne opsade i gotovo potpunog uništenja grada, prestao je otpor hrvatskih branitelja u Vukovaru.
Tužna statistika govori da je tijekom borbi i nakon ulaska srpskog okupatora u grad poginulo oko 550 branitelja i 1700 civila, oko 8000 Vukovaraca bilo je odvedeno u srbijanske logore, dok ih se još oko 800 vodi na popisu nestalih. Iz grada je prognano i sve nesrpsko stanovništvo.

Učenici nižih razreda OŠ Hvar su ove godine obilježili Dan sjećanja na Vukovar razgovorom na satu razrednika i izradom plakata koje su odnijeli i izložili na pročelje naše Katedrale, gdje su zapalili svijeće. Paljenju svijeća pridružili su se i brojni građani grada.

Učenici viših razreda, osim što su također sate razrednika posvetili Vukovaru i zapalili svijeće ispred Katedrale, skupljali su priloge za socijalnu samoposlugu koju, na žalost, potrebuju još mnogi stanovnici tog grada.

      


[OPŠIRNIJE]RADIONICA "UČITI KAKO UČITI"
Administrator / datum: 12. 11. 2018. 12:09

Tijekom listopada održana je radionica „Učiti kako učiti“, za učenike od trećeg do sedmog razreda, koju su provele pedagoginja Jelka Bracanović i pripravnica Anita Tudor.

Cilj radionice bio je osvijestiti važnost učenja i izrade mentalne mape, te korisne savjete vezane uz stilove učenja. 

Struktura radionice:

Uvodni dio radionice realiziran je kroz diskusiju o učenju te su učenicima prezentirani savjeti 'Kako da učenje ne bude mučenje'. Kroz tri temeljna koraka učenicima je pojašnjeno kako bolje razumjeti sadržaje pojedinih predmeta.

Središnji dio odnosio se na izradu mentalne mape na temelju kratkog članka o Vikinzima za više razrede, dok su niži razredi kroz mentalnu mapu obrađivali temu 'Moja soba'.

U završnom dijelu radionice učenici su prezentirali svoje radove. Za kraj, u Power Point prezentaciji, učenicima su dodatno pojašnjeni stilovi učenja, te su dobili korisne savjete kako bi bili uspješniji u školskom okruženju.

 

“Tko želi nešto naučiti, naći će način;
tko ne želi, naći će izliku”.

 

 


[OPŠIRNIJE]ODRŽAN RODITELJSKI SASTANAK SA RODITELJIMA SUDIONIKA ERASMUS + PROJEKTA UNESCO PASSPORT
Administrator / datum: 7. 11. 2018. 21:39

       

U srijedu, 31. 10. s početkom u 18,00 sati, u prostorijama škole održan je roditeljski sastanak s roditeljima učenika sedmih razreda koji će biti glavni nosioci projekta Unesco Passport, Erasmus + programa.

Na sastanku su roditelji pobliže upoznati s cijelim konceptom projekta, predviđenim aktivnostima, kao i sa zemljama tj. školama partnerima. Za tu svrhu, osim prikazane prezentacije, roditeljima su podijeljeni letci na kojima je uobličen kratki sadržaj projekta, kao i obrasci suglasnosti za sudjelovanjem djeteta u projektu i objavljivanjem njihovih fotografija i video zapisa tijekom aktivnosti koje budu obavljali.

Roditelji su iskazali interes i pozitivno su ocijenili sadržaj i smisao projekta. U zadnjem dijelu sastanka koordinatorica projekta, učiteljica Helga Buratović ponudila je roditeljima odgovore na sva dodatna pitanja i pojasnila detalje koji su ih zanimali.

Sastanak je završio u optimističnom raspoloženju i obostranim željama za uspješnom suradnjom.

       

       

       

 


[OPŠIRNIJE]UČENIK OŠ ANTUN VISKOVIĆ SUDJELOVAO NA 5. MEĐUNARODNOM FESTIVALU ROBOTA ROBOFINIST U SANKT PETERSBURGU
Administrator / datum: 5. 11. 2018. 09:44

     

Učenik VII.a razreda Antun Visković sudjelovao je na 5. međunarodnom festivalu robota  RoboFinist. Natjecanje je održano 6. i 7.10.2018. u dvorani sportsko kongresnog centra “Peterburgsky” u Sankt Petersburgu. Na natjecanju je sudjelovalo više od 1000 natjecatelja iz Rusije, Njemačke, Brazila, Kazahstana, Bjelorusije, Turske i Hrvatske.

U više od dvadeset kategorija Hrvatska je imala predstavnike u šest kategorija. U kategoriji Rescue Line sudjelovala je ekipa Vatreni CRO team. Ekipa je imala dva člana, Antuna Viskovića i Luku Kolarića, učenika petog razreda iz Varaždina.

Velika dvorana sportskog centra bila je u potpunosti prilagođena natjecanju. Učionice za vježbu u kojima je svaki od natjecatelja imao svoje radno mjesto, arene za natjecanja, učionice za radionice pa sve do mostova s malim tribinama za svaku od kategorija natjecanja. Impresivno i besprijekorno organizirano.

Antunov osvrt na natjecanje

Na natjecanju mi je bilo lijepo. S Lukom, učenikom iz Varaždina bio sam u ekipi. Imali sam zadatak izraditi robota i programirati ga za prelaženje staze po crnoj crti, detekciju zelenih točaka i zaobilaženje prepreka. Na kraju staze robot je morao ući u sobu, pronaći žrtve (kuglice) i spremiti ih na sigurno mjesto koje je bilo označeno crnim pravokutnim trokutom. Nakon registracije dobio sam akreditaciju i na vježbalištu svoje radno mjesto. Prije samog natjecanja  ja i Luka imali smo vremena program i robota prilagoditi stazi i vidjeti radi li robot očekivano. Prvog dana imali smo intervju na engleskom jeziku i jednu vožnju. Na intervju je bilo dobro. Pitali su nas jednostavna pitanja poput kako se zovete, koliko imate godina, koliko ima senzora na robotu, koji su sve dijelovi robota,….Sve je bilo dobro do vožnje kada je na robotu ispala gusjenica, ali smo je uspjeli popraviti. U drugoj vožnji opet nam je ispala gusjenica i shvatili smo da je gusjenica labava. Trudili smo se, pomagali su nam i naši prijatelji. Treća vožnja je bila isti dan i nismo imali sredstva da bi mogli popraviti našeg robota. Ipak, nismo bili posljednji, zauzeli smo 13. mjesto.Van natjecanja mi je bilo dobro. Upoznao sam tri nova prijatelja s kojima sam bio u sobi. Najbolje sam se sprijateljio s dječakom Domagojem. Luka mi je bio dobar i dobro smo se slagali. Posjetili smo muzeje, crkve i išli na brod. Najviše mi se svidjelo kad smo bili na putu do jedne crkve i kupio sam šubaru.

Ja bih se svakako ponovno uključio u natjecanje. Bilo je super! 

       

          

       

 


[OPŠIRNIJE]U OŠ HVAR ODRŽANE KONZULTACIJE S GRAĐANIMA MINISTARSTVA REGIONALNOGA RAZVOJA I FONDOVA EUROPSKE UNIJE, MINISTARSTVA MORA, PROMETA I INFRASTRUKTURE I MINISTARSTVA TURIZMA
Administrator / datum: 31. 10. 2018. 07:28

       

U petak, 26.10.2018., s početkom u 15.30 sati u Osnovnoj školi Hvar, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Ministarstvo turizma održali su konzultacije s građanima pod nazivom „EU politike: otoci do 2030. – pametni otoci“. Tema ovog susreta s građanima bili su hrvatski otoci koji za siguran i održiv razvoj u prvom redu moraju pametno raspolagati svojim resursima te znati prepoznati svoje potencijale kojima će kreirati svoje razvojne politike. Na pitanja građana odgovarali su ministrica regionalnoga razvoja i fondova i EU Gabrijela Žalac, u prvom dijelu ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, kasnije Maja Markovčić Kostelac, državna tajnica za more i državni tajnik ministarstva turizma, Frano Matušić.  

 


[OPŠIRNIJE]MINISTRICA BLAŽENKA DIVJAK U POSJETU ŠKOLI
Administrator / datum: 30. 10. 2018. 20:11

                        

Nakon sjednice Vlade RH u Hvaru, 26. 10. 2018.g., ministrica znanosti i obrazovanja, g-đa Blaženka Divjak posjetila je našu školu, gdje je u nazočnosti ravnatelja/ljica svih odgojno-obrazovnih ustanova u gradu, g-đe Sanje Ćurin, ravnateljice Dječjeg vrtića Vanđela Božitković, g-dina Saše Paduana, ravnatelja Srednje škole Hvar i ravnateljice naše Osnovne škole Hvar, g-đe Nade Jeličić dobila sve informacije o stanju i problemima s kojima se susrećemo u našem odgojnom i obrazovnom radu i organizaciji nastavnog procesa.

U vrlo srdačnom razgovoru ministrica je također ponudila odgovore na pitanja koja su joj ravnateljice i ravnatelj uputili vezane za smjer i perspektivu naših ustanova u budućim vremenima.

                


[OPŠIRNIJE]OBRADA LEKTIRE KAO PROJEKTNA NASTAVA
Administrator / datum: 29. 10. 2018. 19:54

       

Učenici 5. a razreda su pod vodstvom svoje učiteljice Hrvatskog jezika, prof. Fani Carić Čurin na satu obrade lektire A.S. Puškina, "Bajka o ribaru i ribici"  pokazali kako se lektira može obraditi kroz projekt. Svaka grupa obradila je svoj projektni zadatak na drugačiji način, prezentirali su svoje uratke jedni drugima i na taj način cjelovito obradili sve potrebne sastavnice Puškinove bajke.

Tako smo imali priliku vidjeti prezentaciju uz pomoć plakata, izvođenje igrokaza, prezentaciju mjesta radnje izrađenog od kartona, glinamola i plastelina kao i zanimljivu rap izvedbu za koju su stihove na temu bajke smislili sami učenici.

Sat je protekao u zanimljivom predstavljanju svih sadržaja, svi su učenici ocijenjeni iz više elemenata ocjenjivanja i što je najbitnije sami učenici su bili jako zadovoljni ovakvim načinom na koji su obradili lektiru.

Bravo svima, učiteljici i učenicima!

       

       

       

                     

       


[OPŠIRNIJE]"DANI KRUHA" U OŠ HVAR
Administrator / datum: 22. 10. 2018. 09:40

U petak, 19. 10. 2018.g. održan je još jednom projektni dan povodom Dana kruha – dana zahvalnosti za plodove zemlje koji se u našoj školi obilježava postavljanjem svečanih stolova i predstavljanjem različitih vrsta kruha i krušnih proizvoda, kolača, ali i drugih plodova zemlje.

Zahvaljujemo i ove godine svim roditeljima, bakama i tetama bez kojih realizacija ovoga projekta ne bi bila moguća!


[OPŠIRNIJE]NAŠ UČENIK VINKO BULUM U CENTRU IZVRSNOSTI
Administrator / datum: 20. 10. 2018. 19:27

      

U subotu, 20. 10. učenik naše škole u pratnji mentorice, učiteljice Katije Barbić i ravnateljice Nade Jeličić, prisustvovao je na svečanom otvorenju Centra izvrsnosti iz prirodoslovlja koji podrazumijeva snalaženje, učenje, razvijanje sposobnosti i vještina u području biologije, kemije i fizike, nakon čega je otišao na prvu poduku iz područja koje je on odabrao.

Naš Vinko je uspješno položio prijamni test za pohađanje Centra izvrsnosti iz područja novih tehnologija i ponosan je polaznik Centra.

Na svečanom otvaranju brojnim učenicima, učiteljima i ravnateljima škola obratili su se pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport, g-din Tomislav Đonlić, kao i župan Splitsko-dalmatinski, g-din Blaženko Boban koji su svim polaznicima, njihovim mentorima i roditeljima zaželjeli uspješnu godinu u Centrima izvrsnosti, posebno ističući važnost i perspektivu osnovanih Centara koji će nastaviti širiti svoje programe u budućnosti kako bi što više darovitih učenika moglo nadograđivati svoja znanja i sposobnosti.

      

      


[OPŠIRNIJE]ODRŽANA 11. SMOTRA TURISTIČKE KULTURE
Administrator / datum: 15. 10. 2018. 20:46

U Hvaru je, u Europskoj godini kulturne baštine i u godini obilježavanja 150 godina organiziranog turizma u Hvaru, pod geslom "DANI BAŠTINE I TURIZMA ZA MLADE" , od 12. do 14. 10. 2018.g., jedanaesti put zaredom održana Smotra Turističke kulture. Ove godine Smotra je imala temu naziva „ZLATNA FORMULA HRVATSKOG JEZIKA ČA-KAJ-ŠTO” , a održana je u organizaciji Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji, udruge Prokultura - Opservatorij kulturnih politika i OŠ Hvar i grada Hvara. Na Smotri je sudjelovalo 10 najuspješnijih škola, 5 osnovnih i 5 srednjih koje su prezentirale svoje obrađene sadržaje pod navedenom temom.

Svečano otvaranje Smotre bilo je u petak, 12. 10.  s početkom u 19 sati u Arsenalu, gdje OŠ Hvar kao domaćin upriličila prigodni program. Dr.sc. Nansi Ivanišević, voditeljica projekta Turistička kultura, u svom je obraćanju još jednom istaknula vrijednost ovakvih projekata koji doprinose očuvanju naše baštine, našeg kulturnog nasljeđa kao temeljnog preduvjeta izgradnje svijesti o vlastitom, lokalnom i nacionalnom identitetu. Stoga je i razumljiva potreba da baštinski sadržaji čine dio odgojno-obrazovnog sustava. Škola je važno mjesto gdje se poštuje važnost baštine kao nacionalnog i općeg dobra.

Ove je godine u sklopu manifestacije održan i Stručni skup za učitelje i nastavnike osnovnih i srednjih škola, u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje - Suvremeni pristupi učenju i poučavanju s temom "Dani poduzetnosti, kulturne baštine i turističke kulture", a iz nastavnog predmeta/područja: Građanski odgoj i obrazovanje – gospodarska i kulturološka dimenzija te Preventivni programi, tako da smo na taj način ove godine vrlo uspješno sve povezali u jedan organizirani mali sustav okupljen oko iste teme.

Uz prezentacije koje su se tijekom subote, 13. 10. odvijale u Arsenalu, vani su se na štandovima škola mogle pronaći brojne delicije i proizvodi iz raznih krajeva Hrvatske koje su učenici donijeli sa sobom kako bi dio svoga zavičaja i na taj način predstavili javnosti. OŠ Hvar je sa svojom zadrugom "Faria", također imala svoj štand s proizvodima od ljekovitog bilja, kolačima i rukotvorinama naših zadrugara.

 


[OPŠIRNIJE]ZAPOČELE PRIJAVE ZA EDIT 2018/2019 - BESPLATNA ŠKOLA PROGRAMIRANJA ZA OSNOVNOŠKOLCE I SREDNJOŠKOLCE
Administrator / datum: 13. 10. 2018. 22:05

Uz moto "Znanje dostupno svima", Splitsko-Dalmatinska županija je u okviru projekta ICT županija pokrenula EDIT – besplatnu školu programiranja za osnovnoškolce i srednjoškolce. Učenici će imati priliku svladati osnove programiranja (HTML, CSS, JavaScript) te samostalno izraditi web stranicu i aplikaciju za "pametne" telefone koristeći programske jezike. Nastava će se odvijati u malim grupama od maksimalno 15 učenika, održavat će se subotom ili u dogovoru s nastavnikom informatike, a učit će se iz posebno kreiranih modernih interaktivnih e-materijala. Osnove programiranja učenike će podučavati  35 certificiranih EDIT profesora, odnosno nastavnika koji su prethodno prošli tromjesečnu edukaciju.

Rok za prijave je do 17. listopada, a po završetku škole, najistaknutijim učeničkim timovima dodijelit će se prigodne nagrade za najbolje završne radove.

Više informacija o školama i prijavama na www.ictzupanija.hr/edit

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=DGiLiMe1xXA


[OPŠIRNIJE]BRODICE NAŠIH UČENIKA NA IZLOŽBI U ARSENALU
Nada Jeličić / datum: 5. 10. 2018. 21:41

Iste večeri, 5. listopada, nakon porinuća brodica naših učenika i "regate" u Mandraću, upriličena je izložba izrađenih brodica učenika OŠ Hvar i likovnih uradaka djece iz Dječjeg vrića "Vanđela Božitković".

Nakon prigodnih riječi ravnateljica ustanova, gđe Sanje Ćurin i Nade Jeličić, prisutnima se obratio organizator i domaćin cijele manifestacije, predstavnik udruge Metropola mora, Tonči Buzolić koji je izložbu priglasio otvorenom.

Cijeli događaj bio je popraćen prigodnim programom učenica OŠ Hvar u kojem su glazbenim notama, pod vodstvom svoje mentorice, učiteljice Mirande Krivić uljepšali sam događaj.

Zahvaljujemo učiteljici Mirandi, ali i učiteljicama Ivančici Katušić Domančić koja je motivirala učenike viših razreda na sudjelovanje i koja je s učiteljicom Sunčicom Lakoš postavila izložbu, kao i svim učiteljicama razredne nastave koje su u nižim razredima motivirale djecu na izradu brodica zbog čega ih je i bilo u velikom broju.


[OPŠIRNIJE]UČENICI OŠ HVAR OPET SUDIONICI "FEŠTE FORSKE PULENE"
Nada Jeličić / datum: 5. 10. 2018. 20:11

U petak, 5. listopada, učenici OŠ Hvar još su jednom sudjelovali u "Fešti forske pulene" kao mladi brodograditelji koji su pustili svoje izrađene brodice u Mandrać kako bi sudjelovali u maloj regati čija je dionica od jednog kraja Mandraća do drugog. Ovoga puta nam vrijeme nije bilo sklono, jer je vjetar tek na kratke mahove samo djelomično davao snagu u malim, nemoćnim jedrima. Ipak smo uspjeli dobiti dva pobjednika, u kategorijama nižih i viših razreda.

Mnogi su ostali razočarani, jer se njihove brodice nisu uspijevale pomaknuti sa startnog mjesta, no shvatimo to kao dio životne škole koju će naši učenici proći još mnogo puta u situacijama kada htijenja i mogućnosti baš i nisu u suglasju.

Moramo istaknuti i pohvaliti i ove godine trud i maštovitost izrađenih brodica u kojem su sudjelovali naši učenici i njihovi roditelji!


[OPŠIRNIJE]VOZNI RED ZA UČENIKE PUTNIKE
Nada Jeličić / datum: 4. 10. 2018. 22:22

VOZNI RED UČENIKA PUTNIKA OSNOVNE ŠKOLE HVAR

ŠKOLSKA GODINA 2018/2019

 

 • VOZNI RED  - NASTAVA U JUTRANJOJ SMJENI

JUTRO

VOŽNJA NA NASTAVU

VOŽNJA SA NASTAVE

VELO GRABLJE

BRUSJE

07:10

 

07:15

12:30/13:45

 

MILNA

07:35

11:50/14:05

 

 

 

 

 • VOZNI RED –NASTAVA U POPODNEVNOJ SMJENI

POPODNE

VOŽNJA NA NASTAVU

VOŽNJA SA NASTAVE

VELO GRABLJE

BRUSJE

13:00

13:10

18:00 / 19:40

 

MILNA

13:35

18:40 /19:20

 

 

 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE
Nada Jeličić / datum: 4. 10. 2018. 20:20

          Obavještavaju se učenici i roditelji OŠ Hvar da će se sutra, u petak, 5. 10. 2018.g. u Mandraću, odvijati izvanučionička nastava - "regata" izrađenih brodica po sljedećem rasporedu:

- učenici nižih razreda otići će iz škole sa svojim učiteljicama nakon velikog odmora i doći na Mandrač, jer je porinuće brodica predviđeno u 11 sati.

- učenici viših razreda odlaze 10 min prije završetka četvrtog sata i njihova "regata" bit će odmah nakon učenika nižih razreda.

Nakon što utrka bude gotova, učenici će svoje brodice donijeti u Arsenal, gdje će iste biti izložene. Izložba će biti otvorena uvečer u 18,00 sati.


[OPŠIRNIJE]NASTUP UČENIKA OŠ HVAR POVODOM DANA GRADA
Nada Jeličić / datum: 3. 10. 2018. 20:56

Dana 3. listopada, ispred Gradske lođe, s početkom u 11.00 sati, izveden je program povodom proslave Dana grada u kojem su nastupili učenici OŠ Hvar pod vodstvom svojih mentora u školi i udrugama Baletni i Plesni studio koje djeluju pri školi. Tako smo imali priliku vidjeti izvedbu naših balerina, zatim plesača modernog plesnog izraza, poetske interpretacije na domaćem, čakavskom izričaju, dok su nas naše pjevačice počastile izvedbama glazbenih brojeva iz osebujnog Oliverovog glazbenog opusa.

Zahvaljujemo mentoricama i sudionicima na lijepom ugođaju i usješnim izvedbama!


[OPŠIRNIJE]OŠ HVAR I SŠ HVAR OBILJEŽILE EUROPSKI TJEDAN SPORTA
Nada Jeličić / datum: 1. 10. 2018. 20:33

Europski tjedan sporta (ETS) je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Rezultati nedavnih istraživanja pokazuju da je razina tjelesne aktivnosti trenutačno u stagnaciji, a u nekim državama čak i opada. Europski tjedan sporta odgovor je na taj izazov. Nedostatak tjelesne aktivnosti nema samo negativan učinak na društvo i zdravlje ljudi, već uzrokuje i gospodarske troškove. Europski tjedan sporta usmjeren je na poticanje sudjelovanja u sportu i tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o njihovim brojnim dobrobitima. U Hvaru su ETS Osnovna i Srednja škola Hvar  obilježile sportskim susretima i to u nogometu i rukometu. Nogometnu utakmicu odigrali su OŠ Hvar protiv SŠ Hvar, a rukometnu utakmicu odradile su djevojčice OŠ Hvar podijeljene u dvije ekipe.


[OPŠIRNIJE]PROJEKTNI TIM ERASMUS PROJEKTA OŠ HVAR
Nada Jeličić / datum: 27. 9. 2018. 21:29

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Danas se, u prostorijama školske zbornice sastao Projektni tim Erasmus + projekta pod nazivom Unesco Passport s čijom realizacijom počinjemo od ove školske godine. Na početku sastanka, koordinatorica projekta, učiteljica Helga Buratović i računovotkinja škole, Ela Matković prenijeli su nova saznanja prikupljena na Uvodnom sastanku korisnika programa Erasmus + održanom koncem prošlog tjedna u Zagrebu. Nakon toga, izneseni su učinjeni prvi koraci planiranih aktivnosti kao i planovi za daljnji rad.

Projekt će trajati dvije godine i uključivati 4 posjeta. Partneri u ovom projektu bit će nam škole iz Italije, Španjolske i sa Cipra. U dvije godine bit će održano 4 susreta. Prvi susret održat će se kod nas u Hvaru u travnju sljedeće godine i to u tjednu prije Uskrsa. Sljedeći susret trebao bi biti održan u svibnju ili lipnju 2019. godine u Italiji. Preostala dva susreta održat će se tek 2020. godine u Španjolskoj i na Cipru. Posjeti će trajati od 3-5 dana. Cilj projekta je da svaki od partnera istraži svoje kulturno naslijeđe te podijeli rezultate rada sa ostalima. Krajnji proizvod trebao bi biti stvaranje digitalne UNESCO putovnice koja će integrirati sve sadržaje prikupljene tijekom projekta (tekstove, fotografije, slike, zvučne zapise, video zapise, prezentacije, stripove  i slično) i  digitalne kuharice-časopisa sa receptima i drugim sadržajima mediteranske kuhinje.

Projekt će biti uvršten i u školski kurikul, jer sudjelovanje u njemu poprima pravi smisao tek kad je u njega involvirana cijela škola, u omjeru i vrsti aktivnosti koju će birati učitelji i učenici prema svojim afinitetima, naravno u tematskom okviru projekta. O važnosti pozitivnoga utjecaja ovog projekta na učenike, učitelje i školu koja će na ovaj način ojačati svoju europsku dimenziju, nije potrebno posebno govoriti, obzirom da su iskustva mnogih osnovnih škola, dosadašnjih sudionika u sličnim projektima dovoljno svjedočanstvo o prilici koja se može vrlo kvalitetno i konstruktivno iskoristiti.

         


[OPŠIRNIJE]OTVORENA IZLOŽBA UČENIČKIH FOTOGRAFIJA "HVAR - PORTRET GRADA CAMEROM OBSCUROM"
Nada Jeličić / datum: 26. 9. 2018. 21:01

U Galeriji Arsenal u Hvaru večeras je, uz prigodni program u izvedbi učenika OŠ Hvar i domjenak, otvorena izložba fotografija "Hvar - portret grada camerom obscurom". Priređena je kao rezultat fotoradionica provedenih u svibnju ove godine u kojoj su sudjelovali učenici osnovnih škola iz Hvara, Staroga Grada i Jelse. Izložba je ujedno uvrštena u jedno od brojnih kulturnih manifestacija kojima se obilježava Dan grada Hvara 2018. i 150 godina organiziranog turizma u Hvaru.

Zanimljivi, neobični i inspirativni uradci učenika sjajno su se uklopili u lijepi interijer Galerije Arsenal i ovoj večeri dali jednu posebnu, pozitivnu energiju koju najbolje i najiskrenije mogu osjećati i pružati samo djeca, pa bilo to i kroz objektiv fotoaparata.

Nadamo se da će suradnja s Hrvatskim fotosavezom i nadalje biti ovako uspješna i kvalitetna!


[OPŠIRNIJE]JAVNI POZIV ZA PRIJAVU UČENIKA NA TESTIRANJE I STJECANJE STATUSA POLAZNIKA CENTRA IZVRSNOSTI
Nada Jeličić / datum: 17. 9. 2018. 20:30

MOLIMO RODITELJE I UČENIKE DA PROČITAJU NIŽE PRILOŽEN TEKST POZIVA NA TESTIRANJE I STJECANJE STATUSA POLAZNIKA CENTRA IZVRSNOSTI U PODRUČJIMA:

- MATEMATIKE

- INFORMATIKE

- NOVIH TEHNOLOGUA

- PRIRODOSTOVLJA

/upload/os-hvar/images/newsimg/906/File/JAVNI%20POZIV%20ZA%20PRIJAVU_001.pdf


[OPŠIRNIJE]E-DNEVNIK ZA UČENIKE I RODITELJE (UPUTE)
Nada Jeličić / datum: 13. 9. 2018. 21:40

              

Poštovani učenici i roditelji,

OŠ Hvar je od ove školske godine u sustavu e- Dnevnika.

e-Dnevnik za učenike je web aplikacija koja omogućava učenicima pregled ocjena, izostanaka i bilježaka koje su upisali nastavnici u e-Dnevnik sustav. Osim verzije za računala, aplikacija je prilagođena i za mobilne uređaje.

Učenici se prijavljuju sa svojim elektroničkim identitetom (npr. pero.peric@skole.hr) u sustavu AAI@Edu.hr na adresi ocjene.skole.hr

Svoj AAI@Edu.hr elektronički identitet mogu podići u školi kod administratora imenika.

e-Dnevnik za roditelje je web aplikacija kojoj mogu pristupiti roditelji učenika. Putem ove aplikacije roditelju je omogućen uvid u osobne podatke, ocjene, izostanke, bilješke, planirani raspored pisanih zadaća i ostale podatke o djetetu koje su predmetni nastavnici i razrednik unijeli u e-Dnevnik. Aplikacija e-Dnevnik za roditelje dostupna je na adresi ocjene.skole.hr.

U sustav se roditelji mogu prijaviti isključivo putem sustava e-Građani. Ukoliko želite koristiti e-Dnevnik za roditelje, više informacija kako postati e-Građanin potražite ovdje. Uvid u podatke djeteta moguć je pod uvjetom da je razrednik u e-Dnevniku ispravno evidentirao dodatne podatke o roditeljima.

Informacije o sustavu e-Građanin – www.gov.hr/e-gradjani/kako-postati-e-gradjanin/1553

U privtku se nalazi PDF dokument s detaljnim uputama za učenike i roditelje!


[OPŠIRNIJE]PAMETNICE U SVIM UČIONICAMA OŠ HVAR!
Nada Jeličić / datum: 10. 9. 2018. 20:24

Od ove školske 2018./2019. godine  učitelji Osnovne škole Hvar kreću u izazov organiziranja nastavnog procesa uz pomoć novog didaktičkog sredstva; interaktivnog panela, odnosno pametne ploče. Uz pomoć Grada Hvara koji je osigurao sredstva u iznosu od 400.000,00 kn za nabavu ploča, OŠ Hvar opremila je sve učionice spomenutim pločama. Uz pomoć donacija, nabavila su se i prijenosna računala za sve učitelje pomoću kojih se pametne ploče koriste.

Svojim mogućnostima ploča unaprjeđuje nastavu što se posebno odnosi na učenika i lakše svladavanje težeg gradiva. Raznim animacijama i primjerima podiže se kvaliteta i raznolikost nastavnog predmeta pa tako i samog nastavnog procesa. Prikazom gradiva i sadržaja preko interaktivnog panela i pametne ploče povećava se zainteresiranost i motivacija učenika za predmet.

Za ovo ulaganje zahvalnost dugujemo, gradonačelniku Rikardu Novaku i Gradskom vijeću Grada Hvara, jer premda je naš osnivač Županija koja se u okviru zadanih mogućnosti trudi odgovoriti na velike potrebe brojnih škola, lokalna samouprava je svojim zaokretom u razumijevanju problematike školstva, odlučila značajnijim proračunskim izdvajanjem sredstava pomoći svojoj hvarskoj djeci i pružiti im mogućnost ulaska u proces učenja i poučavanja koji se izvodi uz uporabu informacijske i komunikacijske tehnologije,a s ciljem unapređenja kvalitete toga procesa i kvalitete ishoda obrazovanja.


[OPŠIRNIJE]PRVI ŠKOLSKI DAN ZA 44 PRVAŠIĆA
Nada Jeličić / datum: 10. 9. 2018. 18:12

Danas, 10. rujna započela je nova 2018./2019. godina. Za 44 prvašića to je dan početka njihovog školovanja i školskog života. U učionici prvog razreda koja je bila ispunjena velikim brojem prvašića i njihovih roditelja upriličen je svečani doček naših mališana. Na početku susreta učenicima i roditeljima obratila se ravnateljica Nada Jeličić, a potom i učiteljice Lea Bojanić koja će voditi "a" odjeljenje i učiteljica Zrinka Zokić, učiteljica "b" odjeljenja. Potom je uslijedio prigodni program,  kojeg su za ovaj susret pripremile učiteljice sa svojim bivšim učenicima, sada petašima. Na kraju su učiteljice prozvale svoje učenike i s njima i roditeljima, svaka u svojoj učionici ostale još neko vrijeme podijelivši s njima prve impresije, ali i važne informacije nužne za prve dane pohađanja nastave. Svi su se razišli s osmijehom na licu i nadamo se da će tako biti svaki dan, do kraja ove, ali i drugih školskih godina.

SRETNO!smiley


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE OŠ HVAR
Nada Jeličić / datum: 3. 9. 2018. 11:41

 

Nastava u novoj školskoj 2018./2019. godini u Osnovnoj školi Hvar počinje 10. rujna 2018.g, u popodnevnoj smjeni, u 14,00 sati.

Prvi nastavni dan učenici će imati dva sata Razrednog odjela na kojem će

 1. Doznati bitne informacije o svim, za njih važnim dokumentima škole (Kućni red škole, Pravilnik o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika, Pravilnik o kriterijima za izricanje pedagoških mjera)
 2. Izabrati predsjedništvo odjela i predstavnika za Vijeće učenika
 3. Dobiti raspored sati
 4. Dobiti besplatne udžbenike koje je ove godine za sve učenike osigurao Osnivač, SDŽ

OBAVIJEST ZA UČENIKE PRVOG RAZREDA I NJIHOVE RODITELJE

 

Svečani prijam učenika prvih razreda bit će u ponedjeljak, 10. rujna 2018.g s početkom u 15 i 30 sati u učionici prvog razreda u prizemlju škole.

Prvi dan škole proteći će kako slijedi:

 1. Uvodna riječ ravnateljice
 2. Obraćanje učiteljica 1.a i 1.b razreda
 3. Prigodni program
 4. Prozivka učenika nakon čega će učenici svakog razrednog odjela (zajedno s roditeljima )ostati sa svojom učiteljicom u svojoj učionici, gdje će dobiti udžbenike i informaciju o prvom roditeljskom sastanku.

[OPŠIRNIJE]OŠ HVAR ODOBREN PROJEKT ERASMUS +
Nada Jeličić / datum: 25. 7. 2018. 13:32

Jutros smo dobili radosnu vijest da nam je odobren projekt ERASMUS + KA2 Strateška partnerstva u području odgoja i općeg obrazovanja, čiji je temeljni cilj usmjeren na edukativno područje naših učenika i učitelja, posebice u poveznici između kulturne baštine i obrazovanja, napredovanja u usavršavanju vještina koje su nam potrebne u suvremenom svijetu obrazovanja i stjecanju viših razina jezičnih, digitalnih i drugih kompetencija koje bi koristili nastavkom djelovanja u okviru svojih lokalnih zajednica stavljajući naglasak na kulturni identitet svoga kraja, ali i međukulturnu povezanost na europskom tlu.

Natječaj je objavljen u siječnju ove godine, rok za prijavu bio je 23.3.2018.

Zahvaljujem ovom prilikom projektnom timu OŠ Hvar, koji je hrabro i samostalno pristupio izradi ovog zahtjevnog zadatka i iz prvog pokušaja polučio uspješan ishod.

                                                          Nada Jeličić, ravnateljica OŠ Hvar

 
 

KLASA: 605-44/18-05/19

URBROJ: 359-06/3-18-2

Zagreb, 20.srpnja 2018.g.

    

Osnovna škola Hvar

Kroz Burak 81

21450 Hvar

n/p gđa Nada Jeličić, ravnateljica

gđa Helga Buratović

PREDMET: Obavijest o rezultatima Poziva na dostavu projektnih prijedloga za program Erasmus+ za 2018. godinu za Ključnu aktivnost 2 u području - broj projekta: 2018-1-HR01- KA229-047453, PIC:919353100

Poštovani,

obavještavamo Vas da je Agencija za mobilnost i programe EU na temelju Odluke o dodjeli financijske potpore za projektne prijedloge u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2018.g. za program Erasmus+ - Ključna aktivnost 2 za područje, rok 23.03.2018. godine (Privitak 1) prihvatila Vaš projektni prijedlog koji se vodi pod brojem 2018-1-HR01-KA229-047453 te mu odobrila financijsku potporu u iznosu od:

77.640,00 EUR

 

 

 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA RODITELJE
Nada Jeličić / datum: 9. 7. 2018. 12:15

Obavještavaju se roditelji ( osobito roditelji prvih razreda) da do popisa knjiga koje će se koristiti u nastavi mogu doći jednostavnom pretragom preko dolje navedene poveznice na stranicu ekupi. Nakon dolaska na stranicu, dovoljno je odabrati naziv škole, potom u padajućem donjem izborniku odabrati razred i otvorit će vam se svi (od strane Ministarstva odobreni ) udžbenici, radne bilježnice, likovne mape i popis svih materijala za pomoć pri učenju.

Poveznica na stranicu e-kupi

U nastavku, molim pročitajte izvadak iz dopisa Županije.

Županija nabavlja sve udžbenike (bez radnih bilježnica i likovnih mapa) za sve redovne predmete te izborni predmet vjeronauk. Knjige će biti dostavljene u škole nakon okončanja postupka Javne nabave te nadopune podataka u komunikaciji s školama.

Osnovna zamisao je da se udžbenici vrate nakon isteka školske godine u škole kako bi ih mogla koristiti iduća generacija učenika.

 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O POČETKU ŠKOLSKE 2018./2019. GODINE
Nada Jeličić / datum: 27. 6. 2018. 09:46

u Splitsko-dalmatinskoj županiji će nastava u školskoj 2018./2019. godini početi 10. rujna 2018.g.

Zimski odmor učenika započet će 24. prosinca i trajati do 4. siječnja.

Splitsko-dalmatinska županija tražila je odgodu početka školske godine za sve osnovne i srednje škole u županiji te je nakon dobivene suglasnosti od strane resornog Ministarstva, donijela Odluku o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku 2018./2019. godinu koju možete pogledati ovdje.


[OPŠIRNIJE]JAVNI NATJEČAJ ZA DAVANJE U ZAKUP ŠKOLSKOG PARKIRNOG PROSTORA
Magda Buratović / datum: 26. 6. 2018. 13:32

REPUBLIKA HRVATSKA

OSNOVNA ŠKOLA HVAR
Kroz Burak 81
21450 HVAR

KLASA: 112-07/17-01/14
UR. BROJ: 2128-25-18-01/1
 

Hvar, 26.06.2018.

Na temelju čl. 6. Zakona o zakupu i prodaji poslovnog prostora (NN 125/11, 64/15), Odluke o uvjetima i postupku davanja u zakup prostora i opreme školskih ustanova Splitsko-dalmatinske županije od 26.3.2018. i Zaključka o davanju prethodne suglasnosti za objavu natječaja za davanje u zakup školskog parkirnog prostora Upravnog odjela za društvene djelatnosti Splitsko-dalmatinske županije, Osnovna škola Hvar raspisuje

 

JAVNI NATJEČAJ
za davanju u zakup školskog parkirnog prostora

 

1. Osnovna škola Hvar, Hvar, daje u zakup školski parkirni prostor na adresi sjedišta, Kroz Burak 81, 21450 Hvar. Parkirni prostor se sastoji od 9 parkirnih mjesta po 4 m2, označenih brojevima od 2-10. Svako parkirno mjesto ima svoju rampu.

2. Trajanje zakupa je u periodu od 10. srpnja 2018. do 20. kolovoza 2018., od 0-24 sata.

3. Početna cijena zakupnine izražena je u kn po m2 iznosi 200 kn po m2  za naznačeni period.

4. Ponudu mogu dostaviti fizičke i pravne osobe. Ponuda za zakup mora sadržavati prijavu u koja mora sadržavati: -naziv,
                                   - adresu,
                                   - OIB,
                                   - IBAN,
                                   - ime i prezime fizičke odnosno pravne osobe ovlaštene za zastupanje
                                     ponuditelja pravne osobe, te njegov OIB,
                                   - telefonski kontakt osobe, odnosno ponuditelja,
                                   - izjava o visini ponuđene zakupnine koja ne može biti manja od
                                     početne cijene    

5. Ponuditelj može dati ponudu za najviše dva (2) parkirna mjesta. U slučaju ponuda iste vrijednosti, prednost ima ranije pristigla ponuda.

5. Najpovoljnijom ponudom smatrat će se ona ponuda koja uz ispunjavanje uvjeta natječaja sadrži i najveći iznos zakupnine.

6. Javni natječaj će se objaviti na web stranici škole i oglasnoj ploči Škole.

7. Ponude slati ili osobno dostaviti na adresu: OSNOVNA ŠKOLA HVAR, Kroz Burak 81, 21450 HVAR, s naznakom „Za natječaj. Ne otvarati-ponuda za zakup školskog parkirnog prostora“.

8. Rok za predaju ponuda ističe 8-og dana od dana objave natječaja na web stranici škole i oglasnoj ploči škole.

9. Otvaranje ponuda održat će se u prostorijama Osnovne škole Hvar, dana 06. srpnja 2018. u  12.00 sati.

10. Ponude s nepotpunom dokumentacijom i koje ne odgovaraju uvjetima natječaja neće se razmatrati.

11. Ugovor se sklapa nakon odabira najpovoljnije ponude.

12. Svi kandidati biti će obaviješteni o izvršenom izboru pisanim putem na adresu navedenu u ponudi.

13. Školska ustanova zadržava pravo poništiti natječaj ili dio natječaja odnosno ne prihvatiti niti jednu ponudu.

-Obrazac prijave nalazi se u privitku natječaja


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O NABAVI UDŽBENIKA ZA ŠK.GOD. 2018./2019.
Nada Jeličić / datum: 21. 6. 2018. 09:54

Obavještavaju se roditelji učenika OŠ Hvar da u školskoj godini 2018./2019. Splitsko-dalmatinska županija nabavlja udžbenike za svu djecu osnovnoškolskog uzrasta. Distribucija udžbenika će se vršiti preko škole, tako da roditelji po tom pitanju namaju obveza.


[OPŠIRNIJE]BROŠURA "ŽELIM BITI!!!-KAMO POSLIJE OSNOVNE ŠKOLE U SDŽ" ZA UČENIKE OSMIH RAZREDA
Magda Buratović / datum: 18. 6. 2018. 09:54

Dragi osmaši,

pozivamo vas da prolistate brošuru "ŽELIM BITI!!!!! Kamo poslije OŠ u SDŽ!?" i informairate se glede odabira škole i budućeg zanimanja.

SRETNO S UPISIMA!!!!

Brošura se nalazi u na sljedećem linku: http://gogss.hr/UPIS_18_19/mobile/index.html#p=1


[OPŠIRNIJE]JOŠ JEDAN "FESTIVALAC" RAZVESELIO PUBLIKU
Nada Jeličić / datum: 16. 6. 2018. 19:30

Na posljednji dan nastavne godine, 15.6.2018. u prekrasnom ambijentu Ljetnikovca Hanibala Lucića održan je još jedan "Festivalac". Događaj je to na kojem naše mlade glazbene zvijezde otkrivaju svoje talente vlastitim odabirom skladbe koju onda pod mentorstvom učiteljice glazbene kulture, prof. Mirande Krivić uvježbavaju za opravo ovaj nastup. I ove godine naše mlade zvijezde uvjerile su nas u svoje glazbene sposobnosti, pa smo tako čuli brojne kvalitetne izvedbe između kojih je teško odabrati najuspješniju. "Sve su to moji mali heroji koji su imali hrabrosti uzeti mikrofon i stati večeras pred vas", izjavila je njihova mentorica, prof. Miranda Krivić nakon što su je izvođači pozvali na pozornicu kako bi joj u znak zahvalnosti uručili bukete cvijeća.


[OPŠIRNIJE]SPORTSKI RASTANAK OD OSMAŠA
Nada Jeličić / datum: 16. 6. 2018. 19:10

U petak, 15.6. 2018.g, posljednjeg dana nastavne godine, u sportskoj dvorani OŠ Hvar, održane su dvije prijateljske utakmice između učenika osmih razreda i djelatnika OŠ Hvar. Prva sportska disciplina u kojoj je snage odmjerio ženski dio populacije, bila je odbojka. U vrlo kvalitetnoj igri i tijesnim rezultatom pobjedu su odnijele djelatnice škole. Muški dio ekipa osmaša i djelatnika škole (kojima su zbog brojčano slabijeg stanja u ekipi, pomogli učenici sedmih razreda) odigrao je mali nogomet. Pobjedu je i ovdje odnijela ekipa djelatnika škole, u također uzbudljivoj, dinamičnoj i do kraja neizvjesnoj utakmici.

Čestitke svim sudionicima ovog lijepog, prijateljsko-sportskog susreta!


[OPŠIRNIJE]JAVNI NATJEČAJ ZA DAVANJE U ZAKUP ŠKOLSKOG PARKIRNOG PROSTORA
Magda Buratović / datum: 8. 6. 2018. 18:50

REPUBLIKA HRVATSKA

OSNOVNA ŠKOLA HVAR
Kroz Burak 81
21450 HVAR

KLASA: 112-07/17-01/13
UR. BROJ: 2128-25-18-01/1
 

Hvar, 08.06.2018.

Na temelju čl. 6. Zakona o zakupu i prodaji poslovnog prostora (NN 125/11, 64/15), Odluke o uvjetima i postupku davanja u zakup prostora i opreme školskih ustanova Splitsko-dalmatinske županije od 26.3.2018. i Zaključka o davanju prethodne suglasnosti za objavu natječaja za davanje u zakup školskog parkirnog prostora Upravnog odjela za društvene djelatnosti Splitsko-dalmatinske županije, Osnovna škola Hvar raspisuje

 

JAVNI NATJEČAJ
za davanju u zakup školskog parkirnog prostora

 

1. Osnovna škola Hvar, Hvar, daje u zakup školski parkirni prostor na adresi sjedišta, Kroz Burak 81, 21450 Hvar. Parkirni prostor se sastoji od 13 parkirnih mjesta po 4 m2, označenih brojevima od 1-13. Svako parkirno mjesto ima svoju rampu.

2. Trajanje zakupa je u periodu od 10. srpnja 2018. do 20. kolovoza 2018., od 0-24 sata.

3. Početna cijena zakupnine izražena je u kn po m2 i iznosi 200 kn po mza naznačeni period.

4. Ponudu mogu dostaviti fizičke i pravne osobe. Ponuda za zakup mora sadržavati prijavu u koja mora sadržavati: -naziv,
                                   - adresu,
                                   - OIB,
                                   - IBAN,
                                   - ime i prezime fizičke odnosno pravne osobe ovlaštene za                                       zastupanje
                                     ponuditelja pravne osobe, te njegov OIB,
                                   - telefonski kontakt osobe, odnosno ponuditelja,
                                   - izjava o visini ponuđene zakupnine koja ne može biti                                               manja od
                                     početne cijene    

5. Ponuditelj može dati ponudu za najviše dva (2) parkirna mjesta. U slučaju ponuda iste vrijednosti, prednost ima ranije pristigla ponuda.

5. Najpovoljnijom ponudom smatrat će se ona ponuda koja uz ispunjavanje uvjeta natječaja sadrži i najveći iznos zakupnine.

6. Javni natječaj će se objaviti na web stranici škole i oglasnoj ploči Škole.

7. Ponude slati na adresu: OSNOVNA ŠKOLA HVAR, Kroz Burak 81, 21450 HVAR, s naznakom „Za natječaj. Ne otvarati-ponuda za zakup školskog parkirnog prostora“.

8. Rok za predaju ponuda ističe 15-og dana od dana objave natječaja na web stranici škole i oglasnoj ploči škole.

9. Otvaranje ponuda održat će se u prostorijama Osnovne škole Hvar, dana 26. lipnja 2018. u  12.00 sati.

10. Ponude s nepotpunom dokumentacijom i koje ne odgovaraju uvjetima natječaja neće se razmatrati.

11. Ugovor se sklapa nakon odabira najpovoljnije ponude.

12. Svi kandidati biti će obaviješteni o izvršenom izboru pisanim putem na adresu navedenu u ponudi.

13. Školska ustanova zadržava pravo poništiti natječaj ili dio natječaja odnosno ne prihvatiti niti jednu ponudu.

-Obrazac prijave nalazi se u privitku natječaja


[OPŠIRNIJE]ODLUKA O ODABIRU PONUDE ZA ORGANIZACIJU IZVANUČIONIČKE NASTAVE-EKSKURZIJE ZA OSME RAZREDE U ŠK.G. 2018./2019.
Nada Jeličić / datum: 5. 6. 2018. 22:05

Dana 5. 6. 2018. g. na zajedničkom roditeljskom sastanku sedmog a i sedmog b razreda OŠ Hvar, odlučeno je da će davatelj usluge organizacije ekskurzije za učenike osmih razreda u šk.g. 2018./2019.  biti Putnička agencija „KVARNER EXPRESS“, Supilova 38, Split

Tekst Odluke možete pogledati ovdje.

Zapisnik sa zajedničkog roditeljskog sastanka možete vidjeti ovdje.


[OPŠIRNIJE]"RUKSAK (PUN) KULTURE" U OŠ HVAR
Nada Jeličić / datum: 1. 6. 2018. 10:09

Dana 30.05.2018. u prostorijama OŠ Hvar, održana je radionica “Svijet u mojim bojama-učenje o djelu suvremenog umjetnika Dimitrija Bašičevića Mangelosa“ u okviru programa Ruksak (pun) kulture, Ministarstva kulture RH. Na radionici su sudjelovali učenici 3.a I b  razreda. Radionicu je organizirala i provela Udruga za promicanje aktivnog građanstva - ECHO iz Zagreba.

Nakon zanimljivog predavanja i radionice, djeca su dobila prigodne darove i zadovoljna otišla svojim kućama. Moramo pritom napomenuti kako su voditeljice radionice pohvalile našu djecu, njihov interes za temu i aktivno sudjelovanje te su nam u e-mailu napisali:

Nadamo se da je i svima vama radionica bila korisna i zanimljiva. Djeca su predivna i zaista su sjajno surađivala tijekom radionice.”


[OPŠIRNIJE]ODRŽANA MANIFESTACIJA "LIPA FORSKA RIC"
Nada Jeličić / datum: 30. 5. 2018. 13:11

Sinoć je, s početkom u 19,00 sati, u prepunom hvarskom Arsenalu održana manifestacija „Lipa forska ric“, u organizaciji OŠ Hvar i Grada Hvara.

Događanje se ove godine lijepo uklopilo u proslavu 150.-te obljetnice organiziranog turizma u gradu Hvaru predmda je nakana da ovakva manifestacija postane tradicijsko događanje jednom u godini kada bi se okupila otočka djeca i pokazala kako njeguju svoj jezični izričaj. Jezik i dijalektalni jezični izričaji su baštinsko nasljeđe i  obilježje identiteta te je briga za njegovim očuvanjem zadaća svih nas, osobito odgajatelja i učitelja. Toga su  naši odgojno-obrazovni djelatnici itekako svjesni i sinoć su pokazali da se na njegovanju dijalekta kao i sveukupne tradicijske baštine sustavno radi od najranijeg uzrasta do srednje škole.

U nastupima djece vrtićke i osnovnoškolske dobi pa do srednjoškolskog uzrasta nizale su se interpretacije na otočkim dijalektima koji se razlikuju od mjesta do mjesta i upravo u toj različitosti sjedinjenoj na relativno malom prostoru otoka Hvara jest ljepota i osebujnost hvarskog jezičnog izričaja.

Nadamo se dakle, da je ovo tek početak jedne duge i lijepe suradnje i druženja među otočkom djecom i mladima, kao i njihovim mentorima koji marljivo i brižno rade s njima.


[OPŠIRNIJE]UPISI U SREDNJU 2018./2019.
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 29. 5. 2018. 12:55

Obavještavamo vas da je objavljena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019.

Odluka je dostupna ovdje.

Ovom Odlukom utvrđuje se postupak i način upisa učenika, broj upisnih mjesta u razrednim odjelima prvih razreda srednjih škola, utvrđuju se rokovi za prijavu i upis te ostali uvjeti i postupci za upis učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019.

 

Prijave kandidata u sustav

U skladu s Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019. prve prijave kandidata u sustav NISpuSŠ započinju u petak 25. svibnja 2018. godine iza 12:00 sati.

Učenici se u elektronski sustav prijavljuju na mrežnoj stranici www.upisi.hr.
Kandidat pri prijavi u sustav unosi korisničko ime, lozinku i PIN. Po uspješnoj prijavi u sustav
moguće je pregledati osobne podatke i ocjene, a nakon što se iz e-Matice prenesu i rezultati natjecanja, bit će moguće pregledati i te podatke.

Napominjemo, od 25.5. do 25.6. učenici se samo prijavljuju u sustav i provjeravaju točnost osobnih podataka, a početak prijava obrazovnih programa tj. škola počinje 26.6.2018. i traje do 10.7.2018. godine.

Više o prijavama u razredne odjele za sportaše i prijavama kandidata s teškoćama u razvoju pročitajte na stranici www.upisi.hr. Na navedenoj stranici nalaze se korisne informacije, često postavljena pitanja i publikacije vezane za upis u srednje škole te je od iznimne važnosti da ih svi učenici osmih razreda i njihovi roditelji pročitaju.

 


[OPŠIRNIJE]OBJAVA REZULTATA JAVNOG POZIVA ZA PRIKUPLJANJE PONUDA ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE IZVANUČIONIČKE NASTAVE ZA OSME RAZREDE – EKSKURZIJA U ŠK.G. 2018./2019.
Nada Jeličić / datum: 28. 5. 2018. 13:48

Na javni poziv pristigle su 2 ponude. Javno otvaranje ponuda sukladno čl. 15. Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole provedeno je 25. svibnja, 2018. g. u 19,10 sati u prostorijama škole.

Povjerenstvo je odabralo obje pristigle ponude koje će biti predstavljene na roditeljskom sastanku, obzirom da obje ispunjavaju uvjete određene javnim pozivom. Roditeljski sastanak će se održati u utorak, 5. 6. 2018.g s početkom u 12,30 sati  u prostorijama škole.

Pristigle ponude koje ispunjavaju uvjete su:

 1.  „KVARNER EXPRESS“, Supilova 38, Split

2. „PERLA SVJETSKA PUTOVANJA“, A. Starčevića 16, Imotski

Pozivamo predstavnike agencija da na roditeljskom sastanku prezentiraju svoju ponudu.

Konačnu odluku odabira davatelja usluge za organiziranje škole u prirodi donijet će roditelji na roditeljskom sastanku.

Zapisnik sa sastanka Povjerenstva dostupan je ovdje.


[OPŠIRNIJE]"LIPA FORSKA RIC"
Nada Jeličić / datum: 27. 5. 2018. 18:22


[OPŠIRNIJE]KONTAKT PODATAKA SLUŽBENIKA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA
Nada Jeličić / datum: 25. 5. 2018. 14:03

sluzbenik.za.zastitu.osobnih.podataka@os-hvar.skole.hr

 


[OPŠIRNIJE]NASTAVAK PROJEKTA SURADNJE IZMEĐU OŠ HVAR I ŠKOLE STIGLIANO IZ SANTA MARIE DI SALA – GRADA POBRATIMA GRADA HVARA
Nada Jeličić / datum: 21. 5. 2018. 09:10

I ove godine, posredstvom koordinatorice kulturne razmjene između dva bratimljena grada, Alessandre Tudor, nastavili smo likovno-umjetničku suradnju sa školom Stigliano iz Santa Marie di Sala-grada pobratima grada Hvara. Ovogodišnja tema je bila potraga za nadahnućem dječjeg likovnog stvaralaštva u umjetničkom stvaralaštvu jednog od lokalnih umjetnika. U projekt OŠ Hvar uključili su se učenici 1.b razreda i učenici koji pohađaju likovnu grupu pod mentorstvom učiteljice Katice Borak. U Europskoj godini kulturne baštine naši su učenici pronašli inspiraciju u velikanu hrvatske suvremene umjetnosti, Ivi Dulčiću (1916.-1975.). Rođen je u Dubrovniku, i iako nije živio na Hvaru, njegovi obiteljski korijeni iz Brusja s Hvara stvaraju duboku poveznicu s njegovim likovnim ostvarenjima. Promatranjem sačuvanih Dulčićevih djela tradicijske hvarske nošnje, učenici su nadahnuto upijali motive i stvarali svoje radove doživljenog. S velikim interesom promatrali su načine oblačenja iz prošlosti i shvatili značaj očuvanja  i prenošenja narodne baštine. Slikarskom tehnikom temperom poistovjetili su se s umjetnikom. Na otvorenje izložbe, u organizaciji udruge  ZAJEDNICA TALIJANA „G.F.BIONDI“ HVAR otišli su predstavnici naše škole, odakle su donijeli prekrasne darove za našu školu kao i pregršt ugodnih dojmova sa manifestacije i cjelokupnog boravka u gostima.

Zahvaljujemo g-đi Alessandri Tudor na angažmanu vezanom na uspješan nastavak suradnje između naše i talijanske škole i gradova, učiteljici Katici Borak koja je osmislila predstavljanje naših učenika na ovogodišnjoj izložbi, učiteljici Slavici Gabelić, čalu radnog tima zaduženog za suradnju između škola, svim učenicima sudionicima i roditeljima koji su pratili djecu na putu u pobratimski grad.


[OPŠIRNIJE]"MAH 1" PONOVNO MEĐU UČENICIMA OŠ HVAR
Nada Jeličić / datum: 17. 5. 2018. 15:50

U sklopu provedbe preventivnog programa MUP-a „Zajedno više možemo “, danas je u OŠ Hvar, u četvrtim i petim razredima održano još jedno edukativno predavanje iz programa „Mogu Ako Hoću-MAH 1“.  Interaktivnim predavanjem kontakt policajaca učenicima o opasnostima društveno neprihvatljivog ponašanja, samozaštitnom ponašanju u rizičnim situacijama, učenicima se, osim ukazivanja na opasnosti neprihvatljivog ponašanja, htjelo približiti ulogu policajca kao prijatelja pomagača na kojeg u svako doba mogu računati.

 

 


[OPŠIRNIJE]EDUKATIVNO PREDAVANJE "POŽAR NIJE ŠALA"
Nada Jeličić / datum: 17. 5. 2018. 15:05

 

Hrvatsko agrometeorološko društvo - udruga meteorologa, agronoma i
šumara (www.hagmd.hr) održala je  u OŠ Hvar, u okviru Male škole "Požar nije šala", edukativno predavanje o uzrocima i katastrofalnim posljedicama šumskih požara učenicima drugih i trećih razreda.
Predavanje se sastojalo od projekcije 9-minutnog animiranog filma "Požar nije
šala" i razgovora s učenicima uz Power point prezentaciju. Djeca su sa zanimanjem i zadovoljstvom pratili tijek radnje filma i rado sudjelovala u razgovoru i analizi svih bitnih činjenia vezanih za uzroke požara povezanih s visokim ljetnim temperaturama.  Na kraju je provedena i nagradna igra gdje su se u obliku tombole izvlačili brojevi za nagradu u vidu dječjeg stripa "Požar nije
šala".


[OPŠIRNIJE]UČENICI OŠ HVAR NA SREDIŠNJOJ PROSLAVI 150.-E GODIŠNJICE TURIZMA BILI NOSITELJI SVEČANOG PODIZANJA ZASTAVE
Nada Jeličić / datum: 16. 5. 2018. 11:01

 

Učenici 6. a razreda su jučer, 15. 5. 2018.g., označili početak središnje proslave obilježavanja 150. godina organiziranog turizma u gradu Hvaru, podizanjem zastave na poznatom hvarskom "Štandarcu". 

Namjera organizatora je bila uključiti djecu u samu proslavu i na simboličan način poslati poruku kako su upravo oni nasljednici naše tradicije, nositelji budućnosti i kreatori turističke priče u vremenima koja dolaze.

Našim šestašima pripala je ova čast jer su ove godine osvojili državnu nagradu za najbolje inovativno ostvarenje projektom "Vučetićeva inovacija za bolji život" i na taj način promovirali  svoju školu, grad kao i ime i djelo velikog hvarskog izumitelja, Ivana Vučetića.


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽENI BLAGDAN SV. PROŠPERA I DAN ŠKOLE
Nada Jeličić / datum: 12. 5. 2018. 20:20

U petak, 11.5 2018.g. obilježen je blagdan Sv. Prošpera i Dan OŠ Hvar. Učenici naše škole sudjelovali su prodajno-izložbenim štandom zadruge "Faria" na "Fjeri sv. Prošpera" kao i sudjelovanjem u prigodnom programu na pozornici postavljenoj na samom trgu.

Naši vrijedni zadrugari, vođeni svojim voditeljicama, prof. Ivančicom Katušić Domančić i prof. Marjanom Tudor, na svom su štandu ponudili macerate i sapune od smilja, gospine trave i lavande, začinsku sol s aromatičnim biljem, brojne rukotvorine, ljekovito bilje, fotografije, kolače....

Dok su se domaći i gosti okupljali oko bogatog zadrugarskog štanda, na drugom kraju trga naši su pjevači pod mentorstvom učiteljice Glazbene kulture, prof. Mirande Krivić, oduševili okupljenu publiku svojim izvedbama.

Lijepo proljetno vrijeme i veseli ugođaj na Pjaci doprinijeli su svečanosti proslave našeg Dana škole, kao i naravno blagdana Sv. Prošpera, zaštitnika grada Hvara.

 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]JAVNI POZIV ZA PRIKUPLJANJE PONUDA ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE IZVANUČIONIČKE NASTAVE - EKSKURZIJA ZA OSME RAZREDE
Nada Jeličić / datum: 10. 5. 2018. 21:42

U nastavku se nalazi obrazac poziva za organizaciju višednevne izvanučioičke nastave.

/upload/os-hvar/images/newsimg/874/File/obrazac_poziva_za_organizaciju_visednevne_izvanucionicke_nastave.pdf

 


[OPŠIRNIJE]UOČI DANA ŠKOLE OTVORENA IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA UČENIKA OŠ HVAR
Nada Jeličić / datum: 8. 5. 2018. 23:51

U ponedjeljak, 7. 5. 2018.g. u obnovljenoj Galeriji Arsenal, otvorena je izložba likovnih radova učenika OŠ Hvar pod nazivom „Turizam u mom oku“. Izložba je upriličena povodom proslave skorašnjeg Dana škole, 10. 5., a tematski je vezana za 150.–u obljetnicu organiziranog turizma kojeg grad Hvar obilježava ove godine. U tom tematskom okviru učenici su se bazirali u prvom redu na bogato kulturno-povijesno nasljeđe koje predstavlja neiscrpan izvor hvarske turističke ponude.

Uz umjetnički program kojeg su, vođeni svojim mentorima, predstavili učenici OŠ Hvar, publici su se prigodnim riječima obratili ravnateljica OŠ Hvar, Nada Jeličić, zatim učiteljica Likovne kulture prof. Ivančica Katušić Domančić, koja je osmislila koncept izložbe i zamjenik gradonačelnika gosp. Kuzma Novak koji je i izložbu i otvorio.

Izložba obiluje vrlo uspješnim likovnim izvedbama svih učenika, od prvog do osmog razreda. Bogatstvo kolorita, svježina i autentičnost dječjeg likovnog izričaja ispunili su prostor Galerije na topao i jednostavan, samo djeci prirođen način. Četvrtaši i osmaši odlučili su se predstaviti svoj pogled na znamenitosti Hvara kroz okno objektiva, što je rezultiralo uspješnim i privlačnim fotografijama.

Čestitke svim učiteljicama i učenicima na još jednoj kvalitetnoj izložbi kao i učiteljicama i učenicima koji su izveli lijep i zapažen program i na taj način učinili ovu večer ugodnijom i svečanijom!


[OPŠIRNIJE]UPISI U SREDNJE ŠKOLE
Nada Jeličić / datum: 6. 5. 2018. 10:54

Dragi  roditelji osmaša i osmaši,

budući da se približava vrijeme odabira srednje škole želimo vas obavijestiti da na portalu učenici.com možete pronaći sve informacije vezane za odabir programa i upise u srednju školu. Klikom na sljedeći link pronaći ćete navedene sadržaje. 

 

https://www.ucenici.com/detaljan-vodic-upise-srednje-skole-2017-2018/


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE OSMIH RAZREDA
Nada Jeličić / datum: 4. 5. 2018. 13:34

 

U subotu12.05.2018. godine od 10 sati do 15 sati organizirat će se Dan srednjih škola SDŽ na platou ispred zgrade HNK Split gdje će se na jednom mjestu predstaviti sve srednje škole.

Svaka škole iz županije, uključujući i Srednju školu Hvar, imat će svoj informativni štand na kojem će predstaviti svoju školu i program škole te u izravnom kontaktu davati informacije o nastavnom programu te načinima upisa u njihovu školu.

 


[OPŠIRNIJE]PETAR HURE ODLAZI NA DRŽAVNO NATJECANJE
Nada Jeličić / datum: 1. 5. 2018. 15:18

Već duži niz godina Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatski autoklub organiziraju natjecanje učenika osnovnih škola u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila i upravljanja biciklom pod nazivom Sigurno u prometu. Glavni cilj i svrha pripreme i održavanja natjecanja je odgoj i osposobljavanje učenika osnovnih škola za sigurno kretanje u cestovnom prometu kao pješaka i vozača bicikla, a natjecanja su organizirana na školskoj, županijskoj i državnoj razini. U petak, 27. travnja, u Splitu je održano županijsko natjecanje na kojem je naš učenik 5.a razreda, Petar Hure osvojio izvrsno 2. mjesto i plasman na državnom natjecanju.

Čestitke našem Petru i njegovoj mentorici, prof. Katiji Barbić, učiteljici Tehničke kulture na uloženom trudu i postignutom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]ČETVRTI A NA SATU ENGLESKOG JEZIKA
Nada Jeličić / datum: 27. 4. 2018. 20:18

 

Četvrti a razred je, sa svojom učiteljicom Engleskog jezika Anitom Šimac, uvježbao ritmičku podlogu pjesmi koju su onda izveli svi zajedno na satu. Pogledajte i poslušajte ovdje kako je to bilo!smiley

 


[OPŠIRNIJE]JOŠ JEDAN PEHAR RUKOMETAŠICA OŠ HVAR!
Nada Jeličić / datum: 26. 4. 2018. 20:05

Rukometašice Školskog sportskog društva "Sokol", u kategoriji petih i šestih razreda, donijele su, nakon otočkog natjecanja, još jedan pobjednički pehar u našu školu!

Čestitke borbenim igračicama, koje su na gostovanju, u punoj dvorani domaćih navijača i atmosferi koja zna obeshrabriti, pronašle motiva i smjelosti pokazati najbolje što znaju i uspjele izvojevati uvjerljivu pobjedu!

Čestitke i njihovoj trenerici, učiteljici Ines Buzolić koja ih je, osim poduke o igri, bodrila i podržavala cijelo vrijeme natjecanja!


[OPŠIRNIJE]METEOROLOGIJA - KAKO PROGNOZIRATI KAKVO ĆE VRIJEME BITI U HVARU
Nada Jeličić / datum: 24. 4. 2018. 15:04

Povodom 160.-e obljetnice osnutka meteorološke stanice u Hvaru i otvorenja stalnog postava meteorološke zbirke kabineta poznatog i svestranog prirodoslovca, prvog voditelja hvarske meteorološke postaje, Grgura Bučića, u utorak, 24. travnja 2018.g., u OŠ Hvar pozvali smo dr.sc. Jašu Čalogovića, dipl ing., koji se rado odazvao i došao učenicima naše škole održati interaktivno predavanje "Meteorologija - kako prognozirati kakvo će vrijeme biti u Hvaru" koje je na kraju završilo malim grupnim natjecanjem u kvizu znanja. Učenici su pokazali zanimanje za temu meteorologije, sudjelovali svojim poznavanjem određenih od ranije usvojenih činjenica i podataka, doznali na koji se način određuje prognoza vremena baš u Hvaru i na kraju natjecanjem u kvizu znanja pokazali koliko su bili pozorni tijekom samog predavanja, jer su kviz-pitanja bila usko povezana sa sadržajem kojeg su kroz predavanje i ppt prezentaciju mogli pratiti.

Zahvaljujemo našem dragom gostu, dr.sc. Jaši Čalogoviću i prof. Marjani Tudor, učiteljici Geografije koja je omogućila ovaj susret i korisno edukativno predavanje.


[OPŠIRNIJE]"ZELENOM ČISTKOM" ODRAĐEN I ZADNJI DAN NADOKNADE
Nada Jeličić / datum: 21. 4. 2018. 21:03

 

Danas, u subotu, 21. 4. 2018. g. učenici i učitelji OŠ Hvar su kroz akciju čišćenja i uređenja okoliša "Zelena čistka", terenskom nastavom odradili i zadnji dan nadoknade prvog tjedna nastave kojeg nisu imali zbog produljenja radova u školskoj zgradi na početku školske godine.

Učenici nižih razreda su predano odradili zadatak čišćenja obližnjih plaža, učenici od 5. do 7. razreda primili su se uređenja okoliša škole, dok su učenici osmih razreda dovršili ranije započeto bojanje ograde školskog dvorišta.

Sve se to odvijalo pod budnim očima, ali i aktivnim sudjelovanjem učiteljskog školskog tima.

"Grablje, metla, škovacera, rukavice i vreća

oko naše škole sve je uredno i nema smeća!

Na našim licima blista osmijeh radostan

darujemo ovaj dan planetu Zemlji za rođendan!"

 


[OPŠIRNIJE]PREDAVANJE "BITI RODITELJ, KAKO TO GORD(K)O ZVUČI"
Nada Jeličić / datum: 21. 4. 2018. 20:49

U srijedu, 18. 4. 2018.g., s početkom u 18,00 sati, u Kongresnoj dvorani hotela „Amfora“, u organizaciji OŠ Hvar i voditeljice Županijskog stručnog vijeća, učiteljice Zrinke Zokić, održano je predavanje za učitelje i roditelje pod nazivom „Biti roditelj, kako to gord(k)o zvuči“ . Predavačica je bila dr.sc. Mirjana Nazor, prof. psiholoije.

U vrlo zanimljivom i poučnom izlaganju, prof. Nazor je ukazala na važne odgojne situacije i metode roditelja koje bitno utječu na formiranje djetetove ličnosti i njegovo funkcioniranje u kasnijim godinama života. Pri tom je naglasila loše strane autoritarnog i njemu suprotnog, permisivnog odojnog stila, ističući autoritativan kao najpoželjniji roditeljski stil.  Autoritativan roditelj postavlja granice i provodi nadzor, ali uz to pokazuje toplinu i ljubav. Roditelji tog tipa osjetljivi su prema svojoj djeci, a istovremeno im postavljaju jasne granice čime održavaju okolinu predvidljivom. Takvi roditelji vode računa o djetetovim osjećajima, objašnjavaju svoje odluke i pitaju dijete za mišljenje.

- Djeci treba objasniti da pravila ne postoje kako bismo ih mi kao roditelji kinjili, trenirali strogoću nad njima, nego kako bi im pokušali pomoći da postanu odgovorne osobe i izgrade svoj identitet.  
Ako se djeca budu držala različitih pravila koje roditelji postavljaju samo zato što se boje kazne, to je onda odgoj kratkog daha.  Jer čim procijene da ih roditelji ne mogu kontrolirati, vrlo brzo će ta pravila prekršiti. Dijete u sebe mora utkati ta pravila i biti sam svoj kontrolor. To je posao koji traje dok smo živi. Postepeno djeca moraju početi snositi posljedice svojih odluka, prihvatiti svoju odgovornost, doživjeti realizaciju izreke „Što si posijao, to žanješ“ ... -  između ostalog nam je poručila prof. Nazor.

Nakon predavanja, posjetitelji su mogli postavljati pitanja, tako da su zanimljivi upiti i ponuđeni odgovori učinili ovu večer, kroz interaktivan odnos s predavačicom, još uspješnijom i kvalitetnijom.


[OPŠIRNIJE]POPULARIZACIJA GEOLOGIJE KROZ INTERAKTIVNU RADIONICU
Nada Jeličić / datum: 18. 4. 2018. 21:05

U sklopu projekta za popularizaciju geologije „Upoznaj Zemlju – zaviri u mikroskop“, koji je kao dio kurikuluma odobren od Agencije za odgoj i obrazovanje, našu školu su 17.4. 2918.g. posjetile članice Hrvatskog geološkog društva doc.dr.sc. Karmen Fio Firi, dr.sc. Morana Hernitz Kučenjak i Nina Kovačić, dipl.ing.. Naša škola je tako sudjelovala u akciji „Geologija na otocima“. Održana je radionica gdje su učenici  imali priliku ponešto naučiti o istraživanjima ugljikovodika u Hrvatskoj, prošetati kroz geološku prošlost našeg planeta, pogledati kako pod mikroskopom izgledaju mikrofosili, pomirisati naftu... Najinteresantniji dio je bilo razgledavanje primjeraka različitih vrsta stijena i fosila. Učenicima su bili najdraži izložbeni primjerci zub mamuta, zub morskog psa i zub špiljskog medvjeda. Bilo je tu puno dobre energije, pregršt pitanja i interesantnih opažanja. Radionica je završila predavanjem o velikom znanstveniku Andriji Mohorovičiću. Vjerujemo da su djeca dobila jednu novu perspektivu geoloških znanosti i da ih je ovo iskustvo istinski obogatilo. A nama profesorima nema veće nagrade od riječi predavateljica: „ Divna su ta otočka djeca, pristojna, zainteresirana, bistra i željna novih iskustava.“  smiley


[OPŠIRNIJE]POSJET OPSERVATORIJU HVAR
Nada Jeličić / datum: 18. 4. 2018. 20:21

U sklopu 16. Festivala znanosti Mladi geografi su u ponedjeljak, 16.4. 2018.g., s prof. geografije Marjanom Tudor i učiteljicom PRO Natalijom Šćepanović posjetili su Opservatorij Hvar koji je osnovan 1972.godine. Smješten je na jugozapadnom dijelu otoka Hvara, iznad grada Hvara na strmom brežuljku Poljun u povijesnoj utvrdi, koju je izgradila francuska vojska za vrijeme Napoleonskih ratova početkom 19.stoljeća. Učenici su uz stručno vodstvo znanstvenika i osoblja Opservatorija Hvar razgledali teleskope te saznali kako izgleda radni dan astronoma. U pratnji dr.sc.Hrvoja Božića obišli su zgrade s kupolama gdje su smješteni stelarni teleskopi – teleskopi za promatranje zvijezda. Saznali su kako rade teleskopi i što se svakodnevno motri na noćnom nebu. Dr.sc. Jaša Čalogović objasnio je učenicima kako radi solarni teleskop – teleskop za promatranje Sunca. Učenici su u kratkom predavanju naučili mnogo zanimljivih činjenica o našoj najbližoj zvijezdi – Suncu. Na žalost, zbog loših vremenskih uvjeta nisu imali priliku opažanja Sunca kroz teleskop. Na taj je način naša škola nastavila višegodišnju suradnju sa djelatnicima Opservatorija Hvar te doprinjela širenju interesa za astronomiju.


[OPŠIRNIJE]OBRAZOVANJE ZA ODRŽIVI RAZVOJ
Nada Jeličić / datum: 14. 4. 2018. 10:42

Naša škola partner je u projektu pod nazivom,,Osmišljavanje i provedba integralnog održivog razvoja lokalne zajednice temeljem iskustva s otoka Krka " koji je na Natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2017./2018. Ministarstva znanosti i obrazovanja dobio odobrena sredstva te su kao dio projektnih aktivnosti jučer održana dva edukativna predavanja; jedno za učitelje, drugo za učenike naše škole. Glavna tema projekta je održivi razvoj, uz klimatske promjene i zaštitu okoliša.

Cilj predavanja učiteljima bio je ukazati na izuzetne mogućnosti integriranja novih i znanstvenih i društvenih spoznaja (na temu održivog razvoja) u već postojeće školske programe skoro svih predmeta s naglaskom na njihovo aktualiziranje i oplemenjivanje.

U predavanju prilagođenom učenicima nastojalo se dati osnove za razumijevanje globalnih procesa (klimatske promjene, održivi razvoj,...) s naglaskom na utjecaj istih na našu lokalnu zajednicu, te naznačiti koje su aktivnosti potrebne da bi se iskoristile prednosti i ublažile posljedice tih procesa.

Obzirom da učitelji naše škole, permanentno kroz svoje sadržaje, ističu i promoviraju temeljne vrijednosti održivog razvoja, ostvarenje ciljeva ovog projekta dat će dodanu vrijednost implementiranju obrazovanja za održivi razvoj u svakodnevni život i rad škole.


[OPŠIRNIJE]RADIONICA MODELARSTVA
Nada Jeličić / datum: 10. 4. 2018. 23:30

Petero učenika naše škole: Judita, Lena, Mina, Maša i Juraj, dio proljetnih praznika odlučili su sadržajno obogatiti radionicom modelarstva. Svaka pohvala za njihove vrijedno nastojanje da svoje slobodno vrijeme provedu organizirano i korisno. A kako im je bilo, prosudite sami po izrazima njihovih lica!


[OPŠIRNIJE]ŠKOLA U PRIRODI UČENIKA ČETVRTIH RAZREDA
Nada Jeličić / datum: 9. 4. 2018. 20:00

Nastavak drugog polugodišta, nakon proljetnog odmora, za učenike četvrtog a i b razreda, počeo je putovanjem u ranim jutarnjim satima. Oni su, naime, u pratnji svojih učiteljica Lee Bojanić i Zrinke Zokić, krenuli u ostvarenje svoje višednevne izvanučioničke nastave, popularnijeg naziva "Škola u prirodi".

Veselih i vedrih lica uputili su se katamaranom za Split gdje ih čeka autobus koji ih vodi dalje. Želimo im svima sretan put, uspješan i koristan boravak kao i ugodan povratak natrag, u naš Hvar!


[OPŠIRNIJE]PROLJETNI ODMOR UČENIKA
Nada Jeličić / datum: 3. 4. 2018. 16:47

Proljetni odmor učenika, koji je započeo na Veliki četvrtak, 29.3.2018., traje do kraja ovog tjedna. S nastavom nastavljamo u ponedjeljak, 9.4.2018.g., u 14 sati prema ustaljenom rasporedu.


[OPŠIRNIJE]USKRŠNJA ČESTITKA
Nada Jeličić / datum: 1. 4. 2018. 07:40


[OPŠIRNIJE]JOŠ JEDAN USPJEH LIKOVNE GRUPE OŠ HVAR
Nada Jeličić / datum: 29. 3. 2018. 10:23

Povjerenstvo za odabir radova za dječju izložbu “Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica”, učenika osnovnih škola Republike Hrvatske, u sklopu manifestacije “U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić”odabralo je među pristiglim radovima 94 rada za izložbu, te odabralo po tri nagrađena rada u dvije kategorije:

likovni radovi od 1. do 4. razreda
likovni radovi od 5. do 8. Razreda

U kategoriji radova od 1. do 4. razreda  2. nagradu osvojila je:

 Antonia Šore, 3.a, „Bratac i sestrica u svijetu vila“, tempera, 34 x 23,5 cm

OŠ „Hvar“, Hvar, mentor: Katica Borak, uč.raz.nast.

dok su sastavni dio izložbe u kategoriji pohvaljenih likovnih radova:

Nina Marušić, 3.b, „Propast Kneževine“, tempera, 33,5 x 23,5 cm,

Ivana Pavlović, 3.a, „Vile i djeca“, tempera, 34 x 24 cm,

OŠ „Hvar“, Hvar, mentor: Katica Borak, uč.raz.nast.

Čestitke svim učenicama i njihovoj mentorici, učiteljici Katici Borak!

 

 


[OPŠIRNIJE]DOPUTOVALA NAGRADA IZ BERLINA U HVAR
Nada Jeličić / datum: 29. 3. 2018. 10:18

U gradskoj galeriji njemačkoga grada Iserlohna postavljena je izložba likovne radionice u organizaciji Ankice i Ante Karačića pod nazivom "Zeleno i plavo putovanje". Na ovogodišnji je natječaj pristiglo 500 crteža koje je prikupilo 100 nastavnika iz 70 škola i udruga iz sedam zemalja: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske i Njemačke te dviju novih zemalja-sudionica Makedonije i Rumunjske. Izložbu su sa zanimanjem pratili njemački mediji, predstavnici grada, kulturni djelatnici te različiti pojedinci koji se bave projektima vezanima uz djecu. Poslije Iserlohna izložba seli u Dortmund gdje će je organizirati Matica hrvatska u sklopu Večeri hrvatske glazbe. Početkom svibnja izložba stiže u Hrvatsku, u muzej grada Iloka povodom proslave dvadeset godina mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja. Nakon toga seli se u Osijek gdje će biti izložena u Osnovnoj školi Tina Ujevića.

Na spomenutom natječaju, odličnu, petu nagradu osvojila je učenica 4.a  Modesta Bucat pod mentorstvom učiteljice Katice Borak.

Čestitke učenici Modesti i mentorici, učiteljici Katici Borak na osvojenoj nagradi kao i na promicanju likovnog izričaja naše škole van granica zemlje!


[OPŠIRNIJE]STOP NASILJU U ŠKOLAMA
Nada Jeličić / datum: 28. 3. 2018. 18:05

U okviru provođenja preventivnog programa sprječavanja nasilnog ponašanja u OŠ Hvar, tim stručnih suradnika u sastavu pedagoginja Jelke Bracanović, logopedinja Lukrecije Lovrinčević i knjižničarka Jelke Kovačić Vidmar osmislio je i realizirao video uradak pod nazivom "Stop nasilju u školama“ u kojem su sudjelovali sami učenici škole. Nakon što je film bio gotov, stručni tim je odlazio na satove razrednika gdje se isti prikazivao učenicima, nakon čega je uslijedila rasprava i prigodne radionice.

Učenici svih uzrasta su izvrsno reagirali na prikazani sadržaj i vrlo kvalitetno i konstruktivno sudjelovali u raspravama.

Čestitke stručnom timu na odlično obavljenom zadatku, kao i učenicima sudionicima video uratka koji su vrlo vjerno odigrali svoje uloge čime su doprinijeli autentičnosti radnje i zanimljivosti praćenja sadržaja!

Film možete odgledati klikom na fotografiju!

 


[OPŠIRNIJE]RAZREDNI PROJEKT 4.B "HRVATSKI IZUMITELJI"
Nada Jeličić / datum: 24. 3. 2018. 14:15

U 4.b razredu je prije neki dan prezentirana realizacija razrednog projekta „Hrvatski izumitelji“.

Učenici su istraživali život pojedinih hrvatskih izumitelja te njihovu ostavštinu kojom su zadužili čitav svijet. Predstavili su: Fausta Vrančića, Nikolu Teslu, Davida Schwarza i Ivana Vučetića.

Bili su podijeljeni u četiri grupe i svaka je grupa istraživala jednog izumitelja kojeg su u zajedničkom izlaganju predstavili ostatku razreda. Ono što je prezentaciju učinilo iznimno zanimljivom jest praktični dio vezan za izum osobe koju su istraživali, a kojeg je svaka grupa pripremila i vrlo vješto izvela.

Čestitke svim učenicima 4. b razreda i njihovoj učiteljici Zrinki Zokić!


[OPŠIRNIJE]U OŠ HVAR OBILJEŽEN "DAN NARCISA"
Nada Jeličić / datum: 23. 3. 2018. 16:39

U subotu, 24. ožujka 2018.g. po dvadeseti i drugi put u Hrvatskoj se obilježava Dan narcisa. Narcise su simbol proljeća, života i nade, a u našoj zemlji su uvelike prepoznatljive i kao simbol dana koji je namijenjen jačanju svijesti o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke te podrška svim onim ženama koje su od istog oboljele. Obilježavanjem ovog dana potičemo na razmišljanje i djelovanje u svezi preventivnih pregleda i na aktivniju brigu o vlastitom zdravlju kao najvećem bogatstvu svake pojedine osobe. Otok Hvar je svoju akciju, u svim većim mjestima proveo dan prije, danas, u petak, 23.03. 2018.g.

OŠ Hvar je se, kao i svih prijašnjih godina, rado uključila u obilježavanje Dana narcisa kojeg organizira Crveni križ grada Hvara. Iako nam, obzirom na hladnoću, vremenske okolnosti nisu ovaj put bile dobar suradnik, učenike i učiteljice naše škole, okupljene u školskoj zadruzi „Faria“,  to nije spriječilo da izađu vani i prodaju svoje izrađene narcise kako bi svojim sudjelovanjem i financijski pomogli ovu hvalevrijednu akciju usmjerenu na borbu protiv raka dojke.


[OPŠIRNIJE]"MATEMATIČKI KLOKAN" U OŠ HVAR
Nada Jeličić / datum: 22. 3. 2018. 21:05

Danas se u OŠ Hvar, po prvi put, u organizaciji udruge "Klokani bez granica", održala igra-natjecanje "Matematički klokan". Sudjelovalo je 149 učenika iz svih razreda, od drugog do osmog. Neovisno o rezultatima, veselimo se velikom odazivu učenika i nadamo se da će njihova motiviranost za sudjelovanjem potrajati i u narednim godinama.

Inače, udruga "Klokani bez granica" međunarodnog je karaktera i okuplja predstavnike velikog broja Europskih zemalja. Njezin je cilj popularizirati matematiku i omogućiti širenje osnovne matematičke kulture. Glavna joj je zadaća organizacija igre - natjecanja "Matematički klokan" koja popularizira matematiku među mladima. Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa.

Igra - natjecanje

Motto igre - natjecanja "Matematički klokan" je: bez selekcije, eliminacije i finala. Natjecanje se organizira svake godine u ožujku, istoga dana, u isto vrijeme, u svim zemljama sudionicama. Sastoji se od 12 zadataka za skupine Pčelica i  Leptirić, odnosno 24 zadatka za sve ostale skupine. Zadaci su raznovrsni i poredani od lakših prema težima. Za svaki je zadatak ponuđeno pet odgovora od kojih je samo jedan ispravan. Službeni su jezici "Klokana" francuski i engleski, a pitanja su prevedena na jezike zemalja sudionica. Igra - natjecanje se samofinancira članarinom sudionika - natjecatelja. Prikupljena se sredstva koriste za organizaciju, pripremu zadataka i simbolične poklone svim natjecateljima. Najmanje polovina prikupljene svote mora se potrošiti za nagrade najboljima.

             Image result for klokan bez granica

 


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN SINDROMA DOWN
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 21. 3. 2018. 12:57

I u Osnovnoj školi Hvar danas je sve bilo u znaku sindroma Down!

Kako bi podržali različitost svi učenici i učitelji naše škole nosili su danas rasparene čarape.

Down sindrom international odredio je 21. ožujka kao Svjetski dan osoba s Down sindromom.

Tim povodom naša logopedinja Lukrecija Lovrinčević posjetila je sve učenike nižih razreda te im pročitala pismo koje je dobila od dječaka s Downovim sindromom, a koji im priča o svome životu te i njih moli da obuku rasparene čarape u znak podrške različitosti. Učenici su to rado učinili i to je izgledalo ovako:

Logopedinja je u višim razredima upoznala učenike s činjenicom da se na 650 beba rađa jedna sa sindromom Down te ih  upoznala s tim fenomenom. U osmim razredima, budući osmaši uče o kromosomima , DNK i diobi,  održala je edukativnu prezentaciju o Down sidromu i kako do njega dolazi.U sklopu prezentacije učenici su imali prilike o ovoj temi pogledati i 3 edukativna filmića. 

U prilogu možete pročitati pismo dječaka s Downovim sindromom i pogledati poučnu PP prezentaciju koju je izradila logopedinja Lukrecija te pogledati filmiće sadržane u istoj!!! 

 


[OPŠIRNIJE]"SOKOLICE" SE VRATILE S PEHAROM I OSVOJENIM 1. MJESTOM!
Nada Jeličić / datum: 16. 3. 2018. 21:07

Na zonskom natjecanju iz rukometa za djevojčice, ZONA 4 – otoci, održanom 16. 3. 2018.g. naše rukometašice, članice Školskog sportskog društva „Sokol“ , pod vodstvom svoje mentorice i trenerice, učiteljice Ines Buzolić, osvojile su 1. mjesto. Nakon što su stigle u Hvar, naše rukometašice su ponosno došetale do škole kako bi predale osvojeni pehar. Nakon fotografiranja u školskoj zbornici, umorne i zadovoljne, otišle su kućama na zasluženi odmor.

ČESTITAMO NAŠIM RUKOMETAŠICAMA, TRENERICI INES BUZOLIĆ I ŽELIMO IM PUNO USPJEHA U DALJNJEM NATJECANJU!


[OPŠIRNIJE]NA GOSTOVANJU U SPLITU, IVANA I CVITA DOSTOJNO PREDSTAVILE NAŠU ŠKOLU
Nada Jeličić / datum: 16. 3. 2018. 21:00

 

Učenice naše škole, Ivana Pavlović (3.a) i Cvita Budrović (3.b) su 12.3. 2018. g. u pratnji mentorice Ivane Visković, dipl. učiteljice, bile gošće književne večeri povodom obilježavanja „Dana hrvatskog jezika“ u osnovnoj školi Plokite.

Na uvodnoj manifestaciji pod nazivom „Naša lipa rič“, naše su učenice nastupile s recitacijama mjesnog pjesnika Prošpera Kuzmanića Popca. Ivana Pavlović, nastupila je s pjesmom "Volim te, Fore", dok je Cvita Budrović recitirala „ Mladost i jubov“. Obje su učenice oduševile mnogobrojnu publiku koja ih je nagradila velikim pljeskom.

Čestitke našim učenicama na dostojnom predstavljanju škole, kao i njihovim učiteljicama, Ivani Visković i Ines Buzolić, koje su ih pripremile za ovaj nastup!


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKA ZADRUGA "FARIA" UKLJUČILA SE U HUMANITARNU AKCIJU "MASLINOVE GRANČICE NADE"
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 16. 3. 2018. 18:37

Učenici članovi školske zadruge "Faria" pod vodstvom učiteljice Ivančice Katušić  Domančić izvršili su u školskom vrtu rezidbu maslina, a  sve s ciljem sudjelovanja u već tradicionalnoj, korizmenoj,  humanitarnoj akciji Caritasa Zagrebačke nadbiskupije "Maslinove grančice nade".

Osnovna škola Hvar već dugi niz godina radi na odgoju djece u duhu humanitarnih vrednota pomoći potrebitima i solidarnosti, pa su se tako učenici rado odazvali i ovoj akciji. 

Učenici su maslinove grančice iz školskog vrta odnijeli u Župu Hvar odakle će se iste poslati u Zagreb. Grančice će se prodavati za Cvjetnicu, a prihod od prodaje donirat će se potrebitima. 

http://maslina.slobodnadalmacija.hr/maslinarsvo/clanak/id/537669/39otpad39-od-rezidbe-ide-u-zagreb-hvarski-osnovnoskolci-u-humanitarnoj-akciji

 

 


[OPŠIRNIJE]UČENICI OŠ HVAR PRVACI HVARSKO-BRAČKO-VIŠKE BISKUPIJE NA NATJECANJU IZ VJERONAUKA
Nada Jeličić / datum: 11. 3. 2018. 14:18

Na natjecanju iz Vjeronauka, održanom 9.3. 2018.g. u Omišu, učenici OŠ Hvar u sastavu Tali Škare (6.a), Iva Domančić (6.b), Ivan Radojković (6.a) i Roko Hraste (6.a), pod budnim mentorstvom svoga vjeroučitelja, dipl. teologa Zorana Sansovića, osvojili su prvo mjesto u Hvarsko-braško-viškoj biskupiji i na taj način osigurali odlazak na državno natjecanje. Ovogodišnja Vjeronaučna olimpijada imala je za temu "Kršćani na putu dijaloga". Natjecanje se odvijalo u tri kruga: pisani test, tombola i Isusov mili-junak i u ukupnom zboju bodova sva tri kruga, naši učenici bili su najuspješniji i odnijeli zasluženu pobjedu!

VELIKE ČESTITKE SVIM UČENICIMA I NJIHOVOM MENTORU I PUNO SREĆE NA DRŽAVNOM NATJECANJU!


[OPŠIRNIJE]PROJEKT „POSJET UČENIKA OSMIH RAZREDA VUKOVARU“
Nada Jeličić / datum: 8. 3. 2018. 20:16

Jutros, u 8 sati, brodom s hvarske rive, na put za Vukovar, u sklopu projekta “Posjet učenika osmih razreda Vukovaru” koji uključuje sve učenike osmih razreda osnovnih škola u Republici Hrvatskoj, uputili su se učenici 8.a i 8.b razreda OŠ Hvar, predvođeni svojim razrednicama, prof. Mirandom Krivić i prof. Fani Carić Ćurin. Riječ je o projektu koji obuhvaća učenje o vrijednostima Domovinskog rata i značaja Bitke za Vukovar u obrani suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti suvremene Republike Hrvatske. Tijekom dvodnevnog posjeta Vukovaru učenici uče o demokratskim procesima koji su doveli do stvaranja suverene i samostalne Republike Hrvatske te kako je ona obranjena u nametnutome ratu. Nakon uspostavljanja teorijskog okvira, učenici posjećuju memorijalna mjesta na širem području grada Vukovara gdje se kroz predavanja vodiča uvode u događaje koji su se ovdje odigrali ratne 1991. godine.


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽEN DAN RUŽIČASTIH MAJICA
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 2. 3. 2018. 11:50

U OSNOVNOJ ŠKOLI HVAR I OVE GODINE OBILJEŽEN JE „DAN RUŽIČASTIH MAJICA“ POZNATIJI KAO „PINK SHIRT DAY“    ODNODNO MEĐUNARODNI DAN PREVENCIJE VRŠNJAČKOG NASILJA.

Dan se obilježava od 2007. godine u sjećanje na događaj kada je jedan dječak u Kanadi došao u školu u ružičastoj majici te je zbog te činjenice bio izložen vršnjačkom nasilju. Kasnije se ispostavilo da je njegov čin bio izraz podrške majci koje je bolovala od karcinoma dojke.  Učenici te škole sutradan su se solidarizirali s dječakom tako što su svi u školu došli u ružičastim majicama te nasilnicima otvoreno dali do znanja da da su protiv njihovog brutalnog čina.  Radi tog  događaja ružičasta majica postala je simbol borbe protiv međuvršnjačkog nasilja u školi.

 


[OPŠIRNIJE]U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI OTVORENA IZLOŽBA "MAŠKARE 2018."
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 1. 3. 2018. 12:43

Na izložbi su izložene fotografije zanimljivih portreta učenika i učitelja kao i skupne fotografije. Neke od njih sadrže  i šaljive komentare.

Fotografije je snimila i obradila knjižničarka Jelka Kovačić Vidmar.

Svratite u školsku knjižnicu i razgledajte izložbu.

 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA UČENIKE IZ BRUSA I V. GRABLJA
Nada Jeličić / datum: 1. 3. 2018. 10:20

Obavještavju se učenici iz Brusja i V. Grablja da danas, zbog nepovoljnih uvjeta na cesti, neće biti organiziranog prijevoza, te nisu obvezni doći na nastavu.

Za učenike iz Milne organizacija prijevoza ostaje po rasporedu.

 


[OPŠIRNIJE]BARBARA BRATANIĆ SA SVOJIM LITERARNIM URATKOM ODLAZI NA DRŽAVNU SMOTRU IZ "LIDRANA"
Nada Jeličić / datum: 28. 2. 2018. 23:08

12. veljače je gotovo 350 osnovaca i srednjoškolaca Splitsko-dalmatinske županije i 175 mentora sudjelovalo na ovogodišnjem LIDRANU, Smotri literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva, koja je održana u splitskome Hrvatskom narodnom kazalištu.

U sklopu LIDRANA, osim nastupa učenika, održani su i Okrugli stolovi, na kojima su se mogli poslušati kritički osvrti Povjerenstva kao i proglašenje najuspješnijih koji odlaze na državnu smotru. Među njima je i naša učenica Barbara Bratanić iz 8. a razreda sa literarnim uratkom „Čovjek je kao more, u sebi nosi svoje oluje i svoje tišine“, koja je pod mentorstvom svoje učiteljice, prof. Fani Carić-Ćurin, nakon plasmana na županijsku razinu, na veliko zadovoljstvo svih nas, oduševila Županijsko stručno povjerenstvo i odlazi s najboljima na državnu smotru.

Čestitke našoj Barbari i njenoj mentorici, učiteljici Fani!

U nastavku, pod "opširnije" možete pročitati Barbarin uradak koji joj je donio ovaj veliki uspjeh!


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O SKRAĆENJU NASTAVE
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 27. 2. 2018. 11:49

 

OBAVJEŠTAVAJU SE UČENICI I RODITELJI DA ĆE DANAS, ZBOG NEPOVOLJNIH VREMENSKIH UVIJETA TE MOGUĆNOSTI LEĐENJA TLA, NASTAVA U OSNOVNOJ ŠKOLI HVAR BITI SKRAĆENA. SATOVI ĆE BITI SKRAĆENI, UZ SUGLASNOST ČLANOVA ŠKOLSKOG ODBORA, ZA 15 MINUTA KAKO BI SE UČENICI PRIJE VEČERI MOGLI VRATITI KUĆAMA. JOŠ JEDNOM NAPOMENA DA UČENICI PUTNICI NISU DUŽNI DANAS PRISUSTVOVATI NASTAVI.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA UČENIKE PUTNIKE
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 27. 2. 2018. 10:12

 

ZBOG NEPOVOLJNIH VREMENSKIH PRILIKA I STANJA NA CESTAMA UČENICI PUTNICI DANAS NISU OBVEZNI DOĆI NA NASTAVU.


[OPŠIRNIJE]SNJEGOVIĆ NA PROZORU 1. B RAZREDA
Nada Jeličić / datum: 25. 2. 2018. 15:04

Snijeg koji je, iako najavljen, iznenadio sve Hvarane, posebice djecu, u 1. b razredu je bio povod da se na licu mjesta kreativnom intervencijom učiteljice Katice Borak i njenih učenika pojavi mali hvarski Snjegović. Obzirom da se nisu pripremali za ovaj pothvat, u uljepšavanju Snjegovića, učenici i učiteljica poslužili su se onim što su u učionici imali. I, evo, kad se male ruke slože, i Snjegović na prozoru učionice napravit se može!


[OPŠIRNIJE]U OŠ HVAR UMJESTO ZVONA-GLAZBA
Nada Jeličić / datum: 23. 2. 2018. 17:18

Image result for school bell ring

U OŠ Hvar se više ne čuje prodoran zvuk zvona. Umjesto njega, početak i kraj nastavnog sata označava glazba. Razlog tome jest smanjenje razine stresa kojeg izaziva zvuk zvona. Osim toga, malo promjene dobro dođe, kako učenicima, tako i učiteljima.


[OPŠIRNIJE]ODLUKA O ODABIRU PONUDE ZA ŠKOLU U PRIRODI
Nada Jeličić / datum: 22. 2. 2018. 19:03

Dana 21. 2. 2018. g. na zajedničkom roditeljskom satanku četvrtog a i četvrtog b razreda OŠ Hvar odlučeno je da će davatelj usluge organizacije Škole u prirodi 2018. godine biti Putnička agencija Magellan, Plinarska 2, 21 000 Split.

Tekst Odluke možete pogledati ovdje

Zapisnik sa zajedničkog roditeljskog sastanka možete vidjeti ovdje.


[OPŠIRNIJE]SUSRET S RODITELJIMA BUDUĆIH PRVAŠIĆA
Nada Jeličić / datum: 21. 2. 2018. 21:48

Danas je, s početkom u 17 sati u OŠ Hvar upriličen sastanak sa roditeljima budućih prvašića. Cilj sastanka bio je podijeliti roditeljima korisne savjete koji će otkloniti nedoumice oko pitanja što sve djeca trebaju znati pri polasku u školu i kako ih što kvalitetnije pripremiti na školske obveze koje ih očekuju.

Roditelji su se sastanku odazvali u velikom broju, što raduje, jer je kvalitetna suradnja škole i roditelja nužna prvenstveno kao mogućnost kontinuiranog praćenja rada i razvoja učenika, a potom kao preduvjet uspješnog procesa odgoja i obrazovanja djeteta. Dobar odnos na relaciji roditelj - škola ima pozitivan utjecaj na školski uspjeh djeteta, ali i na njegovo cjelokupno ponašanje.

Zahvaljujem svim roditeljima koji su prisustvovali današnjem predavanju i radujem se budućoj suradnji!

Klikom na sliku možete pristupiti današnjoj ppt prezentaciji, a u nastavku, pod opcijom "opširnije" ćete pronaći brošuru "Priprema djeteta pred polazak u školu"

ravnateljica OŠ Hvar

Nada Jeličić

 


[OPŠIRNIJE]ŠAH - MAT(EO)
Nada Jeličić / datum: 21. 2. 2018. 13:37

Mateo Petričević je naizgled običan učenik sedmog razreda. Miran, tih, samozatajan, redovito obavlja svoje školske obveze i ničim ne daje do znanja da se zapravo iza te skromne pojave krije brilijantan šahovski potencijal. Naime, Mateo sa svojih trinaest godina već ima zavidnu kolekciju osvojenih medalja, pehara i priznanja za svoje šahovske uspjehe. U velikoj većini su to osvojena prva mjesta na različitim šahovskim natjecanjima županijske, državne, ali i međunarodne razine. Jedan od najdražih Mateovih trofeja su pehar, medalja i diploma s natjecanja International Youth Chess Festival Adriatic iz 2016. godine gdje je osvojio 1. mjesto u kategoriji do 12 godina.

Zadnji uspjeh cijele šahovske ekipe OŠ Hvar u čijem sastavu su, osim Matea još bili i Mina Lukrecija Pavić, Stjepan Radovanović, Cvita Budrović i Luka Pavičić je osvojeno 3. mjesto na županijskom natjecanju.

Čestitke cijelom školskom šahovskom timu, a Mateu želimo još puno uspjeha u daljnjem natjecanju iz ove discipline koja u svijetu nogometa, rukometa i drugih sportskih aktivnosti ima pomalo nepravedno podređeni status, jer je to umijeće koje zahtijeva puno vježbe, znanja, koncentracije, razmišljanja i sposobnosti pravodobnih reakcija. Mateova postignuća škola s velikim oduševljenjem pozdravlja, jer iako su ona u velikoj većini ostvarena u vanškolskim natjecanjima, mi kao ustanova podržavamo i potičemo izvrsnost naših učenika i smatramo da se ovakvi uspjesi moraju više promovirati jer puno govore o samom pojedincu, o našoj ustanovi u kojoj se obrazuje, šahovskoj udruzi koja djeluje pri gradu čiji je Mateo član i u konačnici o samom gradu Hvaru.

Također, podržavamo i pohvaljujemo angažman i svih drugih učenika i učenica koji su svoje interese usmjerili ka razvoju šahovskih vještina i želimo im da nepokolebljivo ustraju u svojim ambicijama i postignu što više dobrih rezultata na natjecanjima.


[OPŠIRNIJE]SNIMKA POVORKE I NASTUPA OŠ HVAR - "MAŠKARE"
Nada Jeličić / datum: 20. 2. 2018. 15:00


[OPŠIRNIJE]JOŠ MALO VALENTINOVA....
Nada Jeličić / datum: 20. 2. 2018. 14:51

 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]U OŠ HVAR ZAPOČELA PROVEDBA PREVENTIVNIH AKTIVNOSTI PO PROGRAMU MUP-RH „ZAJEDNO VIŠE MOŽEMO"
Nada Jeličić / datum: 14. 2. 2018. 21:21

 

Danas su članovi PU SD i PU Hvar posjetili OŠ Hvar, točnije učenike 7. razreda s čime je započela provedba preventivnih aktivnosti po programu MUP-RH „Zajedno više možemo" koji obuhvaća sljedeće programe:

 • Program „Mogu Ako Hoću-MAH 1“
 • Program „Prevencija i alternativa- PIA 1“

Predavanja i radionice zamišljene kroz provedbe navedenih programa namijenjene su prevenciji ovisnosti te nasilničkog i društveno neprihvatljivog ponašanja kao i strukturiranju slobodnog vremena prosocijalnim aktivnostima.  Učenici bi se kroz prezentacije ovih programa (osobito program „Prevencija i ovisnost“ koji obuhvaća učenike viših razreda) trebali upoznati sa samozaštitnim ponašanjem te s opasnostima koje nose sredstva ovisnosti kao i štetnim posljedicama vandalizma, konzumiranja alkohola i opojnih droga.

Rizični čimbenici na koje ciljaju programi su: neredovito pohađanje nastave, neredovito ispunjavanje školskih obaveza, slab školski uspjeh, loša slika o samome sebi, nisko samopouzdanje i samopoštovanje, nasilničko ponašanje, nepodržavajuća obiteljska sredina, loš socio-ekonomski status obitelji, dok su zaštitni čimbenici: emocionalna otpornost, emocionalna i socijalna inteligencija, pozitivna slika o samom sebi, visoko samopouzdanje i samopoštovanje, dobar školski uspjeh, prihvaćenost od vršnjaka, podržavajuća obiteljska sredina.

Navedeni preventivni programi se provode temeljem prethodno potpisanog Ugovora između PU-SD i Grada Hvara, uz potporu Vijeća za provedbu programa prevencije kriminaliteta na području Grada Hvara.


[OPŠIRNIJE]VALENTINOVO U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 14. 2. 2018. 17:55

 

Povodom Međunarodnog dana zaljubljenih u školskoj knjižnici upriličena je mala smotra kazivanja dječje ljubavne poezije. U smotri je sudjelovalo 14 učenika, po jedan predstavnik iz svakog razreda (od 2. - 8.) i to Julija Domančić, Ena Sinanović, Ivana Pavlović, Bartolo Bucat, Toma Buzolić, Marko Škare, Lucijana Tudor, Borna Bibić, Tali Škare, Ena Mladineo, Romina Pazarac, Mateo Petričević, Petra Ivandić i Blaž Brkušić.

Učenici su od svojih učitelja neposredno prije početka smotre dobili stihove koje će kazivati te su imali 15 minuta upoznati se s pjesmom i pripremiti za nastup. 

Stihove su izvodili pred ocjenjivačkim povjerenstvom u sastavu : ravnateljica Nada Jeličić, učiteljice hrvatskog jezika Fani Carić Ćurin i Sandra Domanović, knjižničarka Jelka Kovačić Vidmar i pedagoginja Jelka Bracanović. 

Svi učenici su, u ovom zahtjevnom zadatku, iskazali popriličan stupanj vještine javnog nastupa i interpretacije stihova, no neki su ipak bili iznimni. 

U  nižim razredima najboljom recitatoricom proglašena je Ivana Pavlović, učenica 3. A razreda dok u višim razredima prvo mjesto dijele učenici osmih razreda Ivan Blaž Brkušić iz 8. A razreda i Petra Ivandić iz 8. B razreda. 

Cilj ovog školskog projekta bila je promovirati važnost poezije i njenog čitanja ali i vježbati govorničke vještine i vještine javnog nastupa. 


[OPŠIRNIJE]HUMANITARNA AKCIJA ZA ZAKLADU "ANA RUKAVINA"
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 14. 2. 2018. 16:38

Učenici naše škole i ove godine, po jedanaesti put, sudjelovali su u humanitarnoj akciji za Zakladu "Ana Rukavina" koju organizira Gradsko društvo Crvenog križa Hvar. U akciji su sudjelovali učenici okupljeni u školskoj zadruzi "Faria" koji su za ovu priliku ispekli pregršt lijepih i ukusnih kolača.


[OPŠIRNIJE]USPJEŠNO OSTVAREN JOŠ JEDAN "MAŠKARANI" PROJEKTNI DAN OŠ HVAR
Nada Jeličić / datum: 12. 2. 2018. 19:57

Dana 12. 2. na Trgu sv. Stjepana, održano je centralno gradsko obilježavanje "Zodnjega od karnevola" u organizaciji udruge "Forske užonce" u kojem redovito svojim projektom "Maškare" sudjeluje cijela OŠ Hvar. Ove godine je manifestacija umjesto 13.2. pomaknuta na dan prije zbog najave nepovoljnih vremenskih prilika.

Učenici i djelatnici OŠ Hvar svoju su kolonu formirali ispred škole i u 14 i 45 se kroz grad uputili prema Dolcu gdje su se priključili gradskoj povorci koja se u 15 sati uputila poznatom rutom do vrha rive i natrag do pozornice na trgu. Tamo je oko 15 i 30 započeo program predstavljanja maski uz prigodne koreografije. Prva je nastupila Osnovna škola i pokazala veliki broj kreativnih, zanimljivih, šaljivih i atraktivnih maski uz zvukove zabavnih, ciljano odabranih glazbenih podloga.

Svi razredi OŠ su nagrađeni, ovisno o kategoriji kojoj su pripadali, od najoriginalnije maske, preko najatraktivnije, najzahtjevnije, najslađe itd.

Udruga "Forske užonce" odlučila je nagraditi jedan razred od 1. - 4.  i jedan razred od 5. - 8.   kao simboličan stimulans za daljnje sudjelovanje u ovoj manifestaciji pa su te nagrade odnijeli učenici 3.a razreda s maskom "Vlak u snijegu" i učenici 7.a razreda maskirani u "Spartance".

U svakom slučaju, svi smo se zajedno jako dobro zabavili, a učenicima, roditeljima i učiteljima koji su svi zajedno uložili dosta truda da bi školske "Maškare" i ove godine bile jako uspješne, jedni veeeliko hvala!

Čestitke svima i vidimo se dogodine (ako se uspijemo prepoznati smiley )!

U nastavku pod "opširnije", možete pročitati prigodni tekst u rimi kojim su školske maske najavljivane.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O ODRŽAVANJU "MAŠKARA"
Nada Jeličić / datum: 9. 2. 2018. 17:22

Obavještavaju se učenici i roditelji OŠ Hvar da će se projekt "Maškare" zbog loše vremenske prognoze umjesto u utorak 13. 2.  održati u ponedjeljak, 12. 2. 2018.g.

Učenici trebaju biti u 14 i 40 ispred škole odakle u 14 i 45 kreće školska povorka koja će se na Dolcu priključiti gradskoj povorci koja prema gradu polazi u 15 sati.

Nakon što povorka prođe gradom, na pozornici će biti održan program u kojem će se sve maske predstaviti svojim točkama, nakon čega će biti nagrađene ovogodišnje uspješnice.

 


[OPŠIRNIJE]PRIJAVA ZA UPIS U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2018./2019.
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 6. 2. 2018. 12:11

Poštovani roditelji,

Prijava djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole u šk. god. 2018./2019. provodit će se od 8. do 18. veljače 2018. elektronskim putem na obrascu prijave upisa objavljenom na mrežnoj stranici Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji 

http://www.udu-sdz.hr/PROSVJETA/upisi2018/output/Odgovori_add.asp

Prijavu je potrebno izvršiti prema upisnom području škole objavljenom na mrežnoj stranici Ureda:

http://www.udu-sdz.hr/predupis1819.html

Roditelji, odnosno staratelji, obavezno se trebaju javiti stručnoj službi škole od 1. do 8.ožujka 2018. radi dogovora o terminu utvrđivanja psihofizičke spremnosti djeteta za školu.

Školski obveznici su:

- djeca rođena od 1. travnja 2011. do 31. ožujka 2012.

-djeca rođena od 1. travnja 2012. do 31. prosinca 2012. za koju roditelji žele ostvariti pravo na prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole

-djeca kojima je za šk.god. 2017./2018. odgođen upis u prvi razred osnovne škole

-djeca koja trebaju privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole

Roditelji/staratelji školi su dužni dostaviti: rodni list (preslika), domovnica (preslika) i OIB. Preslike ne moraju biti ovjerene.

 

 


 

 

[OPŠIRNIJE]OBJAVA REZULTATA JAVNOG POZIVA ZA PRIKUPLJANJE PONUDA ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE IZVANUČIONIČKE NASTAVE ZA ČETVRTE RAZREDE - ŠKOLA U PRIRODI , ŠK.G 2017./2018.
Nada Jeličić / datum: 6. 2. 2018. 09:35

Na javni poziv pristigle su 4 ponude. Javno otvaranje ponuda sukladno čl. 15. Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole provedeno je 05. veljače, 2018. g. u 13,00 sati u prostorijama škole.

Od pristiglih ponuda Povjerenstvo je odabralo sve četiri pristigle ponude koje će biti predstavljene na roditeljskom sastanku, obzirom da sve ispunjavaju uvjete određene javnim pozivom. Roditeljski sastanak će se održati u srijedu, 21.2. 2018.g s početkom u 12,30 sati  u prostorijama škole.

Pristigle ponude koje ispunjavaju uvjete su:

 

1. F-TOURS, Trg hrvatske bratske zajednice 2, 21000 Split

2. ERIDAN, Fuležina 12, 21216 Kaštel Stari

3. KVARNER EXPRESS, Rendićeva 11, poslovnica Supilova 38, 21000 Split

4. MAGELLAN, Plinarska 2, 21000 Split

 

Pozivamo predstavnike agencija da na roditeljskom sastanku prezentiraju svoju ponudu.

Konačnu odluku odabira davatelja usluge za organiziranje škole u prirodi donijet će roditelji na roditeljskom sastanku.

 

Zapisnik sa sastanka Povjerenstva dostupan je u nastavku.

 


[OPŠIRNIJE]"STEM U GOSTIMA" OSNOVNOJ ŠKOLI HVAR
Nada Jeličić / datum: 2. 2. 2018. 19:13

U srijedu, 31.1 2018. g našu školu posjetili su djelatnici Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu u sklopu projekta popularizacije znanosti pod nazivom 'STEM u gostima'.

Ostvarenje projekta je zamišljeno kroz zanimljive praktične radionice za učenike, u trajanju od 1-2 školska sata, pa su tako u OŠ Hvar održane radionice iz informatike, fizike, kemije i biologije.

Cilj projekta je, inače, potaknuti interes učenika za STEM predmete i daljnje obrazovanje u ovom području, posebice među učenicima otočnih i udaljenih škola, koji inače nemaju prilike sudjelovati u sličnim aktivnostima popularizacije znanosti. Kako pojašnjavaju entuzijastični predavači, općeprihvaćeno mišljenje je da je obrazovanje u STEM području obrazovanje budućnosti, koje će novim generacijama osigurati najbolje mogućnosti zapošljavanja, potaknuti ekonomski rast, te u najširem smislu omogućiti snalaženje u visokotehnologijski ovisnom društvu.

PMF u Splitu je prepoznao važnost poticanja interesa učenika za ovo područje od najranije dobi, te se aktivno uključio u ovaj proces organizacijom niza radionica i predavanja namijenjenih vrtićkoj, osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj dobi. Sudionici ovih aktivnosti su do sada u pravilu bila djeca i mladi iz Splita ili njegove neposredne okolice. Udaljenost i financijska ograničenja pokazali su se kao nepremostiva prepreka za sudjelovanje učenika iz manjih gradova ili prometno izoliranih sredina, u kojima slične aktivnosti popularizacije znanosti nisu dostupne. 


[OPŠIRNIJE]DOBRO SE DOBRIM VRAĆA!
Nada Jeličić / datum: 1. 2. 2018. 17:43

U sklopu humanitarne akcije, koja se u našoj školi redovito odvija tijekom prosinca mjeseca, učenici 1. b razreda su svoj paket poslali u Kuću za zbrinjavanje djece i odraslih s tjelesnim i mentalnim oštećenjem "Bl. Alojzije Stepinac" u Brezovici i zauzvrat su dobili lijepu Zahvalnicu. Lijepa akcija naših učenika, ali lijepa i reakcija pristigla iz Kuće.

DOBRO SE DOBRIM VRAĆA!

 

 


[OPŠIRNIJE]SMIJEŠNE SCENE NASTALE PRILIKOM SNIMANJA „VUČETIĆEVE INOVACIJE ZA BOLJI ŽIVOT“
Nada Jeličić / datum: 24. 1. 2018. 13:10

Snimanje filma svojevrsna je avantura na koju su se ove godine odvažili Nura Bićanić, Karlo Domančić, Tali Škare, Una Vekić i Dahmar Vidmar, svi učenici 6. a  razreda naše škole, potpomognuti svojom mentoricom knjižničarkom Jelkom Kovačić Vidmar. Kao i na početku svake avanture nisu znali gdje će ih to odvesti no odvažili su se, pokrenuli kameru, dali mašti na volju, istraživali, eksperimentirali, dobro se zabavljali i puno se smijali. Upravo smijeh je bio razlog što su neke scene imale veliki broj repeticija. „Tišina snimamo!“, „Akcija!“, „Zvuk!“, „Zvuk ide!“, „Kamera ide!“, „Rez!!!“  - čulo se više puta!

No na kraju su i od smiješnih scena napravili mali filmić iz kojeg se može dobiti predodžba o njihovoj filmskoj avanturi koja je njih i našu školu odvela do prvog mjesta na natječaju „Inovacije za bolji život“  raspisanog od Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske i Koordinacije za provedbu prava intelektualnog vlasništva Republike Hrvatske u suradnji sa Svjetskom organizacijom za intelektualno vlasništvo.

Pogledajte i film sastavljen od smiješnih scena tzv. „failsa“ i nasmijte se zajedno s njima!!!


 Snimku možete pogledati na sljedećoj poveznici:

https://drive.google.com/open?id=15ijCjXrHx2MX7HGy4bh95oFST4TNe8MU

 


[OPŠIRNIJE]JAVNI POZIV ZA PRIKUPLJANJE PONUDA ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE IZVANUČIONIČKE NASTAVE ZA ČETVRTE RAZREDE - ŠKOLA U PRIRODI
Nada Jeličić / datum: 23. 1. 2018. 19:32

U nastavku se nalazi obrazac poziva za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave.

 

/upload/os-hvar/images/newsimg/790/File/obrazac_poziva_za_organizaciju_visednevne_izvanucionicke_nastave-1.pdf


[OPŠIRNIJE]“VUČETIĆEVA INOVACIJA ZA BOLJI ŽIVOT“ ODNIJELA UVJERLJIVU POBJEDU!
Nada Jeličić / datum: 16. 1. 2018. 20:40

Danas je u našu školu stigla radosna vijest!

Na nagradnom natječaju za učenike osnovnih i srednjih škola za najbolji literarni rad, video rad, skladbu, likovni rad ili strip na temu “Inovacije za bolji život“pobjedu su u kategoriji od 5. do 8. razreda odnijeli učenici 6.a razreda s video radom pod nazivom „Vučetićeva inovacija za bolji život“,  pod vodstvom mentorice, prof. Jelke Kovačić Vidmar. Na taj su način stekli status finalista i po konačnoj procjeni Prosudbenog povjerenstva, „Vučetićeva inovacija“ proglašena je UKUPNIM POBJEDNIKOM NATJEČAJA!

Velike čestitke Nuri Bićanić, Karlu Domančiću, Tali Škare, Uni Vekić, Dahmar Vidmar i njihovoj mentorici na ovom zanimljivom uratku i osvojenoj nagradi o kojoj ćemo dobiti naknadnu obavijest!

Posebno nas raduje što je kroz ovaj uspješan rad aktualiziran lik Ivana Vučetića, oca daktiloskopije, rođenog Hvaranina, kojim se, bez razloga, premalo ponosimo. Možda ova pobjeda i ovaj video bude zaokret prema drugačijem poimanju važnosti ljudi poput Vučetića.

Pobjednički video možete pogledati na linku:

/upload/os-hvar/images/newsimg/788/File/INOVACIJA%20ZA%20BOLJI%20%C5%BDIVOT-O%C5%A0%20Hvar.mov


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O POČETKU DRUGOG POLUGODIŠTA
Nada Jeličić / datum: 2. 1. 2018. 09:29

Obavještavaju se učenici da nastava u drugom polugodištu počinje 15. siječnja u 14,00 sati po ustaljenom rasporedu sati.


[OPŠIRNIJE]NINA I ANTONIA ODNIJELE POBJEDU NA "ROBOTIČKOJ ALCI"
Nada Jeličić / datum: 30. 12. 2017. 22:19

U Osnovnoj školi Hvar je 29.12.2017. g. u organizaciji Hrvatskog robotičkog saveza i OŠ Hvar održano deseto po redu natjecanje „Robotička alka Junior Hvar 2017.“ Na natjecanju je sudjelovalo 14 ekipa, 28 učenika iz Jelse, Vrbanja,  Pitava, Starog Grada, Splita, Sinja, Kaštela i Hvara. U vedroj i veseloj atmosferi odigrali dva kruga natjecanja nakon čega su se najuspješnije ekipe izborile za finale. Pobjedu su odnijele „Alkarice“ Nina Caratan i Antonia Šore iz OŠ Hvar. Kao nagradu su dobile robotički set za školu i pregršt slatkiša. Drugoplasirani Filip Čagalj i Andro Tadić, OŠ P. Hektorovića Stari Grad i trećeplasiraneTadea Duboković i Klara Čadež, OŠ Jelsa, također su odnijeli svojim školama po jedan robo-set.

Ideja robotičke alke stara je gotovo desetljeće i svakako je zanimljiv spoj tradicije i suvremenosti. Robotika je zasigurno disciplina koja se na značajan način približava kompetencijama STEM područja, jer u sebi sadržava, između ostalog,  programiranje za koje znamo da je temelj mnogim sadašnjim i budućim zanimanjima. Osim toga, robotika je i igra, a općepoznato je da kroz igru djeca najbolje i najlakše uče. Stoga su ovakva natjecanja koja populariziraju robotiku pohvalna i potrebna.

Zahvaljujemo voditeljima projekta prof. Jelki Hrnjić, Ivici Kolariću, unv.dip.ing. elektrotehnike kao i učiteljici OŠ Hvar Katji Barbić na njihovom entuzijazmu i zalaganju koje je ovo natjecanje učinilo uspješnim.[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O ODRŽAVANJU ROBOTIČKE ALKE
Nada Jeličić / datum: 29. 12. 2017. 09:09

Obavještavaju se svi sudionici i zainteresirani gledatelji da će se natjecanje iz Robotičke alke održati u sportskoj dvorani OŠ Hvar.

 


[OPŠIRNIJE]PRVI DAN ROBOTIČKE ALKE U OŠ HVAR
Nada Jeličić / datum: 28. 12. 2017. 18:44

Gosti naše škole danas su bili  profesori Jelka Hrnjić i Ivica Kolarić. Oni već niz godina organiziraju radionice robotike i uče djecu prve robotičke korake.

Nakon što je 2013. godine prvi put na našem otoku organizirana radionica robotike pod vodstvom gore navedenih profesora i u organizaciji Hrvatskog robotičkog saveza, vrsni edukatori redovito na našem otoku, u suradnji s osnovnim školama organiziraju radionice i škole robotike.

Grupa učenika trećih, četvrtih i petih razreda triju otočkih osnovnih škola  sudjelovala je na pripremnoj radionici za sutrašnje natjecanje „Robotička alka Junior Hvar 2017.“.  Većinom su to bili učenici kojima je ovo bio prvi susret s robotikom pa je glavni zadatak bio upoznavanje s osnovnim elementima programa RoboPro. Naučili su razlikovati elemente programa i postavljati ih na radnu površinu programa, povlačiti crte, brisati elemente. Najveći izazov prvog zadatka je bilo povlačenje crta pa ih je učitelj Kolarić motivirao malim natjecanjem tko će uz pomoć crta napraviti u što kraćem vremenu dulji labirint. Nakon uspješnog svladavanja prvih koraka prešli su na svladavanje drugog zadatka, simulacija. Izradili su trčeće svjetlo. Slijedila je kratka pauza i okrjepa uz kolače, grickalice i sok.

 


[OPŠIRNIJE]ROBOTIČKA ALKA U HVARU!
Nada Jeličić / datum: 27. 12. 2017. 09:43

Dođite, podržite ovo natjecanje, našu djecu kao i sve druge natjecatelje koji nam dolaze u petak!


[OPŠIRNIJE]ČESTITKA
Nada Jeličić / datum: 24. 12. 2017. 22:56


[OPŠIRNIJE]"ČAROBNI PROSINAC" ZA NAŠ 3.A I UČITELJICU IVANU VISKOVIĆ
Nada Jeličić / datum: 23. 12. 2017. 17:27

Školska knjiga je od 22.11. do 10.12.2017.g.raspisala  natječaj za učitelje i učenike razredne nastave pod nazivom „Čarobni prosinac“.  Cilj natječaja bio je proširiti i podijeliti čaroliju blagdana u prosincu.

Naša učiteljica Ivana Visković sa svojim 3. a razredom odlučila se odazvati na poziv natječaja. Zajedno su osmislili čestitku kojom su poželjeli radosne blagdane učenicima diljem Lijepe Naše te njihovim učiteljicama, učiteljima, mamama, tatama, bakama, djedovima...

Uskoro je stigla vijest da su svojom čestitkom osvojili nagradu i to set za snimanje filma i knjigu!

Svaka pohvala učenicima 3.a razreda i njihovoj učiteljici, Ivani!


[OPŠIRNIJE]"SLAVIM BOŽIĆ" U IZVEDBI UČENIKA OŠ HVAR
Nada Jeličić / datum: 23. 12. 2017. 14:57

U petak 22. 12. s početkom u 17 sati, također u Kongresnoj sali hotela "Amfora", nastupili su i učenici viših razreda koji su sa svojim učiteljicama, prof. Fani Carić Ćurin, prof. Sandrom Domanović, prof. Mirandom Krivić i ravnateljicom prof. Nadom Jeličić, pripremili program u kojem smo gledali i slušali vesele i poučne igrokaze, lijepo govorenje poezije, čitanje priče zanimljivog naslova "Polje milosrđa" i sve to začinjeno božićnim pjesmama našeg školskog zbora.

Čestitke svim izvođačima i njihovim mentorima!


[OPŠIRNIJE]"BOŽIĆU, BOŽIĆU, TVOJA DJECA TEBE ČEKAJU"
Nada Jeličić / datum: 23. 12. 2017. 12:39

U petak, 22. 12. 2017.g. s početkom u 14 sati, u Kongresnoj sali hotela "Amfora", svoj prigodni božćno-novogodišnji program izveli su učenici od 1. do 4. razreda OŠ Hvar. Program je zamišljen kao glazbeno - scenski kolaž, pa smo tako mogli vidjeti i čuti mnoštvo različitih izvedbi, od recitacija, igrokaza do pjevanja i plesa. Svaka je točka bila posebna na svoj način pa su u vedrom i veselom raspoloženju naši mališani razveselili sve prisutne i na najbolji mogući način priveli prvo polugodište kraju.

Čestitke izvođačima, ali i svim učiteljicama od 1. do 4. razreda na uloženom trudu u pripremi programa!


[OPŠIRNIJE]ČAROBNI ZVUCI ZBORA OŠ HVAR
Nada Jeličić / datum: 22. 12. 2017. 07:10

U četvrtak, 21. 12. s početkom u 19 sati, u Kongresnoj sali hotela Amfore, pod vodstvom svoje učiteljice, prof. Mirande Krivić, nastupio je Zbor OŠ Hvar. U jednosatnom programu, nazvanom "Čarobni zvuci Božića", okupljeni gledatelji mogli su uživati u lijepom izboru božićnih pjesama i još ljepšoj izvedbi naših mladih pjevača koji su nas kroz melodije i riječi izvedenih skladbi približili čaroliji Božića. Ugođaju su pridonijele i dvije simpatične voditeljice odjevene u prikladne snježno-božićne kostime.


[OPŠIRNIJE]BOŽIĆNO-NOVOGODIŠNJA ČESTITKA UČENIKA OŠ HVAR PRIJATELJIMA IZ ŠKOLE SANTA MARIA DI SALA
Nada Jeličić / datum: 20. 12. 2017. 17:17

/upload/os-hvar/images/newsimg/784/File/Santa%20Maria%20di%20Sala.mov

 


[OPŠIRNIJE]OTVORENA IZLOŽBA BOŽIĆNIH JASLICA OŠ HVAR
Nada Jeličić / datum: 19. 12. 2017. 22:09

U ponedjeljak, 18. 12. 2017. g. u crkvi Anuncijati, s početkom u 17,00 sati otvorena je izložba Božićnih jaslica OŠ Hvar.  Izloženo je preko 50 različitih maštovitih primjeraka jaslica u čijoj su izradi sudjelovali svi uzrasti, od učenika prvog do osmog razreda. Izložbu je, nakon pozdravne riječi ravnateljice i prigodnog programa, otvorila učiteljica, prof. Ivančica Katušić Domančić koja je ujedno i inicijator ovog događanja.


[OPŠIRNIJE]"SVETA LUCA" OTVORILA VRATA ŠKOLE
Nada Jeličić / datum: 15. 12. 2017. 19:34

Na dan Sv. Lucije, blagdana kojeg su naši učenici dosada obilježavali prodajnom izložbom božićnih ukrasa u gradu, dogodila se jedna mala, pozitivna promjena. Umjesto da djeca odu vani  ljudima, škola je širom otvorila svoja vrata i dozvala ljude sebi.


[OPŠIRNIJE]POSJET NAŠIH UČENIKA VOZAČIMA "TEAM BAHRAIN MERIDE"
Nada Jeličić / datum: 13. 12. 2017. 17:24

Jedna od najjačih svjetskih biciklističkih ekipa na svijetu, vozači Team Bahrain Meride ovih dana naporno treniraju na našem prelijepom otoku Hvaru. Tom prigodom je, u suradnji sa TZ grada Hvara, organiziran posjet učenika naše škole vrijednoj ekipi.


[OPŠIRNIJE]VELIKI USPJEH NAŠIH ŠAHISTA NA POJEDINAČNOM KADETSKOM PRVENSTVU ŽUPANIJE SPLITSKO-DALMATINSKE 2017.G.
Nada Jeličić / datum: 10. 12. 2017. 22:19

Prvenstvo je održano 02. i 03. prosinca u prostorijama ŠK Brda u Splitu Nastupila su 32 kadeta koji su igrali 7 kola po švicarskom sistemu. Igrači su bili podijeljeni u dva turnira: “U09-U11” – do 11 godina i “U13-U15“- do 15 godina.

Prvak do 13 je bio Petričević Mateo iz, a na turniru do 11 godina najbolja je bila Pavić Mina Lukrecija iz ŠKD Hvar!

Svaka čast i velike čestitke!!!


[OPŠIRNIJE]CRTEŽOM I PORUKOM KONTRA OVISNOSTI
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 7. 12. 2017. 17:54

I ove godine , kao i prethodnih, u našoj školi u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca, nizom aktivnosti radionica i predavanja obilježen je Mjesec borbe protiv ovisnosti.

Tako je u školi otvorena izložba likovnih radova učenika nižih razreda koja nosi naziv „CRTEŽOM I PORUKOM KONTRA OVISNOSTI“.  Osim lijepih i kreativnih crteža našlo se tu i mnoštvo zanimljivih pouka i poruka protiv ovisnosti te kako na pametan i kvalitetan način provoditi svoje životno vrijeme. 


[OPŠIRNIJE]MLADI BIOLOZI U ULJARI
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 6. 12. 2017. 18:42

​Učenici sedmih razreda okupljeni u vannastavnoj aktivnosti "Mladi biolozi" ,koju trenutno vodi učiteljica Marina Roso, nakon berbe u školskom masliniku posjetili su hvarsku uljaru. 

Učenici su promatrali proces prerade maslina u ulje, a vrijedni djelatnici uljare objasnili su im sve faze procesa.  


[OPŠIRNIJE]"I U MOM GRADU VUKOVAR SVIJETLI"
Nada Jeličić / datum: 18. 11. 2017. 07:51

 

Uoči obilježavanja "Dana sjećanja na žrtvu Vukovara", u OŠ Hvar održano je niz aktivnosti. Umjesto kupovine svijeća, tijekom tjedna skupljali su se prilozi koji će biti uplaćeni u socijalnu samoposlugu Vukovara.....


[OPŠIRNIJE]ODRŽANA RADIONICA O TOLERANCIJI "CRNO JANJE"
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 7. 11. 2017. 18:32

Za učenike petih i šestih razreda održane su radionice koje ih potiču toleranciji i međusobnom uvažavanju. Na početku sata učenici su se morali podsjetiti razrednih pravila vezanih za međusobne odnose. Nakon toga  pročitan im je prvi dio priče poznate hrvatske  dječje spisateljice Nade Iveljić „Crno janje“  u kojem crno janje pokušaju izbaciti iz stada bijelih ovaca. Učenici su morali sami napisati kraj i osmisliti pouku priče te su, na taj način,  imali prilike iskazati svoje spisateljske sposobnosti ali i svoje viđenje prijateljstva i odnosa unutar grupe. Gotovo svi učenici napisali su sretan kraj, a sve pouke priča upućivale su na važnost dobrih prijateljskih odnosa te međusobnog uvažavanja i poštivanja različitosti.

 


[OPŠIRNIJE]BERBA MASLINA U ŠKOLSKOM VRTU
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 6. 11. 2017. 18:57

I ove godine učenici okupljeni u školskoj zadruzi "Faria" i " Mladim biolozima" obrali su masline u školskom vrtu. Osnovna škola Hvar u svom vrtu,  uz ostalo mediteransko raslinje, ima 7 stabala maslina. 

Učenici su od obranih maslina izradili maslinovo ulje koje će dalje koristiti za izradu macerata od lavande, smilja, ružmarina i gospine trave. Macerati se mogu koristiti u razne svrhe, a sve širu primjenu imaju u kozmetici i farmaciji. Učenici okupljeni u zadruzi, uz voditeljice zadruge Ivančicu Katušić-Domančić i Marjanu Tudor, imaju prilike sudjelovati u svim fazama procesa izrade jednog proizvoda te se na iskustven način bave učeničkim poduzetništvom. 


[OPŠIRNIJE]ORGANIZACIJA TESTIRANJA PRIJAVLJENIH POLAZNIKA CENTRA IZVRSNOSTI
Nada Jeličić / datum: 2. 11. 2017. 14:43

 

Informacije vezane za polaznike Centra izvrsnosti iz INFORMATIKE i Centra izvrsnosti NOVIH TEHNOLOGIJA:

1. TESTIRANJE za polaznike CI NOVIH TEHNOLOGIJA obavit će se 4. 11. ( subota) u 9,30 h na adresi Ulica Nikole Tesle 2 u Splitu ( Tehnička škola za strojarstvo i mehatroniku)

2. TESTIRANJE  za prijam u CI iz INFORMATIKE obavit će se 4. 11. ( subota) u 11,00 h na adresi Zrinko-Frankopanska 23 u Splitu ( Elektrotehnička škola)

3.  Svi kandidati dužni su biti POLA SATA PRIJE početka testiranja u školama u kojima je testiranje.

4. Za sve sudionike testiranja organizirat će se marenda.

 


[OPŠIRNIJE]CENTRI IZVRSNOSTI SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE
Nada Jeličić / datum: 27. 10. 2017. 16:06

Splitsko-dalmatinska županija pokrenula je projekt „CENTRI IZVRSNOSTI SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE“ s namjerom stvaranja sustavnih okvira za prepoznavanje, uključivanje i rad s potencijalno darovitim učenicima, ali i otvaranje mogućnosti rada i napredovanja darovitih mentora.

 Više detalja možete doznati na niže objavljenom linku!

 

https://ci-sdz.hr/budi-i-ti-medu-najboljima-prijavi-se-na-testiranje-centar-izvrsnosti-splitsko-dalmatinske-zupanije-prijave-od-24-31-10-2017/


[OPŠIRNIJE]OSMAŠI PROSLAVILI PICASSOV ROĐENDAN
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 25. 10. 2017. 19:01

Učenici osmih razreda zajedno s učiteljicom likovne kulture Ivančicom Katušić Domančić istražili su život i djelo jednog od najpoznatijih svjetskih slikara Pabla Picassa te povodom njegovog 136. rođendana (26. 10.) proveli mali projekt. Učenice 8. b razreda Jelena Paduan, Nikol Novak i Nikolina Matijašević u školskoj knjižici uz pomoć školske knjižničarke izradile su prezentaciju o detaljima iz života poznatog slikara. Učenice su prikazale prezentaciju učenicima 8. a i b. razreda, a nakon prezentacije učenici su pristupili crtanju likovnih radova u stilu likovnog izričaja Pabla Picassa.

 


[OPŠIRNIJE]MEĐUNARODNI MJESEC ŠKOLSKIH KNJIŽNICA - POVEZIVANJE KULTURA
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 24. 10. 2017. 16:20

Povodom obilježavanja Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica 2017., čija ovogodišnja tema je bila: POVEZIVANJE ZAJEDNICA I KULTURA, učenici OŠ Hvar iskoristili su jezično i kulturno bogatstvo svoje sredine. Naime u našoj školi 17 je učenika dvojezičara koji stjecajem svojih životnih okolnosti, osim hrvatskog,  govore još jedan jezik i rastu pod utjecajem još jedne kulture. 

 


[OPŠIRNIJE]PRVO OTVORENO PRVENSTVO OTOKA HVARA U JUDU
Nada Jeličić / datum: 21. 10. 2017. 17:06

Dok su se jedni sladili delicijama sa bogatih stolova povodom Dana kruha, drugi su se u školskoj dvorani žestoko borili za prestižnu medalju na 1. otvorenom prvenstvu otoka Hvara u judu. U punoj dvorani, pod budnim okom svojih trenera, suigrača i mnogobrojne publike, pravu natjecateljsku prezentaciju ove zanimljive borilačke vještine priuštili su nam mladi judisti otoka Hvara. Bilo je dosta radosti, ponosa, a potekla je i pokoja suza razočaranja. No, sve je to dio igre i natjecanja. Na samom kraju, najuspješniji su dobili medalje, a najborbeniji sudionici i pehar.


[OPŠIRNIJE]DANI KRUHA - dani zahvalnosti za plodove zemlje 2017.
Nada Jeličić / datum: 21. 10. 2017. 16:22

Danas, u prijepodnevnim satima subote, 21.10.2017. g. ispred Gradske lođe, OŠ Hvar održala je svoju već tradicionalnu prodajnu izložbu proizvoda od brašna. Tako se na izložbenim stolovima našlo mnoštvo oku i nepcu primamljivih proizvoda; od domaćeg kruha, raznih vrsta kolača, štrudela, kiflića, fritula, kroštula do zanimljivih "težoških bokuncića".

Još jednom veliko HVALA svim roditeljima koji su se potrudili da ovaj naš projektni dan bude ovako ukusan i uspješan!


[OPŠIRNIJE]ZDRAVI DORUČAK ZA NAŠE PRVAŠE
Nada Jeličić / datum: 19. 10. 2017. 17:32

 

Danas je našim prvašima na zoran način prikazano kako izgleda zdrava prehrana. U svojim razredima dobili su zapakirane zdrave doručke koji su se sastojali od peciva od integriranog brašna sa sjemenkama, mandarinke, smokve i mrkve, sve iz organskog uzgoja. Uz to su dobili i sok od svježeg voća, bez konzervansa. Djeca su s velikom radošću pristupili konzumaciji. Neki su bili oduševljeni okusima, neki nešto manje, ali u društvu se sve lakše radi, pa tako i svladavaju izazovi novih okusa. Činjenica da se treba poraditi na zdravijim prehrambenim navikama naših najmlađih je nepobitna i zato bi ovakvih akcija kroz školu trebalo biti puno više.


[OPŠIRNIJE]10. NACIONALNA SMOTRA TURISTIČKE KULTURE 2017.
Nada Jeličić / datum: 15. 10. 2017. 15:41

Od 13. do 15 listopada ove godine u Hvaru je održana 10. po redu, ujedno jubilarna Nacionalna smotra Turističke kulture, projekta u organizaciji Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji, udruge Prokultura - Opservatorij kulturnih politika i OŠ Hvar. Projekt, voditeljice dr.sc. Nansi Ivanišević začet je prije 15 godina s namjerom poticanja učenika da metodama istraživačkog rada usvajaju nova znanja o kulturnoj, umjetničkoj i prirodnoj baštini svoga kraja. Obzirom da je u R Hrvatskoj turizam dominantna gospodarska grana, ukazuje se na nužnost poznavanja naših autohtonih, sačuvanih i njegovanih dobara koji moraju predstavljati sadržaj turističkog proizvoda, a upravo su naši mladi oni koji ih moraju oteti zaboravu i prenositi u budućnost. OŠ Hvar je, u sklopu projekta, a u svojstvu škole domaćina,  također prezentirala proizvode svoje učeničke zadruge „Faria“, pa su mirisi ljekovitog i začinskog bilja, macerata i sapuna od lavande i smilja, kao i ukusni domaći kolači privukli velik broj zainteresiranih gostiju i domaćih.

 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]UČITELJICA KATICA BORAK PROMOVIRANA U ZVANJE MENTORA
Nada Jeličić / datum: 11. 10. 2017. 22:19

  Dana 6. listopada 2017. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održana je svečana promocija 615 odgojitelja, učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i odgajatelja u zvanje mentora i savjetnika, među kojima je bila i naša učiteljica Katica Borak koja je promovirana u zvanje mentora. Tom je prigodom ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak poručila da Hrvatsku može 'probuditi' jedino izvrsnost, a to su upravo promovirani u više zvanje.

 


[OPŠIRNIJE]NAGRAĐENO IZNIMNO DJELO LUCIANE MARIJAN IZ 4.B!
Nada Jeličić / datum: 10. 10. 2017. 20:53

Na natječaju za djecu i mlade Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti – ULUPUH pod nazivom Dinamičke strukture, rad učenice Luciane Marian nagrađen je i proglašen najboljim u kategoriji od 1. do 4. razreda. Obrazloženje stručnog žirija citiramo u cijelosti:“ Precizna realizacija u materijalu, ideja dinamičke strukture postignuta je razmještanjem  i bojanjem elemenata unutar kompozicije. Iznimno djelo.“

Bravo, Luciana, čestitke na uspjehu tebi i tvojoj mentorici, učiteljici Zrinki Zokić!

Na poveznici u nastavku možete vidjeti i sve ostale radove učenika 4. b razreda, kao i radove drugih sudionika natječaja.

https://kreativciblog.wordpress.com/2017/09/11/razigraj-pokreni-skulpturuobjekt/


[OPŠIRNIJE]"FESTIVALAC" ODUŠEVIO PUBLIKU!
Nada Jeličić / datum: 10. 10. 2017. 20:10

Večeras je u prepunoj Lođi izveden još jedan "Festivalac". Deset najhrabrijih izvođača otpjevalo je odabrane skladbe pod budnim okom svoje učiteljice i mentorice Mirande Krivić. Mnogobrojna publika svaki je nastup nagradila gromoglasnim pljeskom. Svi su interpretatori doista dali sve od sebe i pokazali se u najboljem mogućem svjetlu. Na kraju večeri su učiteljici Mirandi uručili buket cvijeća kao znak zahvalnosti za trud i brigu koju im je pružila tijekom uvježbavanja.

Ova raspjevana večer je iza nas. Sigurni smo da će se već sutra krenuti u odabir pjesama za sljedeći "Festivalac"!


[OPŠIRNIJE]Dan neovisnosti RH
Nada Jeličić / datum: 8. 10. 2017. 08:51

Svim učenicima, roditeljima i djelatnicima OŠ Hvar čestitamo Dan neovisnosti R Hrvatske.


[OPŠIRNIJE]IGRE BEZ GRANICA
Nada Jeličić / datum: 7. 10. 2017. 14:19

U okviru organizacije Fešte forske pulene, uoči isplovljavanja "gajeta" na regatu, učenici OŠ Hvar sudjelovali su u "Igrama bez granica". Natjecala su se djeca od 1. do 8. razreda, a svako međusobno natjecanje između odjeljenja sastojalo se od jedne odabrane igre, čija su pravila unaprijed pojašnjena, i druge igre-povlačenja konopa.

Posjetili su nas i učenici iz OŠ Petar Hektorović iz Staroga Grada koji su se, u dvije discipline, natjecali s učenicima OŠ Hvar.

Igre su protekle u pravom sportskom raspoloženju, mada u otežanim uvjetima zbog bure koja nas je svih iznenadila i ohladila, vjerojatno nam želeći poručiti da je ljetnim temperatirama konačno došao kraj....

 


[OPŠIRNIJE]"FEŠTA FORSKE PULENE":JOSIPOVA BRODICA ODNIJELA POBJEDU NA REGATI!
Nada Jeličić / datum: 5. 10. 2017. 21:52

Danas, 05. 10. 2017.g. održana je još jedna regata povodom "Fešte forske pulene" u našem Mandraću na kojoj je sudjelovao najveći broj osnovaca do sada. Vrijedni učenici, članovi "Brodogradilišta OŠ Hvar", izradili su mnoštvo zanimljivih brodica. Najuspješniji natjecatelj regate bio je učenik 2. b razreda, Josip Novak koji je odnio pobjedu u vrlo jakoj konkurenciji.


[OPŠIRNIJE]PODUKA PRVAŠIMA O PROMETNIM PRAVILIMA
Nada Jeličić / datum: 5. 10. 2017. 20:35

Danas su učenici prvih razreda dobili još jednu poduku o prometnim pravilima i ponašanju na prometnicama i u prometu, ovaj put izravno od policajaca iz Policijske uprave Hvar.


[OPŠIRNIJE]"GRADU NA DAR"
Nada Jeličić / datum: 2. 10. 2017. 14:19

Danas su, povodom blagdana Sv. Stjepana i Dana grada Hvara, učenici OŠ Hvar, vođeni svojim mentorima, gradu poklonili glazbeno-scenski kolaž.


[OPŠIRNIJE]NAŠI OSNOVCI NA ŠAHOVSKOM TURNIRU
Nada Jeličić / datum: 2. 10. 2017. 13:09

Povodom blagdana Sv. Stjepana i Dana grada u Hvaru je, u prostorijama DVD-a,  održan pozivni kadetski turnir u šahu na kojem se natjecalo 39 kadeta i kadetkinja. Naš Mateo Petričević osvojio je izvrsno treće mjesto.

 


[OPŠIRNIJE]NAGRADA GRADA U RUKAMA NAŠE UČITELJICE!
Nada Jeličić / datum: 30. 9. 2017. 18:38

Danas, 30.09.2017.g. s počekom u 11 sati održana je u Gradskoj lođi svečana sjednica Gradskog vijeća povodom blagdana Sv. Stjepana I, pape i mučenika i Dana grada Hvara na kojoj su dobitnicima nagrada grada uručene diplome i zahvalnice. Među nagrađenima tu je bila i naša učiteljica Katica Borak koja je nagradu zaslužila zbog svog iznimno uspješnog rada s učenicima škole okupljenima u izvannastavnoj likovnoj grupi i promicanja OŠ Hvar i grada Hvara preko osvojenih priznanja na likovnim natječajima diljem naše zemlje, ali i van granica Lijepe naše. U svom dirljivom obraćanju nazočnima, učiteljica Katica istaknula je kako su u središtu njenog djelovanja uvijek djeca koja su njena pokretačka snaga.


[OPŠIRNIJE]Lutkarski mjuzikl "KOJE JE GODIŠNJE DOBA NAJLJEPŠE?"
Nada Jeličić / datum: 27. 9. 2017. 11:15

U utorak, s početkom u 16 sati i 45 minuta, u Gradskoj lođi održana je predstava za učenike od 1. do 4. razreda. Studio "Suncokret" mališanima je predstavio svoj lutkarski mjuzikl "Koje je godišnje doba najljepše?"


[OPŠIRNIJE]SRETNO, OSMAŠI!
Nada Jeličić / datum: 26. 9. 2017. 08:54

Jutros su se naši osmaši, u pratnj svojih razrednica, učiteljica Mirande Krivić i Fani Carić Ćurin, uputili na svoju, dugo očekivanu ekskurziju.


[OPŠIRNIJE]VRIJEDNI UČENICI I UČITELJI U AKCIJI
Nada Jeličić / datum: 16. 9. 2017. 18:06

Danas, u subotu, 16. 9. 2017.g. u našoj školi provedena je akcija uređivanja školskog dvorišta. Učenici naše škole očistili su školski vrt i iščupali svu osušenu travu. Da nisu samo vrsni u svojim učionicama, nego i s "pinelom" u rukama, pokazali su učitelji naše škole  Združenim snagama dali su se u uređenje ograde školskog dvorišta. Dobro raspoloženje popraćeno je brojnim šalama i zgodama, a na kraju, nakon obavljenog posla, odvezli su se na obližnje Paklinske otoke, gdje su druženje nastavili uz zasluženi ručak.


[OPŠIRNIJE]"VIDI I KLIKNI" U OŠ HVAR
Nada Jeličić / datum: 14. 9. 2017. 12:36

U četvrtak, 13. rujna 2017. godine, u OŠ Hvar ponovno je održana edukativna radionica za učenike prvih razreda pod nazivom "Vidi i klikni". Nositelji aktivnosti su djelatnici HAK-a u suradnji sa našom učiteljicom Katijom Barbić koja se svake godine pobrine da se ova radionica održi i za djecu predškolske dobi, kao i za naše prvoškolce.  Prvaši su, naravno, rado sudjelovali u svim aktivnostima, zabavili se, a i puno toga naučili.


[OPŠIRNIJE]NOVA ŠKOLSKA 2017./2018.GODINA
Nada Jeličić / datum: 12. 9. 2017. 11:05

Jučer, 11.09. sa tjednom zakašnjenja, započela je nova školska godina u OŠ Hvar.

Sretan i uspješan početak nove školske 2017./2018. godine svim učenicima, posebno našim prvašićima, roditeljima i naravno učiteljima i tehničkom osoblju Škole!


[OPŠIRNIJE]NOVO RUHO STAROG DIJELA ŠKOLSKE ZGRADE
Nada Jeličić / datum: 9. 9. 2017. 10:40

U petak, 08. 09. je uz malu, prigodnu svečanost i nazočnost uzvanika i Učiteljskog vijeća OŠ Hvar, otvoren uređeni stari dio školske zgrade.


[OPŠIRNIJE]NABAVA BESPLATNIH UDŽBENIKA ZA UČENIKE PRVIH RAZREDA
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 5. 9. 2017. 08:24

Poštovani roditelji, 
na linku https://youtu.be/jJubzKEyeA4 nalaze se informacije vezane uz nabavu  besplatnih udžbenika za učenike prvih razreda osnovnih škola Splitsko-dalmatinske županije.
 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE U ŠKOLSKOJ GODINI 2017./2018
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 1. 9. 2017. 12:48

Od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja stigla je suglasnost na prijedlog odgode početka nastave u šk.g. 2017./2018. kojom se ista odobrava.
Sukladno dospjelom dokumentu obavještavam djecu i roditelje da nastava u OŠ Hvar započinje 11. 09. (ponedjeljak) u 14 sati.
Svečani prijam prvaša bit će u 15 sati u učionici prvog razreda u prizemlju. Molim roditelje učenika prvih razreda da prvi dan dođu sa svojom djecom u školu.
Svim učenicima, a osobito našim malim prvašićima, kao i roditeljima želim uspješan početak školske godine!
Nada Jeličić, ravnateljica


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O POČETKU ŠKOLSKE 2017./2018. GODINE
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 22. 8. 2017. 15:52

Obavještavam roditelje i učenike OŠ Hvar da je zbog nedostatka vremena za dovršenje uređenja školske zgrade, nadležnom tijelu upućen dopis sa zahtjevom za odgodom početka nastave u školskoj godini 2017./2018., u trajanju od tjedan dana.

Po primitku odgovora, uslijedit će obavijest o točnom početku nastavne godine.

 

               Nada Jeličić, ravnateljica OŠ Hvar

 

[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O ODRŽAVANJU POPRAVNOG ISPITA IZ ENGLESKOG JEZIKA
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 20. 8. 2017. 12:31

Termini polaganja popravnog ispita iz Engleskog jezika su:

22.08. u 9,00 sati -  pismeni dio

24.08. u 9,00 sati -  usmeni dio.

Oba dijela ispita polagat će se u učionici glazbene kulture uz prisustvo Povjerenstva

 


[OPŠIRNIJE]PROJEKT NABAVE KNJIGA ZA UČENIKE PRVIH RAZREDA
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 2. 8. 2017. 16:39

Poštovani,

ovim putem Vas obavještavamo o detaljima Projekta nabave školskih udžbenika i radnih bilježnica za učenike prvih razreda osnovnih škola.

 

Temeljem Odluke županijske Skupštine, održane 31. Srpnja, 2017., svim učenicima prvih razreda na području Splitsko – dalmatinske Županije (uključujući Osnovne škole iz Makarske i Splita) osigurati će se besplatni udžbenici i radne bilježnice.

Prema prikupljenim podacima, u komunikaciji s Školama, definirana je cijena kompleta udžbenika i radnih bilježnica za pojedinog učenika. Navedeni iznosi biti će naknadno refundiran roditeljima, uključujući i one roditelje koji su knjige već nabavili.

Sredstva će biti isplaćena školama nakon Rebalansa u mjesecu rujnu te će roditelji dobiti pomoć od Županije u iznosu cijene udžbeničkog kompleta za pojedinu školu.

Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

 

Srdačan pozdrav

 

 

 

Roko Čelan, dipl. iur.
Vježbenik „Viši stručni suradnik“

Upravni odjel za društvene djelatnosti

 

cid:image001.jpg@01D18A62.97EA2E30

SPLITSKO

DALMATINSKA

ŽUPANIJA

 

[OPŠIRNIJE]SVEČANA PODJELA SVJEDODŽBI UČENICIMA ČETVRTIH RAZREDA
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 17. 7. 2017. 10:58

U petak, 30. lipnja 2017. g.,  u gradskoj Lođi, drugu godinu za redom,  održana je svečana podjela svjedodžbi učenicima četvrtih razreda. 

Ove godine 44 učenika četvrtih razreda generacije 2006./2007. oprostilo se od svojih učiteljica koje su ih vodile prve četiri godine školovanja -  Katice Borak i Veronike Vidović te Mie Lučić.

U sklopu prigodnog programa učiteljice su održale dirljive oproštajne govore,  a svoje talente pokazali su učenici okupljeni u školskim i izvanškolskim vannastavnim aktivnostima.  

Ove godine, po prvi puta, učenici koji su prve četiri godine svog školovanja završili s odličnim uspjehom , prosjekom 5,00 i uzornim vladanjem, dobili su na poklon knjigu kao poticaj za daljni trud i zalaganje. Takvih učenika u ovoj genraciji bilo je 8.  Knjigu na poklon dobili su i učenici koji su ostvarili značajne uspjehe na državnim smotrama i natjecanjima , a takvih je bilo troje.

Na kraju je usljedilo zajedničko fotografiranje za uspomenu i dugo sjećanje. Roditelji učenika upriličili su i mali domjenak. Našim četvrtašima želimo da se dobro snađu u petom razredu te da nastave uspješno kročiti osnovnoškolskim obrazovanjem.


[OPŠIRNIJE]SVEČANA PODJELA SVJEDODŽBI I OPROŠTAJ OD UČENIKA OSMIH RAZREDA
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 17. 7. 2017. 10:44

U četvrtak 29. lipnja 2017 g.,  u večernjim satima u atriju crkve sv. Marka održana je svečana podjela svjedodžbi učenicima osmih razreda te priigodni program oproštaja od ovih učenika. Svečanom oproštaju nazočili su i dogradonačelnik grada Hvar Kuzman Novak, predsjednik Gradskog vijeća grada Hvara Jurica Miličić te biskup hvarsko- bračko-viški msgr. Slobodan Štambuk.

Ove godine oprostili smo se od 39 učenika osmih razreda generacije 2002./2003.

Oproštajne govore osmašima u ime škole održale su nova ravnateljica Nada Jeličić i njihove razrednice Ivančica Katušić -Domančić i Helga Buratović. Prigodne riječi na oproštaju uputili su im i dogradonačelnik grada Hvara Kuzman Novak te biskup Slobodan Štambuk.

U prigodnom programu nastupili su učenici okupljeni u školskim vannastavnim aktivnostima Dralinu, Zboru OŠ Hvar i Dramskoj skupini OŠ Hvar.

Učenici su se , u svojim oproštajnim govorima,  zahvalili svim djelatnicima škole ali i bivšem ravnatelju i ravnateljici. Od svih djeltnika škole oprostili su se cvijećem, a učenici koji su svih osam godina imali odličan uspjeh i uzorno vladanje, a takvih je u ovoj generaciji bilo 12 od tog 9 učenika s prosjekom 5,00, dobili su od škole na poklon knjigu. Knjigu na poklon dobili su i učenici koji su u ovoj školskoj godini ostvarili značajne uspjehe na državnim natjecanjima i smotrama, a takvih je u ovoj generaciji bilo troje.

Želimo im puno uspjeha u daljenjem školovanju!

 


[OPŠIRNIJE]UČENICA 4.B RAZREDA MARIJA TRBUHOVIĆ OSVOJILA ŽUPANIJSKU NAGRADU ZA LIKOVNI RAD
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 23. 6. 2017. 10:05


Na županijskoj razini  Natječaja za likovne, literarne i foto radove djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim obrazovnim potrebama na temu katastrofa i snaga civilne zaštite učenica naše škole Marija Trbuhović pod vodstvom svoje mentorice učiteljice Katice Borak osvojila je nagradu za likovni rad u kategoriji od I. do IV. razreda. Nagrade im je, na prigodnom susretu dana 7.6.2017., u prostorijama područnog ureda, uručio pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Split Srđan Kušćević.


[OPŠIRNIJE]UČENICA LUKRECIJA MINA PAVIĆ DOBITNICA 3. NAGRADE LIKOVNOG NATJEČAJA SFERAKON 2017.
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 14. 6. 2017. 11:45

Učenica 4. b razreda naše škole Lukrecija Mina Pavić dobitnica je 3. nagrade na likovnom natječaju SFerakona – društva za znanstvenu fantastiku. Ovaj jedinstveni natječaj, u sklopu kojeg se nagrađuju likovni i literarni radovi učenika osnovnih i srednjih škola ali i knjige afirmiranih hrvatskih pisaca na temu znanstvene fantastike, održava se već 25 godinu za redom. Natječaj se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i grada Zagreba.

Naša Mina osvojila je 3. nagradu za likovni rad „Moj prijatelj div“ te je izabrana između 2000 pristiglih likovnih radova. Njena mentorica učiteljica Katica Borak nije krila oduševljenje ovim Mininim uspjehom. Naime učiteljica Katica već dugi niz godina šalje likovne radove svojih učenika na ovaj zanimljiv natječaj i ovo je prva značajnija nagrada njenih učenika na tom natječaju.

Podjela nagrada i priznanja, kojoj je prisustvovala i učiteljica Katica Borak održala se 13. svibnja 2017. na svečanoj skupštini SFerakona – društva za znanstvenu fantastiku održanoj na zagrebačkom Fakultetu elektronike i računarstva.  

 


[OPŠIRNIJE]ČLANOVI UČENIČKE ZADRUGE FARIA U BERBI SMILJA
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 14. 6. 2017. 11:12

Učenici naše škole okupljeni u školskoj zadruzi „Faria“ proteklih dana bili su sa svojim učiteljicama voditeljicama Ivančicom Katušić Domančić i Marjanom Tudor u berbi smilja. Razlog berbe ove poznate mediteranske biljke, koja je proteklih godina u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji stekla kultni status,  jest edukacija o načinu branja i pripremanju različitih proizvoda. Tako su naši učenici, pod stručnim vodstvom svojih  mentorica naučili kako se rade macerati i baze za kreme i sapune od smilja. Ovakav način provođenja izvannastavnih aktivnosti, koji objedinjuje istraživački i praktični rad te potiče učeničko poduzetništvo na tragu je najnovijih kurikularnih smjernica.


[OPŠIRNIJE]NA LIKOVNOM NATJEČAJU "TRADICIJA I SUVREMENOST" POHVALJEN RAD UČENIKA JOSIPA ROSSA
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 14. 6. 2017. 10:42

Na likovnom natječaju "Tradicija i suvremnost" pod nazivom "Zaštita prirodnog okoliša i biološka raznolikost u likovnom izričaju djece" na kojem je sudjelovalo  225 osnovnih škola s preko 2500 radova učenik 4. b razreda naše škole Josip Rosso pohvaljen je za likovni rad. Izložba likovnih radova s ovog natječaja održala se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, a u organizaciji Udruge hrvatskih učitelja likovne izobrazbe u muzeju Mimara u Zagrebu gdje je upriličena i  svečana dodjela priznanja.  Osim pohvaljenog rada Josipa Rossa na izložbi su izloženi radovi Ivana Knezovića, Andree Jurić, Emanuele Dražić, Gabrijela Karkovića i Valentine Tudor. Svi su učenici 4.b razreda, a mentorica je Katica Borak.​  Mentorica učenika učiteljica Katica Borak bila je na otovrenju izložbe i na dodjeli priznanja. Čestitamo Josipu, učiteljici Katici i ostalim učenicima čiji radovi su izloženi na ovoj izložbi.


[OPŠIRNIJE]SVEČANA PODJELA SVJEDODŽBI ZA UČENIKE OSMIH RAZREDA
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 14. 6. 2017. 09:26

Svečana podjela svjedodžbi te oproštaj od učenika osmih razreda održat će se u četvrtak, 29. lipnja  2017.,  u atriju crkve sv. Marka u 20,30 sat.


[OPŠIRNIJE]POPIS UDŽBENIKA OŠ HVAR ZA ŠKOLSKU GODINU 2017/2018
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 14. 6. 2017. 09:18

U PRIVITKU MOŽETE PRONAĆI POPIS UDŽBENIKA OSNOVNE ŠKOLE HVAR ZA ŠKOLSKU GODINU 2017./2018.


[OPŠIRNIJE]ADIOOOO OSMAŠI
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 13. 6. 2017. 11:40

Učenici osmih razreda, njih 39,  obučeni u  prigodne majice oprostili su se danas od osnovne škole. Uz pjesmu i veselje otrčali su ,na već tradicionalno, bacanje u more. Ispratili su ih učitelji i njihove razrednice Ivančica Katušić Domančić i Helga Buratović.  

Neka im je sa srećom!!! 


[OPŠIRNIJE]ODRŽANE PRIJATELJSKE UTAKMICE ZA OPROŠTAJ OD OSMAŠA
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 13. 6. 2017. 11:17

Jučer su u prepunoj školskoj dvorani održane dvije prijateljske utakmice između osmaša te učiteljica i učitelja OŠ Hvar. U prvoj prijateljskoj utakmici svoje snage i vještine odmjerile su učenice osmih razreda i učiteljice i to u odbojci. Pobjeda je pripala učiteljicama koje su dobile 2 seta po 25 bodova uzastopno.

U drugoj, nogometnoj,  utakmici ogledali su se učenici osmih razreda i učitelji. U vrlo napetoj borbi u kojoj su dominirali učenici osmaši, rezultat je, na kraju, u vrlo čudim okolnostima, uz pomoć sudaca smiley​, ipak ostao nerješen 7:7.

 


[OPŠIRNIJE]LIKOVNI RADOVI NAŠIH UČENIKA IZLOŽENI NA PROLJETNOJ IZLOŽBI "GUŠČARICA JANICA U LIKOVNIM RADOVIMA"
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 12. 6. 2017. 10:59

Na ovogodišnjem likovno-literarnom natječaju „U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić“ rad učenice 4.b razreda naše škole Paule Sophie Pandol našao se među 18 jednakovrijednih nagrada za najbolja likovna ostvarenja. Ove godine tema natječaja bila je „Guščarica Janica“ ,a ovaj uspjeh još je veći kada se uzme u obzir da je na natječaju sudjelovalo 369 učenika iz 13 županija. Rad naše Paule čija mentorica je bila učiteljica Katica Borak izložen je na izložbi  u salonu Vladimir Becić koju je organizirala Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda. Osim nagrađenog Paulinog rada izloženo je još 6 radova učenica naše škole i to: Valentine Tudor, Eve Šantić, Andree Jurić, Mine Lukrecije Pavić, Petre Alujević i  Marije Trbuhović svih iz 4. b razreda.  Izložbu, čiji je cilj promicanje dječjeg likovnog stvaralaštva,  otvorio je , 24. travnja 2017., dogradonačelnik Slavonskog Broda Hrvoje Andrić. Svečanom otvorenju izložbe i ove godine prisustvovala je učiteljica Katica Borak mentorica učenika čiji radovi su nagrađeni i izloženi.


[OPŠIRNIJE]NA MEĐUNARODNOM I NACIONALNOM NATJEČAJU" EUROPA U ŠKOLI" NAGRAĐEN LIKOVNI RAD UČENICE MINE LUKRECIJE PAVIĆ
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 8. 6. 2017. 18:40

Na 23. međunarodnom i nacionalnom natječaju za učenike i mladež  „Europa u školi“ čija ovogodišnja tema je bila „Ujedinjeni u različitosti – Europa između tradicije i modernog doba“, za likovni rad hrvatske narodne nošnje,  nagrađena je naša učenica 4. b razreda Mina Lukrecija Pavić pod mentorstvom učiteljice Katice Borak. Za vrijeme  trajanja škole u prirodi  Mina i njena učiteljica „skoknule“  su do Europskog doma u Zagrebu gdje su im uručene nagrade i priznanja.  

Čestitamo Mini i učiteljici Katici!

 

 


[OPŠIRNIJE]INFORMACIJE O UPISIMA U SREDNJU ŠKOLU
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 1. 6. 2017. 20:55

Poštovani osmaši i roditelji osmaša,

Sve informacije vezane za upis u srednje škole možete naći na mrežnoj stranici Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole  (WWW.UPISI.HR). Sustav pokriva cijeli proces,od pretraživanja obrazovnih programa prema željenim kriterijima, prijava odabranih programa te uvida u rezultate po tim programima, do ostvarivanja prava na upis u srednju školu.

Ljetni upisni rok – opis postupka

Početak prijava kandidata u sustav (www.upisi.hr) 29.5.2017.

Početak prijava obrazovnih programa: 26.6.2017.

Završetak prijava obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere:  2.7.2017.

Provođenje dodatnih ispita i provjera te unos rezultata: 3.7.- 6.7. 2017.


[OPŠIRNIJE]VINKO BULUM TREĆI NA DRŽAVNOM NATJECANJU "SIGURNO U PROMETU"
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 1. 6. 2017. 09:21

Nakon osvojenog prvog mjesta na županijskom natjecanju „Sigurno u prometu“ Vinko Bulum opet je razveselio cijelu školu svojim sjajnim nastupom na državnom natjecanju. Osvojio je izvrsno treće mjesto i ponosno predstavio našu školu i županiju.


[OPŠIRNIJE]PREHRAMBENE NAVIKE UČENIKA OŠ HVAR
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 28. 5. 2017. 18:00

Pravilna  prehrana iznimno je važna u životu svakog djeteta zato što utječe na njegov rast i razvoj, kao i sprječavanje niza bolesti u kasnijoj životnoj dobi. Kako bi utvrdila hrane li se naši učenici u skladu sa smjernicama zdrave prehrane, pedagoginja je provela u travnju  istraživanje o prehrambenim navikama učenika petih, šestih i sedmih razreda.


[OPŠIRNIJE]KONAČAN ODABIR PUTNIČKE AGENCIJE ZA ORGANIZACIJU EKSKURZIJE OSMIH RAZREDA- JAVNI POZIV 3/2017
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 26. 5. 2017. 17:15

Na roditeljskom sastanku održanom 26.5.2017. u prostorijama OŠ Hvar, izvršen je konačan odabir putničke agencije za organizaciju ekskurzije osmih razreda. Na sastanku je izabrana putnička agencija ERIDAN.


[OPŠIRNIJE]OBJAVLJENE PUBLIKACIJE "PRIJAVE I UPISI U SREDNJU ŠKOLU ZA ŠKOLSKU GODINU 2017./2018. - IDEMO U SREDNJU ŠKOLU"
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 26. 5. 2017. 16:15

Poštovani učenici osmaši i roditelji učenika osmaša,

na slijedećem linku dostune su objavljene publikacije "Prijave i upisi u srednju školu za školsku godinu 2017./2018. - Idemo u srednju"

https://www.upisi.hr/upisi/Novosti/Novost/2396


[OPŠIRNIJE]ZAPOČEO POSTUPAK PRIJAVA KANDIDATA S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 26. 5. 2017. 16:05

Kandidati s teškoćama u razvoju trebaju se javiti , u razdoblju od 25. svibnja do 9. lipnja 2017. godine, uredima državne uprave u županiji odnosno Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba te iskazati svoj odabir liste prioriteta redom kako bi željeli upisati obrazovne programe.


[OPŠIRNIJE]ZAPOČEO TEĆI UPISNI ROK ZA RAZREDNE ODJELE ZA SPORTAŠE
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 26. 5. 2017. 15:51

Kandidati koji se žele natjecati za upis  u razredne odjele za sportaše, trebaju u razdoblju od 25. do 31. svibnja 2017. godine u sustavu odabrati sport kojim se bave, navesti ime kluba i mjesto u kojem se klub nalazi kako bi se mogao provesti daljnji postupak njihovog rangiranja koji će provesti nacionalni sportski savezi. Napominjemo da obrazovne programe koji se odnose na razredne odjele za sportaše isključivo prijavljuju kandidati sportaši koji zaista namjeravaju upisati takav obrazovni program.


[OPŠIRNIJE]UPISNO POVJERENSTVO OŠ HVAR ZA UPIS U SREDNJU ŠKOLU 2017./2018.
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 23. 5. 2017. 18:34

 

Temeljem dopisa Ministarstva znanosti, obrazovanja , Uprava za odgoj i obrazovanje ( Klasa: 602-03/17-06/00028, Urbroj:533-25-17-0001) od 8. veljače 2017. godine ravnateljica Škol imenuje Upisno povjerenstvo nadležno za provedbu elektroničkih prijava i upisa u srednje škole za školsku  2017./2018. godinu.

Dokument Odluka o imenovanju upisnog povjerenstva za upise u srednju školu za šk. god. 2017./2018. je u prilogu.

 


[OPŠIRNIJE]Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 23. 5. 2017. 16:02


Na temelju odredbi članka 22., stavka 8. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj škole (Narodne novine, br. 87/2008., 86/2009., 92/2010., 105/2010., 90/2011., 16/2012., 86/2012., 94/2013., 152/2014. i 7/2017.), ministar znanosti i obrazovanja donosi Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole. 
Važnije promjene obuhvaćene Pravilnikom o izmjenama i dopunama je da kandidati koji se upisuju u obrazovne programe za koje je posebnim propisima i mjerilima određeno obvezno utvrđivanje zdravstvene sposobnosti, ako u trenutku upisa nisu u mogućnosti dostaviti liječničku svjedodžbu medicine rada, pri upisu dostavljaju potvrdu obiteljskog liječnika, a liječničku svjedodžbu medicine rada dostavljaju školi najkasnije do kraja prvog polugodišta prvog razreda. 
Kandidati koji se upisuju u programe obrazovanja za vezane obrte dužni su, pri upisu ili najkasnije do kraja prvog polugodišta prvog razreda, dostaviti školi sklopljen ugovor o naukovanju. 
Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole dostupan je na poveznici: http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2017_05_47_1109.html


[OPŠIRNIJE]Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018.
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 23. 5. 2017. 15:58

Dragi osmaši i roditelji osmaša,

obavještavamo vas da je objavljena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018. zajedno s dokumentom Struktura razrednih odjela i broj učenika I. razreda srednjih škola u školskoj godini 2017./2018. Odluka je dostupna na poveznici: https://mzo.hr/hr/objavljena-odluka-o-upisu-ucenika-u-razred-srednje-skole-u-skolskoj-godini-20172018

 


[OPŠIRNIJE]REZULTATI ODABIRA PONUDA ZA IZVANUČIONIČKU NASTAVU, EKSKURZIJA OSMIH RAZREDA, JAVNI POZIV 3/2017
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 23. 5. 2017. 15:03

Na javni poziv pristigle su 3 ponude. Javno otvaranje ponuda, sukladno čl. 15. Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija, i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole, provedeno je 19. svibnja 2017., s početkom u 13,00 sati u uredu ravnateljice.

Od pristiglih ponuda povjerenstvo je odabralo sve tri ponude koje će biti predstavljene na roditeljskom sastanku u petak 26. svibnja 2017.,  u 13,00 sati u prostorijama škole:

1. KVARNER EXPRESS INTERNATIONAL SPLIT

Rendiceva 11

21000 Split

2. PERLA SVJETSKA PUTOVANJA D. O.O.

Ante Starčevića 16

21260 Imotski

3. ERIDAN

Fuležina 12

Kaštel Stari

 

Pozivamo predstavnike agencija da na roditeljskom sastanku prezentiraju svoju ponudu.

Konačnu odluku odabira davatelja usluga za organiziranje ekskurzije osmih razreda donijet će roditelji na roditeljskom sastanku.


[OPŠIRNIJE]WEBINAR ZA SVE UČENIKE KOJI UPISUJU 1. RAZRED SREDNJE ŠKOLE
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 18. 5. 2017. 12:25

 

Hrvatska akademska i istraživačka mreža (CARNet) i Ministarstvo znanosti i obrazovanja organiziraju informativni webinar za sve učenike koji upisuju I. razred srednje škole u šk.god. 2017./2018. Tema webinara je provedba ovogodišnjih elektroničkih prijava i upisa u srednje škole.

 

Webinar je planiran za srijedu, 24. svibnja 2017., od 13:00 do 14:30 sati i bit će dostupan na poveznici

https://www.youtube.com/channel/UC56wb5AjIa2kA1okBZX_csg/live

 

Snimka informativnog webinara bit će postavljena na mrežnim stranicama CARNeta i https://www.upisi.hr


[OPŠIRNIJE]VINKO BULUM PRVI U ŽUPANIJI NA NATJECANJU "SIGURNO U PROMETU"
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 7. 5. 2017. 18:50

U utorak, 2.5. 2017., s početkom u 9 sati na poligonu Autokluba Split održano je županijsko natjecanje "Sigurno u prometu". Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovala je 21 škola s ukupno 83 natjecatelja. Ekipu svake škole činile su po dva dječaka i dvije djevojčice, a znanje su odmjerili u teorijskom i praktičnom dijelu. Našu školu predstavljali su Laura Buzolić, Ena Mladineo, Vinko Bulum i Luka Dujmović, svi učenici 5.b razreda. Ena je bila 25., Laura 41., a Luka 15.  Naš Vinko Bulum, koji je poznat kao zaljubljenik u  biciklizam, osvojio je sjajno prvo mjesto. "Bicikl vozim od svoje pete godine. S prometnom kulturom upoznala me moja mentorica Katija Barbić koja me i prijavila na ovo natjecanje. Sretan sam zbog osvojenog prvog mjesta, ali jednako tako me veseli što sam upoznao nove prijatelje. Jedan od njih je i Luka Kuvačić koji je osvojio 5. mjesto. Naravno, oduševljen sam i biciklom koji sam dobio kao nagradu", kazao je Vinko koji će našu školu predstavljati na državnom natjecanju koje će se održati krajem svibnja u Zadru. Našem Vinku želimo puno uspjeha u Zadru i čestitamo mu na ovom velikom uspjehu!

Katija Barbić


[OPŠIRNIJE]JAVNI POZIV ZA PRIKUPLJANJE PONUDA ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE IZVANUČIONIČKE NASTAVE -EKSKURZIJA ZA OSME RAZREDE
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 3. 5. 2017. 13:33

U nastavku možete pronaći dokument.


[OPŠIRNIJE]PROJEKTOM NOSTRO FILO ROSSO – NAŠA CRVENA NIT- NAŠA ŠKOLA POVEZALA SE SA ŠKOLOM STIGLIANO IZ SANTA MARIE DI SALA – GRADA POBRATIMA GRADA HVARA
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 26. 4. 2017. 18:58

 

Na inicijativu talijanskog umjetnika Mattea Pantana , a posredstvom koordinatorice kulturne razmjene između dva bratimljena grada, Alessandre Tudor, učenici dviju škola sudjeluju u umjetničkom projektu kojim će se jedni drugima predstaviti s nekom temom koja je zajednička jednima i drugima.

Tako su učenici naše škole izabrali upoznati učenike iz Stigliana sa Starogradskim poljem – Horom koje je pod zaštitom UNESCO-a  i sa ostatcima rimske centurijacije u njemu. Ovu temu pripremaju učenici naših petih razreda.

Učenici četvrtih razreda upoznat će svoje talijanske vršnjake sa elementima i detaljima hvarske arhitekture, a koji se mogu pronaći i u arhitekturi talijanskih gradova.

Naše učenike u ovom projektu vodili su učitelji : Ivančica Katušić- Domančić, Niko Karković, Marijana Tudor, Katica Borak i Slavica Gabelić.


[OPŠIRNIJE]MIA MARIJA ĆURIN SA BRIŠKULOM OSVOJILA PRVO MJESTO NA LITERERNOM NATJEČAJU ČA-MORE-JUDI
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 26. 4. 2017. 18:14

U ponedjeljak 24. travnja, u mjestu Nečujmu na otoku Šolti, u organizaciji  Osnovne škole Grohote održana je 19. pjesnička manifestacija „Ča- more- judi“ u kojoj je naša učenica 8.b razreda Mia Marija Ćurin osvojila 1. mjesto sa svojim literarnim radom  „Briškula“ pisanim u čakavici pod mentorstvom učiteljice hrvatskog jezika Fani Carić -Ćurin.


[OPŠIRNIJE]FESTIVAL ZNANOSTI U HVARU
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 24. 4. 2017. 18:01

Opservatorij Hvar, OŠ Hvar, SŠ Hvar i Institut za oceanografiju i ribarstvo organiziraju u četvrtak, 27. travnja, u Lođi Festival znanosti u Hvaru. Tema ovogodišnjeg festivala je "Vrijeme".

PROGRAM:

Utorak - četvrtak, 25.04. - 27.04.2017

Izložbe:

 • Svemirska metorologija
 • Opservatorij Hvar - znanstvena istraživanja i povijest
 • Astrofotografija - fotografije hrvatskih astronoma amatera

 

 


[OPŠIRNIJE]Proljetni praznici
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 19. 4. 2017. 09:47

Proljetni odmor učenika počinje 13. travnja, a završava 21. travnja 2017. Nastava počinje u ponedjeljak, 24. travnja, u 14 sati.


[OPŠIRNIJE]Ekipa OŠ Hvar dvanaesta na Vjeronaučnoj olimpijadi
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 10. 4. 2017. 10:39

Na državnoj razini Vjeronaučne olimpijade, koja se održala 5. travnja u Topuskom, ekipa OŠ Hvar osvojila je 12. mjesto. "U ovoj školskoj godini sudjelovalo je 585 ekipa iz cijele Lijepe Naše  i time je ovo 12. mjesto zavidan uspjeh naše škole", kazao je mentor Zoran Sansović. Čestitamo mentoru i učenicama Mihaeli Rosso, Josipi Ivanković, Gabrijeli Jurić i Nives Ivanković!

 

 


[OPŠIRNIJE]Nagrađen likovni rad Paule Sophie Pandol
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 10. 4. 2017. 10:35

U sklopu kulturne i književne manifestacije "U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić" u Slavonskom Brodu na likovnom natječaju nagrađen je i rad naše  učenice 4.b razreda, Paule Sophie Pandol.  Stručno povjerenstvo  dodijelilo je  osamnaest jednakovrijednih nagrada za najbolja ostvarenja na temu pripovijetke "Guščarica Janica", među kojima je i rad naše talentirane Paule.  Ova nagrada veliki je uspjeh i za Paulinu mentoricu, Katicu Borak, kojoj je ovo već deseta nagrada na ovoj manifestaciji. Čestitamo!


 


[OPŠIRNIJE]Radovi učenica OŠ Hvar izloženi na Međunarodnom festivalu "Šetnja pod morem"
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 10. 4. 2017. 10:26

Lijepa vijest stigla je iz Slovenije za Likovnu skupinu i učiteljicu Katicu Borak. U sklopu 9. Međunarodnog festivala podvodnog filma i fotografije "Šetnja pod morem" organizira se likovni natječaj  na koji je ove godine pristiglo 1187 radova. Radovi Paule Sophie Pandol, Antonije Vlahović, Mine Lukrecije Pavić, Zoje Radojković i Maše Maras Meagher  predstavljeni su na izložbi u Slovenskim Konjicama i objavljeni na mrežnim stranicama festivala. Sve učenice pohađaju Likovnu skupinu koja niže uspjehe na mnogim likovnim natječajima pod vodstvom  učiteljice Katice Borak. Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]OSMAŠI OŠ HVAR U VUKOVARU
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 10. 4. 2017. 10:16

U okviru projekta "Posjet osmaša Vukovaru", učenici OŠ Hvar sa svojim razrednicama, Ivančicom Katušić Domančić i Helgom Buratović, posjetili su Vukovar 28.-30. ožujka i sudjelovali na dvodnevnoj terenskoj nastavi. Ovaj projekt organizira "Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar" s ciljem poučavanja učenika o vrijednostima  Domovinskog rata i  očuvanja sjećanja na grad koji je postao simbolom borbe za samostalnost Hrvatske. Tijekom dva dana boravka u Vukovaru posjetili smo sva važna mjesta vezana uz stradanja Vukovaraca te se upoznali s uzrocima i strašnim posljedicama rata .
 


[OPŠIRNIJE]IVAN BLAŽ BRKUŠIĆ (7.b) i MIA MARIJA ĆURIN (8.b) PONOSNO PREZENTIRALI NAŠU ŠKOLU, OTOK I ŽUPANIJU NA DRŽAVNOM LIDRANU U PRIMOŠTENU
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 8. 4. 2017. 13:07
 
Na 26. državnoj smotri Lidrano 2017. u Primoštenu  od 20. do 24.ožujka 2017. sudjelovalo je dvoje naših učenika sa svojom mentoricom Fani Carić – Ćurin. Ivan Blaž Brkušić (7.b) predstavljao je našu županiju  u kategoriji pojedinačnog scenskog izraza kazivajući stihove pjesme CA SE MORE CUT NA MORE? svoje mentorice i učiteljice hrvatskoga jezika, a Mia Marija Ćurin (8.b) zastupala je županiju dijalektalnom pjesmom BRIŠKULA u kategoriji literarnog izraza.

[OPŠIRNIJE]Radionica pletenja maslinovih grančica
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 4. 4. 2017. 10:51

Pozivamo sve zainteresirane učenike i učitelje na Radionicu pletenja maslinovih grančica koja će se održati sutra, 5. travnja, u 15 sati u učionici likovne kulture. Potrebno je donijeti škare i maslinove grančice.

Voditeljica radionice: profesorica Ivančica Katušić Domančić

 


[OPŠIRNIJE]Učenici OŠ Hvar podržali Dan narcisa
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 27. 3. 2017. 09:09

Kao i svake godine, na početku proljeća, učenici naše škole sudjelovali su u humanitarnoj akciji "Dan narcisa"  u organizaciji Crvenog križa grada Hvara. Pjaca je bila u znaku narcisa od papira kojima su djeca razveselila brojne sugrađane. Učenici su se, kao i uvijek kada je riječ o humanitarnim akcijama, pokazali kao uspješni trgovci i prikupili novac koji će se donirati za borbu protiv raka dojke, zloćudne bolesti koja pogađa sve više žena.


[OPŠIRNIJE]Natjecanje Hrvatske lige robotičara
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 27. 3. 2017. 09:04

Natjecanje Hrvatske lige robotičara održalo se 11. ožujka u Sinju.  Sudjelovalo je oko 220 učenika koji su se natjecali u 20 kategorija. Učenici Nika Buzolić, Hrvoje Ćaleta, Vinko Bulum, Toni Bracanović, Stipe Petrić i Mateo Petričević natjecali su se u kategoriji On Stage. Ekipa šestaša pod nazivom Forska strašila (Toni, Stipe i Mateo) zauzeli su osmo mjesto, a petaši (ekipa Forani) 12. mjesto.

Mentorica Katija Barbić


[OPŠIRNIJE]ŽENSKA RUKOMETNA EKIPA OŠ HVAR POBJEDILA NA MEĐUOTOČNOM NATJECANJU
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 23. 3. 2017. 22:59

Međuotočno prvenstvo u rukometu za djevojčice održalo se 23.ožujka 2017. godine u školskoj dvorani Obrtno tehničke škole u Splitu. Nastupile su djevojčice OŠ Hvar i zajednička ekipa OŠ Selca i OŠ Supetar. Nakon početnog vodstva ekipe s Brača, naše cure su se pribrale, izjednačile, povele i bez problema pobijedile rezultatom 15-10.

Čestitamo ekipi s Brača na dobroj i fer odigranoj utakmici.
Za OŠ Hvar nastupile su: Tara Bosak, Mia Novak, Veronika Vasović, Laura Kovačević, Tonia Bracanović, Nicol Novak, Nina Marković, Marijeta Paduan, Mihaela Rosso, Domina Crljen.
 
Zahvaljujemo podršci s tribina, našoj navijačici Rozariji Kovačević i  želimo joj brz oporavak da zajedno pokušamo ponoviti ili poboljšati prošlogodišnji uspjeh na županijskom prvenstvu (2.mjesto u županiji).
Trenerica ekipe OŠ Hvar: Lukrecija Lovrinčević

[OPŠIRNIJE]Otočno prvenstvo u rukometu
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 19. 3. 2017. 20:42

Školsko prvenstvo u rukometu održalo se 15. ožujka na hvarskom igralištu "Tenis" u organizaciji OŠ Hvar. Prvenstvo je odigrano između ekipa  OŠ Hvar i OŠ Jelsa, a sudile su Ines Buzolić i Lea Petrić. "Ekipa OŠ Jelsa dominirala je u igri cijelom utakmicom te su u korektnoj borbi pobijedili Hvarane rezultatom 19:12. Ipak, smatram da su obje ekipe trebale odigrati jednu bržu i življu igru", kazala je sutkinja Ines Buzolić. Čestitamo ekipi Jelse na pobjedi i želimo im puno uspjeha na sljedećoj razini natjecanja.

 


[OPŠIRNIJE]Natjecanje mladih Crvenog križa
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 19. 3. 2017. 20:32

Crveni križ grada Hvara organizirao je 11. ožujka u OŠ Hvar 21. Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa. U borbi za prvo mjesto  natjecale su se Osnovne škole Hvar, Petar Hektorović i Jelsa u kategoriji podmlatka i Srednja škola Hvar -podružnica Jelsa u kategoriji mladih. Nakon pismenog ispita u kojem se provjeravalo znanje o Crvenom križu, ekipe su pristupile praktičnom dijelu natjecanja.  Najbolje vještine u pružanju prve pomoći u kategoriji podmlatka pokazali su učenici Osnovne škole Jelsa koji su se plasirali na međužupanijsku razinu natjecanja. Cilj ove manifestacije, koju Crveni križ organizira već desetljećima, jest dati djeci i mladima samopouzdanje i naučiti ih vještinama kojima će možda jednog dana nekome spasiti život.
 


[OPŠIRNIJE]BBC MICRO BIT STIGAO I U OŠ HVAR
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 18. 3. 2017. 23:07

I u Osnovnu školu Hvar  stigla je donacija Instituta za Razvoj i Inovativnost Mladih. Školi je donirano 20 kompleta BBC microbitova. Inače BBC micro:bit je uzbudljiva nova tehnologija koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri s ciljem  njihove masovne uključenosti u osnovnim školama, ne samo u STEM području, nego i u dizajnu, umjetnosti i ostalim predmetima.

Danas je održana i edukacija za učitelje škole kojoj je prosustvovalo i nekoliko znatiželjnih roditelja.

Naši učenici jedva čekaju isprobati primjenu nove tehnologije u nastavi.


[OPŠIRNIJE]Mia Marija Ćurin i Ivan Blaž Brkušić pozvani na državni Lidrano
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 13. 3. 2017. 08:46

Smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva, Lidrano, okupila je 14. veljače u splitskom HNK učenike osnovnih i srednjih škola iz čitave županije.  Našu školu predstavljali su: dramska skupina DraLino s predstavom" Nekad i sad" u režiji Nade Jeličić, Mia Marija Ćurin u kategoriji literarnih radova s pjesmom "Briškula" i  Ivan Blaž Brkušić u kategoriji samostalnih scenskih nastupa pod mentorstvom Fani Carić Ćurin.


[OPŠIRNIJE]Radionica za petaše: Sigurnost djece na internetu
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 5. 3. 2017. 17:44

Iako je internet dio svakodnevnog života naših učenika, mnogi nisu dovoljno educirani kako zaštititi svoju privatnost na društvenim mrežama. Radionicu za petaše održale su pedagodinja i logopedinja s ciljem promicanja sigurnog i odgovornog ponašanja na internetu.


[OPŠIRNIJE]Zodnji o' karnevola
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 5. 3. 2017. 10:06

I ove su godine svi razredi naše škole zajedno s učiteljima sudjelovali u velikoj maškaranoj povorci u organizaciji Forskih užonci. Maškarani učenici okupili su se ispred škole i krenuli prema Dolcu, a nakon toga su dočekali i pozdravili putnike na katamaranu iz Splita.
 


[OPŠIRNIJE]Ekipa OŠ Hvar prva na Vjeronaučnoj olimpijadi
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 4. 3. 2017. 17:27

Učenici OŠ Hvar i ove su godine ponovili prošlogodišnji uspjeh i osvojili prvo mjesto na županijskom natjecanju Vjeronaučne olimpijade učenika Splitsko-makarske i Hvarske biskupije. Olimpijada se održala 2. ožujka u OŠ Bijaći, a nakon tri kruga natjecanja naše su učenice bile najuspješnije u Hvarsko-bračko-viškoj  biskupiji. Za ovaj uspjeh zaslužne su Josipa Ivanković (7.b), Nives Ivanković (8.b), Gabrijela Jurić (8.b) , Mihaela Rosso (7.b) i naravno, njihov mentor Zoran Sansović. Čestitamo učenicama i želimo im puno uspjeha na državnoj razini natjecanja koja će se održati 5. travnja u Topuskom.

 


[OPŠIRNIJE]KONAČAN ODABIR PUTNIČKE AGENCIJE ZA REALIZACIJU ŠKOLE U PRIRODI ZA ČETVRTE RAZREDE
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 3. 3. 2017. 18:49

Na roditeljskom sastanku održanom 27.2.2017. u prostorijama OŠ Hvar, izvršen je konačan odabir putničke agencije za organizaciju škole u prirodi za četvrte razrede. Na sastanku je izabrana putnička agencija KVARNER EXPRESS INTERNATIONAL SPLIT.


[OPŠIRNIJE]Natjecanje iz talijanskog jezika: Šesto mjesto za Matildu Bortolotti
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 28. 2. 2017. 11:01

Matilda Bortolotti, učenica 8.a razreda, sudjelovala je na županijskoj razini Natjecanja iz talijanskog jezika koje se održalo 24. veljače u Splitu. Na ovu razinu natjecanja bilo je pozvano samo trinaest učenika iz Splitsko-dalmatinske županije, a Matilda je osvojila izvrsno šesto mjesto. Čestitamo Matildi i njezinoj mentorici Slavici Gabelić!


[OPŠIRNIJE]Radionica za roditelje petaša: Sigurnost na internetu
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 25. 2. 2017. 11:01

Danas su djeca izložena brojnim opasnostima na internetu zato što nisu dovoljno oprezna i educirana. Za njihovu sigurnost na internetu ključna je potpora roditelja, stoga je pedagoginja Jelica Bracanović u suradnji s logopedinjom i knjižničarkom održala radionicu za roditelje učenika petih razreda


[OPŠIRNIJE]Roberta Tudor petnaesta na Natjecanju iz engleskog jezika
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 23. 2. 2017. 13:00

Natjecanje iz engleskog jezika održalo se 21. veljače u OŠ Sućidar, a sudjelovalo je oko 70 učenika iz Splitsko-dalmatinske županije. Roberta Tudor, učenica 8. a razreda, osvojila je  petnaesto mjesto. Čestitamo Roberti i njezinoj mentorici Helgi Buratović!


[OPŠIRNIJE]Lovro Šantić i Stipe Petrić pozvani na županijsku razinu Natjecanja iz matematike
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 22. 2. 2017. 11:45

Na županijsku razinu Natjecanja iz matematike pozvani su Lovro Šantić (6.a) i Stipe Petrić (6.b) pod mentorstvom profesorice iz matematike Marije Demeč Pejčić. Županijsko natjecanje održat će se 28.2. 2017. u Osnovnoj školi Split 3.


[OPŠIRNIJE]Natjecanje mladih tehničara
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 22. 2. 2017. 11:35

Na županijsku razinu 59. Natjecanja mladih tehničara pozvani su:

- Antea Domančić (5. b) u kategoriji maketarstvo i modelarstvo

- Tina Radaić (6. b) u kategoriji graditeljstvo

- Hana Hackl (7. a) u kategoriji fotografija.

Učenike je za natjecanje pripremala profesorica tehničke kulture Katija Barbić.

 

 


[OPŠIRNIJE]Humanitarna akcija za Zakladu "Ana Rukavina"
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 19. 2. 2017. 18:31

Učenici naše škole i ove su se godine odazvali humanitarnoj akciji za Zakladu "Ana Rukavina" u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Hvar. U akciji su sudjelovali niži razredi, učenička zadruga Faria i Likovna grupa koji su za ovu prigodu sa svojim učiteljicama napravili razne ukrasne predmete i kolače u znaku Valentinova.  Crveni križ grada Hvara organizira ovu vrijednu i važnu akciju već deset godina kako bi se podržao rad Zaklade koja prikuplja sredstva za razvoj Hrvatskog registra darivatelja koštane srži.


[OPŠIRNIJE]REZULTATI ODABIRA PONUDA ZA IZVANUČIONIČKU NASTAVU , ŠKOLA U PRIRODI- ČETVRTI RAZREDI, JAVNI POZIV 002/2017
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 17. 2. 2017. 17:36

Na javni poziv pristiglo je  6 ponuda. Javno otvaranje ponuda sukladno čl. 15., Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole, provedeno je 17.veljače  2017., s početkom u 16,00 sati,  u uredu ravnateljice.

Od pristiglih ponuda povjerenstvo je odabralo sljedeće 3 ponude koje će biti predstavljene na roditeljskom sastanku u ponedjeljak  27.  veljače  2017. ,  u 14,00 sati u prostorijama škole :

1. F-TOURS D.O.O.

Trg hrvatske bratske zajednice 3

21000 Split

2. PLAUTILLA D.O.O

Kralja Zvonimira 75

21210 Solin

3. KVARNER EXPRESS INTERNATIONAL SPLIT

Rendićeva 11

21000 Split

Pozivamo predstavnike agencija da na roditeljskom sastanku prezentiraju svoju ponudu.

Konačnu odluku odabira davatelja usluge za organiziranje škole u prirodi za četvrte razrede  donijet će roditelji na roditeljskom sastanku.

 

 


[OPŠIRNIJE]KONAČAN ODABIR PUTNIČKE AGENCIJE ZA ORGANIZACIJU EKSKURZIJE OSMIH RAZREDA
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 15. 2. 2017. 17:23

Na roditeljskom sastanku održanom 13.02.2017.,  u prostorijama OŠ Hvar,  izvršen je konačan odabir putničke agencije za organizaciju ekskurzije osmih razreda. Na sastanku je izabrana putnička agencija KVARNER EXPRESS INTERNATIONAL SPLIT.


[OPŠIRNIJE]JAVNI POZIV ZA PRIKUPLJANJE PONUDA ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE IZVANUČIONIČKE NASTAVE ZA ČETVRTE RAZREDE - ŠKOLA U PRIRODI
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 6. 2. 2017. 13:25

U nastavku možete pronaći dokument.


[OPŠIRNIJE]Izmjene Pravilnika o kriterijima za izricanje pedagoških mjera – opravdavanje izostanaka
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 3. 2. 2017. 20:53

Poštovani roditelji,

Na snagu su stupile izmjene Pravilnika o kriterijima za izricanje pedagoških mjera koje se odnose na opravdavanje učeničkih izostanaka.

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2017_01_3_125.html

Izostanak s nastave, u slučaju pravodobnog zahtjeva roditelja, može odobriti:
– učitelj/nastavnik za izostanak tijekom nastavnoga dana,
– razrednik za izostanak do tri (pojedinačna ili uzastopna) radna dana,
– ravnatelj za izostanak do sedam (uzastopnih) radnih dana,
– učiteljsko/nastavničko vijeće za izostanak do petnaest (uzastopnih) radnih dana.
3) Roditelj može, više puta godišnje, opravdati izostanak svoga djeteta u trajanju do tri radna dana, a za koje nije pravodobno podnesen zahtjev za odobrenjem sukladno stavku 2. ovoga članka.
4) Opravdanost izostanka s nastave zbog zdravstvenih razloga u trajanju duljem od tri radna dana uzastopno dokazuje se liječničkom potvrdom.
 


[OPŠIRNIJE]Prijava za upis u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2017./2018.
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 3. 2. 2017. 20:28

Poštovani roditelji,

Prijava djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole u šk. god. 2017./2018. provodit će se od 6. do 17. veljače 2017. elektronskim putem na obrascu prijave upisa objavljenom na mrežnoj stranici Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji http://www.udu-sdz.hr/predupis1718.html

 

Prijavu je potrebno izvršiti prema upisnom području škole objavljenom na mrežnoj stranici Ureda: 

http://www.udu-sdz.hr/predupis1718.html

Roditelji, odnosno staratelji, obavezno se trebaju javiti stručnoj službi škole od 1. do 8.ožujka 2017. radi dogovora o terminu utvrđivanja psihofizičke spremnosti djeteta za školu.

 


[OPŠIRNIJE]REZULTATI ODABIRA PONUDA ZA IZVANUČIONIČKU NASTAVU , EKSKURZIJA OSMIH RAZREDA, JAVNI POZIV 001/2017
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 3. 2. 2017. 18:08

Na javni poziv pristigle su 4 ponude. Javno otvaranje ponuda sukladno čl. 15., Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole, provedeno je 03. veljače  2017., s početkom u 16,00 sati,  u uredu ravnateljice.

Od pristiglih ponuda povjerenstvo je odabralo sljedeće 3 ponude koje će biti predstavljene na roditeljskom sastanku u ponedjeljak 13. veljače  2017. ,  u 14,00 sati u prostorijama škole :

1. KVARNER EXPRESS INTERNATIONAL SPLIT

Rendiceva 11

21000 Split

2. ERIDAN

Fuležina 12

Kaštel Stari

3. F-TOURS

Trg Hrvatske bratske zajednice 3

21000 SPLIT

Pozivamo predstavnike agencija da na roditeljskom sastanku prezentiraju svoju ponudu.

Konačnu odluku odabira davatelja usluge za organiziranje ekskurzije osmih razreda  donijet će roditelji na roditeljskom sastanku.

 


[OPŠIRNIJE]Džudo klub: Polaganje za viši pojas
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 24. 1. 2017. 14:31

U subotu 21. siječnja 2017.,  u sportskoj dvorani Osnovne škole Hvar, za 30 hvarskih učenika održano je polaganje za viši džudo pojas. Organizator ove manifestacije je  akademski džudo  klub „Student“ iz Splita koji već osam godina djeluje na otoku Hvaru i trenira otočane školskog uzrasta zainteresirane za ovu plemenitu vještinu. Trenutno džudo sekciju u Hvaru pohađa 30 aktivnih članova koje uvježbavaju iskusni i stručni treneri Renato Šćulac i Ivan Rebić.


[OPŠIRNIJE]Javni poziv za prikupljanje ponuda za organizaciju i izvođenje višednevne izvanučioničke nastave - osmi razred
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 20. 1. 2017. 18:22

U nastavku možete pronaći dokument.


[OPŠIRNIJE]Pripovjedačica Jasna Held u Lođi
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 19. 1. 2017. 12:32

Poštovani ljubitelji bajki i narodnih priča,

Pozivamo vas da dođete na nastup jedine profesionalne pripovjedačice bajki u Hrvatskoj, Jasne Held, u Lođi u nedjelju i ponedjeljak, 22. i  23.1. U nedjelju će Jasna Held pripovijedati odraslima, a u ponedjeljak učenicima OŠ Hvar i djeci iz vrtića "Vanđela Božitković".


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O ODGODI POČETKA NASTAVE U DRUGOM OBRAZOVNOM RAZDOBLJU U OŠ HVAR
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 12. 1. 2017. 16:25

POŠTOVANI UČENICI I RODITELJI,

ZBOG SANACIJE POSLJEDICA POPLAVE U ŠKOLSKOJ ZGRADI I RADI IZBJEGAVANJA MOGUĆIH RIZIKA PO SIGURNOST UČENIKA, NASTAVA U DRUGOM OBRAZOVNOM RAZDOBLJU U OŠ HVAR ZAPOČET ĆE U SRIJEDU 18. SIJEČNJA 2017., G., PREMA USTALJENOM RASPOREDU U POPODNEVNOJ SMJENI S POČETKOM U 14,00 SATI. 

 

                                                            RAVNATELJICA OŠ HVAR 

                                                            JELKA KOVAČIĆ VIDMAR


[OPŠIRNIJE]Svim roditeljima i učenicima želimo sretan Božić i Novu godinu!
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 23. 12. 2016. 15:43

[OPŠIRNIJE]Glazbeno-scenski kolaž u Lođi
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 22. 12. 2016. 10:08

[OPŠIRNIJE]Nastup učenika Oš Hvar u Lođi
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 22. 12. 2016. 10:03

[OPŠIRNIJE]Radovi učenika OŠ Hvar izloženi u Gradskoj knjižnici Marka Marulića
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 22. 12. 2016. 09:45

Likovna skupina pod vodstvom učiteljice Katice Borak sudjelovala je na natječaju "Oboji svijet" u organizaciji Foruma za slobodu odgoja. Na natječaj je pristiglo 880 radova, a odabrana su 543 rada koja su izložena u Zagrebu i Splitu. U Gradskoj knjižnici Marka Marulića izloženi su radovi naših učenika: Antonije Vlahović (3.a), Lucijane Tudor (4.a), Judite Tudor (4.a), Marčeline Čolović (4.a), Marije Trbuhović (4.b), Mine Lukrecije Pavić (4.b)  i Eve Šantić (4.b).


[OPŠIRNIJE]Obavijest o početku drugog polugodišta
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 21. 12. 2016. 17:21

Odlukom Školskog odbora OŠ Hvar zimski praznici trajat će od 27.12. do 13.1.2017.

Drugo obrazovno razdoblje započet će u ponedjeljak, 16.1.2017., u popodnevnoj smjeni.


[OPŠIRNIJE]Predstava "Božićne zavrzlame"
Zoran Domančić / datum: 21. 12. 2016. 16:47
Predstava

[OPŠIRNIJE]Mjesec borbe protiv ovisnosti
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 15. 12. 2016. 19:52
prezentacija rezultata ankete

"Razmisli-treba znati stati"

U sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti pedagoginja Jelka Bracanović i logopedinja Lukrecija Lovrinčević provele su anketu o navikama pušenja i konzumiranja alkohola među učenicima sedmih i osmih razreda. Nakon provedene ankete održana je radionica u kojoj su učenici pogledali edukativni film o maloljetničkoj zlouporabi alkohola "Razmisli-treba stati" autora Roberta Knjaza. U filmu su okupljene poznate osobe i stručnjaci koji upozoravaju mlade na štetnost i posljedice pretjeranog konzumiranja alkohola. Na radionici učenici su upoznati i s rezultatima ankete koje su prezentirale Stella Miliša i Tara Bosak iz 8.b r. Cilj ovih aktivnosti u školi je razvijati svijest kod učenika o štetnosti raznih vrsta ovisnosti te promicati zdrav način života i kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Radionici je nazočila i ravnateljica Gradskog ureda Crvenog križa Maja Budrović.
 


[OPŠIRNIJE]Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 20. 11. 2016. 10:16

U petak, 18.11., prisjetili smo se s ponosom grada koji je postao simbolom borbe za hrvatsku samostalnost. Dan sjećanja, da se žrtva koju je Vukovar podnio nikada ne zaboravi, obilježen je prigodnim programom ispred Lođe.  Nakon minute šutnje, kojom smo odali počast svim stradalima u Vukovaru, nastupili su prvaši s plesnom točkom, recitatori i Zbor OŠ Hvar. Učenici su izradili i plakate na temu grada heroja koji su izloženi na Lođi, a Likovna grupa transparent s porukom: „Zapamtite Vukovar“. Učenici su i prikupili novac koji je namijenjen vukovarskoj socijalnoj samoposluzi.                   


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽENI DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE
KATARINA RADOJKOVIĆ / datum: 29. 10. 2016. 03:36

I ove godine obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u petak, 28.10., prodajnom izložbom ispred Lođe. Za ovu tradicionalnu svečanost učenici su zajedno sa svojim roditeljima pripremili razne vrste kolača, peciva i kruha koje su izložili zajedno s jesenskim plodovima na prigodnim štandovima.  Proslava je započela nastupom recitatora,a za veselu atmosferu pobrinule su se Sara Benjak i Antonija Vlahović svojim pjevačkim nastupom. Sunčano vrijeme izmamilo je brojne sugrađane ispred Lođe pa je na radost naših učenika i ovogodišnja prodaja bila uspješna. Prikupljeni novac donirat će se u humanitarne svrhe.


[OPŠIRNIJE]LIKOVNI RAD NAŠE UČENICE ANTEE DOMANČIĆ PUTUJE U JAPAN
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 21. 10. 2016. 12:22

Likovni rad naše učenice Antee Domančić iz 5. b. razreda ,na temu prijateljstvo, odabran je za međunarodnu izložbu dječje umjetnosti koja će se održati u japanskom gradu Narita.

Njezin rad nastao je  na izvannastavnoj aktivnosti, Likovnoj grupi koju vodi učiteljica Katica Borak, poslan je s ostalim radovima u Hrvatski školski muzej gdje se vršila selekcija pristiglih radova za slanje u Japan.  Čestitamo Antei i njezinoj mentorici!


[OPŠIRNIJE]ODRŽANA 9. NACIONALNA SMOTRA NAGRAĐENIH RADOVA IZ TURISTIČKE KULTURE
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 21. 10. 2016. 11:28

Proteklog vikenda naša škola bila je domaćini 9. nacionalne smotre nagrađenih radova iz Turističke kulture u kojoj je sudjelovalo 16 škola iz cijele Hrvatske.  Za tu priliku u Hvar je pristiglo 75 sudionika uglavnom učenika ,njihovih mentora i ravnatelja.  Svečano otvorenje smotre, održalo se  u petak u Lođi, a sve prisutne pozdravila je ravnateljica  škole domaćina , Jelka Kovačić Vidmar, zatim predstavnica Agencije za odgoj i obrazovanje, viša savjetnica Alma Rovis Brandić te voditeljica odjela za prosvjetu, kulturu, sport informiranje i tehničku kulturu, pri Uredu državne uprave u SDŽ gđa. Nansi Ivanišević,  koja je ujedno i voditeljica projekta Turističke kulture. Prigodni program svečanog otvorenja smotre priredili su učenici OŠ Hvar i učenici Srednje škole Hvar koji su ujedno predstavili i projekt svojih prijatelja iz Visa , Srednje škole Antun Matijašević Karamaneo , a koji se smotri nisu mogli pridružiti zbog loših vremenskih prilika.

Sve prisute pozdravio je i  zaželio im uspješan rad biskup hvarsko – bračko- viški msgr. Slobodan Štambuk.

Na kraju je u ime grada Hvara sve pozdravio i smotru proglasio otvorenom predsjednik Gradskog vijeća grada Hvara Fabijan Vučetić.

 


[OPŠIRNIJE]DR. TVRTKO KORBAR UPOZNAO UČENIKE OŠ HVAR S GEOLOŠKOM BAŠTINOM HVARA
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 21. 10. 2016. 11:08

 

U našoj školi, posredstvom udruge "Hvar metropola mora" upriličeno je popularno-znanstveno predavanje dr. Tvrtka Korbara s Hrvatskog geološkog Instituta o tragovima tsunamija koji je prije 66 milijuna godina, izazvan udarom asteoroida na području Yucatana,  promijenio lice zemlje, a koji je, prema recentnim znanstvenim teorijama, pogodio i područje današnje jadranske obale. Dokazi u prilog toj teoriji pronađeni su na karbonatnim stijenama u uvali Majerovica na Hvaru.

Zanimljivo predavanje o prapovijesti Hvara slušalo je oko 120 učenika šestih, sedmih i osmih razreda.


[OPŠIRNIJE]9. NACIONALNA SMOTRA TURISTIČKE KULTURE
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 13. 10. 2016. 22:46

Iduća tri dana OŠ Hvar bit će domaćin 9. nacionalne smotre nagrađenih radova iz Turističke kulture. U ovogodišnjoj smotri ,koja se odvija na temu "Slikom i zvukom kroz moj zavičaj", sudjelovat će ukupno 16 odgojno-obrazovnih ustanova iz Hrvatske od toga 8 osnovnih i 8 srednjih škola koji će u gradskoj Lođi u Hvaru predstaviti svoje radove i projekte vezane na navedenu temu. 

Smotra se održava u organizaciji Ureda državne uprave u SDŽ, OŠ Hvar i Udruge ProKultura iz Splita. Pokrovitelj je grad Hvar dok su partneri u organizaciji: SDŽ, Sunčani Hvar, SŠ Hvar, grad Vis, OŠ Vis, SŠ Antun Matijašević Karamaneo iz Visa, OŠ Petar Hektorović iz Starog Grada i Udruga Palagruža.

Potporu smotri daju Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta i Agencija za odgoj i obrazovanje. 


[OPŠIRNIJE]FEŠTA FORSKE PULENE
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 13. 10. 2016. 22:33

U suradnji s udrugom "Metropola mora" ,a povodom proslave Fešte forske pulene, na hvarskoj pjaci i Mandraću upriličene su spotrske igre učenika OŠ Hvar te regata brodova izrađenih u brodogradilištu OŠ Hvar. 

Tako su se učenici ogledali u disciplinama povlačenja konopa, štafete, prenošenja "verdica" s vodom... i mnogim drugim neobičnim igrama. Nakon toga dijela otvorena je ,u gradskoj lođi, zajednička izložba likovnih radova učenika OŠ Hvar i djece polaznika vrtića "Vanđela Božitković" na temu brod. 

Po otvorenju izložbe učenici su sudjelovali u regati brodova iz brodogradilišta OŠ Hvar koja se održavala u Mandraću. Prvi je do suprotne strane Mandraća stigao brodić brata i sestre Jurice i Sandre Barišić. Čestitamo im na uspjehu, a svima ostalima želimo više sreće dogodine.

Po regati u gradskom parku upriličen je kratki zabavni program učenika OŠ Hvar.  


[OPŠIRNIJE]U OŠ HVAR ODRŽANA RADIONICA VRŠNJAČKA POMOĆ
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 13. 10. 2016. 22:15

U organizaciji Udruge "MoST" i Crvenog križa grada Hvara u našoj školi upriličena je radionica "Vršnjački pomagači". U radionici ,koja je dio projekta "Izgradi most", sudjelovalao 17 učenika osmih razreda. Nakon uvodnog dijela u kojem su učenici upoznati s osnovnim pricipima i postavkama volonterskog rada uslijedio je dio u kojem su  izradili stablo želja i očekivanja te iznjijeli svoje viđenje i zamisli o volontiranju. Kroz radionicu su učenike vodile edukatorice udruge "MoST" Josipa Vučica i Stjepanka Drljepan, a cilj je bio osnažiti vršnjake pomagače kako bi bili u stanju pomoći svojim prijateljima i bližnjima koji su u potrebi. 


[OPŠIRNIJE]UČENICI OŠ HVAR POSJETILI BROD HRM DBM "CETINA"
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 11. 10. 2016. 19:27

Usklopu programa obilježavanja 25-te obljetnice osnutka hvarskih ratnih postrojbi :Mješovitog odreda mornaričkog pješaštva "ZVIR"-O.Hvar i 7. Obalno topničke bitnice "Pelegrin" u hvarsku luku je, 08. listopada , uplovio ratni brod HRM - DBM "Cetina". U organizaciji Udruge veterana MOMP "Zvir" -O.Hvar našim učenicima i ostalim sugrađanim omogućeno je razgledavanje broda. Razgledavanju se odazvao velik broj učenika i učitelja a neke od njih smo fotografski zabilježili! 


[OPŠIRNIJE]OTVORENA RETROSPEKTIVNA IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA UČENIKA OŠ HVAR "DOMOVINA U DJEČJEM OKU"
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 11. 10. 2016. 19:07

Na inicijativu Udruge veterana MOMP "ZVIR"- O. Hvar, u gradskoj Lođi 7. listopada otvorena je retrospektivna izložba likovnih radova učenika OŠ Hvar. Izložba je otvorena povodom bliježavanja 25 -te obljetnice osnutka hvarskih ratnih postrojbi i to Mješovitog odreda mornaričkog pješaštva "ZVIR"-O.Hvar i 7. Obalno topničke bitnice "PELEGRIN" te povodom obilježavanja Dana neovisnosti.  

Izložbu na kojoj su izloženi likovni i literarni radovi učenika iz '92.,'93.,94. godine postavila je učiteljica likovne kulture Ivančica Katušić- Domnačić. Izložba je otvorena uz prigodni program u kojem su sudjelovali učenici prvašići, Zbor OŠ Hvar, recitatori,  a učenike su pripremale učiteljice : Nada Jeličić, Miranda Krivić, Fani Carić-Ćurin i Sandra Domanović


[OPŠIRNIJE]TRAGOVIMA PROŠLOSTI HVARSKIH VELIKANA
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 11. 10. 2016. 14:49

Učenici Vijeća učenika OŠ Hvar vođeni pedagoginjim Jelkom Bracanović i knjižničarkom Katarinom Radojković prošetali su gradom u potrazi za rodnim kućama Grge Novaka, Hanibala Lucića, Šime Dujmovića, Nikole Karkovića i Ivana Vučetića.  Učenici su izradili i  plakat s fotografijama kuća  i kratkim tekstom o životu i značaju svojih sugrađana  koji će u povodu Dana grada biti izložen u školi. Cilj projekta je potaknuti učenike da saznaju tko su bili i gdje su živjeli  ljudi koji su svojim radom zadužili i proslavili naš grad.

Najmlađi članovi vijeća  imali su  zadatak pronaći stare fotografije Hvara te su i oni izradili plakat na temu „Kakov je bi grad kad je moj dide bi moli“


[OPŠIRNIJE]„Svi smo mi dio istoga svijeta“- Međunarodni dan zaštite životinja 4.listopada
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 11. 10. 2016. 14:46

Međunarodni dan zaštite životinja proglašen je 1931. na konvenciji ekologa u Firenci kako bi se potaknulo ljude na razmišljanje o tome kako se odnose prema životinjama.  U našoj školi obilježili smo ga radionicom u nižim razredima koju su održale pedagoginja i knjižničarka. Učenici su  pogledali edukativni film  „Svi smo mi dio istoga svijeta“ koji  obrađuje pet tema i potiče djecu da životinje vide kao osjećajna bića slična čovjeku, a promiče i odgovorno ponašanje prema životinjama i okolišu. O svakoj temi učenici su raspravljali,  a na kraju su napisali poruke namijenjene onima  koji svojim neodgovornim ponašanjem ugrožavaju životinjski svijet. Posebno iznenađenje za svoje učenike pripremila je učiteljica Katica Borak koja je ovom prigodom na sat donijela svoje dvije kornjače.

 


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽEN SVJETSKI DAN GLUHIH - 26. RUJNA
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 11. 10. 2016. 14:40

"GLUHOĆA ODVAJA ČOVJEKA OD ČOVJEKA"

Svjetski dan gluhih obilježava se svake godine posljednji tjedan u rujnu. U drugim, trećim i četvrtim razredima logopedinja Lukrecija Lovrinčević  i knjižničarka Katarina Radojković  održale su radionicu kako bi učenici  osvijestili probleme i poteškoće  s kojima se susreću gluhi i nagluhi u svakodnevnom životu. U prvom dijelu radionice saznali su da je hrvatski znakovni jezik najrašireniji oblik komunikacije među gluhima. Ne izvodi se samo rukama, već uključuje i držanje tijela i glave te izraze lica.  Nakon što su učenici  pogledali crtani film za gluhe, uslijedio je dio radionice koji im je bio najdraži. Naučili su na znakovnom jeziku reći: dobar dan, hvala, kako si i volim te. Radionicu smo zaključili porukom da se gluhi ljudi ne bi osjećali usamljeno i izolirano kada bismo se potrudili naučiti njihov jezik.


[OPŠIRNIJE]PRIREDBA POVODOM DANA GRADA
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 7. 10. 2016. 09:01

Učenici OŠ Hvar u srijedu navečer , 05. 10.2016.,   dali su svoj doprinos proslavi Dana grada. Glazbeno scenskim kolažem, u kojem su sudjelovali  učenici okupljeni u DraLiNo-u, Dramskoj grupi, Zboru OŠ Hvar i Literarnoj sekciji i naši najmlađi učenici prvašići, priuštili su sugrađanima lijepu zabavu i podsjećanje na to kako se nekad davno živjelo u našem gradu.

Učiteljice mentorice koje su pripremale djecu su: Nada Jeličić, Sandra Domanović, Fani Carić Ćurin i Miranda Krivić.


[OPŠIRNIJE]5. listopad - SVJETSKI DAN UČITELJA
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 5. 10. 2016. 09:59

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Taj je dan prigoda da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni. Cilj Svjetskog dana učitelja je mobilizirati podršku za nastavnike kako bi se osiguralo da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija te podići obrazovanje na razinu društvene važnosti i izvući učitelje iz poluanonimnosti i dati im društvenu važnost koju zaslužuju.

Proglasio ga je UNESCO godine 1994. u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

SVIM UČITELJIMA ČESTITAMO NJIHOV DAN!


[OPŠIRNIJE]UČENICI OSNOVNE I SREDNJE ŠKOLE HVAR PROSLAVILI EUROPSKI ŠKOLSKI SPORTSKI DAN
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 4. 10. 2016. 08:56

Učenici Osnovne i Srednje škole Hvar, 30. 09. 2016. g.,  prijateljskim utakmicama na igralištu "Tenis", proslavili su Europski školski sportski dan.

Glavni cilj ovog dana koji se obilježava u sklopu Europskog tjedna sporta jest isticanje važnosti tjelesne aktivnosti za zdravlje.  


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽEN TJEDAN BORBE PROTIV TUBERKULOZE
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 4. 10. 2016. 08:44

Prema Zakonu o Hrvatskom Crvenom križu (NN 71/10) tradicionalno se, već dugi niz godina, kao Zajednička akcija Hrvatskog Crvenog križa obilježava Tjedan borbe protiv tuberkuloze od 14. do 21. rujna, čime se želi informirati građane, oboljele osobe i članove njihovih obitelji o prevenciji i suzbijanju tuberkuloze u našoj zemlji.

Ovaj tjedan obilježila je i naša škola u suradnji s gradskim društvom Crvenog križa grada Hvar. Tako su učenici 4. b. razreda , sa svojom učiteljicom Katicom Borak posjetili Gradsko društvo Crvenog križa grada Hvara gdje im je održano prigodno predavanje o prevenciji ove bolesti.

 


[OPŠIRNIJE]UČENICI OŠ HVAR PROSLAVILI HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 4. 10. 2016. 08:29

Učenici 3.a i  4.a razreda te posebnog razrednog odjela sa svojim učiteljicama i logopedinjom škole, 12. 09. 2016.g. , u školskoj dvorani sportskim igrama proslavili su Hrvatski olimpijski dan. Susret je održan u okviru projekta „I to smo mi smiley“ kojeg već treću godinu za redom provode učiteljica u Posebnom razrednom odjelu i logopedinja, a s ciljem što bolje socijalizacije i integracije učenika s posebnim potrebama u školskom okruženju.


[OPŠIRNIJE]U NOVU ŠKOLSKU GODINU KRENULO 48 PRVAŠIĆA
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 19. 9. 2016. 11:49

Nova školska godina 2016./2017. započela je u ponedjeljak 5. rujna.

Prijem prvašića kojih se ove godine upisalo 48, upriličen je u prizemlju u prvom razredu. Pozdravni govor prvašićima i njihovim roditeljima održala je ravnateljica škole Jelka Kovačić Vidmar dok su prigodni program pripremili učenici petih razreda. Tijekom iduće 4 godine školovanja  prvašiće će voditi učiteljice Nada Jeličić i Sunčica Lakoš.

Inače u ovoj školskoj godini Osnovnu školu Hvar pohađat će 312 učenika.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O POČETKU NOVE ŠKOLSKE GODINE
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 31. 8. 2016. 13:17
Počinje škola

Poštovani roditelji i učenici,

nova školska godina 2016./2017. , u OŠ Hvar, započinje u ponedjeljak 05. rujna u jutarnjoj smjeni u  8,00 sati.

Prijem učenika prvih razreda održat će se u 9,00 sati u prizemlju škole.

Obavijest za učenike putnike: prvog dana škole autobus polazi, kao i prethodnih godina,  prema ustaljenom voznom redu u 7,10 iz Brusja i 7,25 iz Milne.

Povratak prvog dana, u ponedjeljak ,05. rujna, je u 10,00 sati za Milnu, a u 10,15 za Brusje.

SRETNU I USPJEŠNU NOVU ŠKOLSKU GODINU ŽELE VAM DJELATNICI OŠ HVAR


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST RODITELJIMA - ISPIS IZ IZBORNE NASTAVE
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 25. 8. 2016. 12:11

Poštovani roditelji,

učenici se, za nastupajuću školsku godinu 2016./2017., mogu ispisati iz izborne nastave do 31.08.2016., odnosno do kraja školske godine 2015./2016..

U prilogu je obrazac kojeg je potrebno donijeti ispunjenog i potpisanog u tajništvo škole do navedenog datuma.


[OPŠIRNIJE]SVEČANA PODJELA SVJEDODŽBI ZA UČENIKE OSMIH RAZREDA
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 29. 6. 2016. 10:33

Svečana podjela svjedodžbi te oproštaj od učenika osmih razreda održat će se u petak, 01. srpnja u atriju crkve sv. Marka u 21,00 sat.

 


[OPŠIRNIJE]PODJELA SVJEDODŽBI ZA UČENIKE OD 1. DO 7. RAZREDA
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 29. 6. 2016. 10:19

Sutra u četvrtak, 30. srpnja, u 9,00 sati u Osnovnoj školi Hvar održat će se podjela svjedodžbi za učenike od 1. do 7. razreda.

Za učenike putnike iz Brusja i Milne autobus Čazmatransa će voziti prema sljedećem rasporedu:

Polazak iz Brusje u 8,10 sati , a iz Milne u 8,30 sati.

Povratak za Milnu u 10,00 sati , a za Brusje u 10,15 sati


[OPŠIRNIJE]'Problem je manji kad se podijeli'
Magda Budrović Tamim / datum: 9. 6. 2016. 17:00

Tijekom mjeseca svibnja pedagogica i knjižničarka održale su radionice Hrabrog telefona pod nazivom 'Problem je manji kad se podijeli'. Radionice su proveli u svim višim razredima.

Projekt je namijenjen edukaciji djece o dječjim pravima i informiranju o mogućnosti anonimnog i besplatnog dobivanja podrške Hrabrog telefona za djecu. Cilj  radionice je osnaživanje i osvještavanje djece o svojim pravima na zaštitu i sigurnost, te zaustavljanju nasilja nad djecom.

Radionica je bila zanimljiva i poučna. Učenici su aktivno sudjelovali te svojim prijedlozima doprinjeli uspješnom ostvarenju cilja.

Hrabri telefon već 18 godina nudi usluge besplatnog telefonskog savjetovanja za djecu, a od 2013. godine Hrabri telefon pruža savjetodavnu podršku putem usluge Nacionalnog pozivnog centra za djecu - 116 111, a roditeljima i drugim odraslima za sva pitanja iz područja zaštite djece pruža pomoć i podršku putem besplatnog telefonskog broja 0800 000.

Sve informacije o Hrabrom telefonu možete pronaći na adresi www.hrabritelefon.hr


[OPŠIRNIJE]JOŠ JEDAN VELIKI USPJEH LIKOVNE GRUPE
Magda Budrović Tamim / datum: 2. 6. 2016. 11:36

Marija Trbuhović učenica 3.b razreda osvojila je 2. mjesto za likovni rad na natječaju Državne uprave zaštite i spašavanja- Područni ured Split. Svečana dodjela priznanja na županijskoj razini održana je 17. svibnja 2016. g. U Splitu. Izložen je i rad učenice Ene Mladineo(4.b) – Likovna skupina pod mentorstvom učiteljice Katice Borak.

Tema ovogodišnjeg natječaja je „ Katastrofe i snaga sustava civilne zaštite“. Marijin rad je proslijeđen na državno natjecanje u Zagrebu( 4500 radova).


[OPŠIRNIJE]LIKOVNI RADOVI HVARSKIH UČENIKA IZLOŽENI U MUZEJU MIMARA
Magda Budrović Tamim / datum: 2. 6. 2016. 09:13

Pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti , obrazovanja i sporta RH u Zagrebu , 18. svibnja 2016. u Muzeju Mimara održano je svečano otvorenje izložbe likovnih radova Tradicija i suvremenost - Gradimo čuvajući baštinu i prirodu u kojoj živimo. Organizator izložbe je Udruga hrvatskih učitelja likovne izobrazbe- UHULI.


Od pristiglih preko 2000 radova za izložbu su odabrana 392. Za izložbu je odabrano 10 likovnih radova 3.b. razreda. To su radovi: Nikoline Miličić, Josipa Radaića, Ivana Leona Gospodnetića, Emanuele Dražić, Valerie Barišić, Lilli Kovačević, Borne Bibića, Antea Solda, Marije Trbuhović i Eve Šantić, pod mentorstvom učiteljice Katice Borak. Izložbu prati i katalog s popisom izlagača.


[OPŠIRNIJE]Dragi osmaši i roditelji!
Magda Budrović Tamim / datum: 1. 6. 2016. 10:16

Vaša promišljanja o izboru budućeg zvanja su u tijeku, približavaju nam se upisi u srednju školu.

Kako bi Vam olakšali postupak Upisa u srednju školu 2016./2017. obratite pozornost na priložene dokumente.

 

Svim osmašicama i osmašima želimo uspješne upise u željene srednje škole i puno uspjeha u daljnjem školovanju.


[OPŠIRNIJE]INFORMACIJE O UPISIMA U SREDNJU ŠKOLU (rokovi)
Magda Budrović Tamim / datum: 1. 6. 2016. 10:09

Ljetni upisni rok- opis postupka

- Početak prijava kandidata u sustav (www.upisi.hr): 2. 6. 2016.

- Početak prijava obrazovnih programa: 27. 6. 2016.

- Završetak prijave obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere: 28. 6. 2015.

- Provođenje dodatnih ispita i provjera: 29. 6. 2016. - 5. 7. 2016.

- Rok za dostavu dokumentacije redovitih učenika (razredniku u osnovnu školu): do 27. 6. 2016.

- Završetak odabira obrazovnih programa i početak ispisa prijavnica (razrednici u osnovnoj školi): 6. 7. 2016.

- Krajnji rok za potpisivanje prijavnica (potpisuju roditelji i učenici u osnovnoj školi prema dogovoru s razrednikom): do 8. 7. 2016.

- Objava konačnih ljestvica poretka: 11. 7. 2016.

- Dostava dokumenata koji su uvjet za upis u određeni program obrazovanja srednje škole (potvrda liječnika školske medicine, liječnička svjedodžba medicine rada, ugovor o naukovanju i ostali dokumenti kojima su ostvarena dodatna prava za upis) i dostava potpisanog obrasca o upisu u 1. razred srednje škole (upisnica – učenici ih sami ispisuju iz sustava e-upisa) u srednju školu u koju se učenik upisao. 11. 7. 2016. - 15. 7. 2016.

- Objava okvirnog broja slobodnih mjesta za jesenski rok: 18. 7. 2016.

- Službena objava broja slobodnih mjesta za jesenski rok: 14. 8. 2016.

 


[OPŠIRNIJE]ODRŽAN 6. SUSRET DICA I ČAKAVICA
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 15. 5. 2016. 22:20

U četvrtak 12. svibnja Osnovna škola Hvar bila je domaćinom 6. susreta učenika i djece čakavaca “Dica i ČAkavica”. Zbog vremenskih neprilika umjesto u  vrtu ljetnikovca hvarskog renesansnog pjesnika Hanibala Lucića, susret se na kraju ipak održao u kongresnoj dvorani  hotela Amfora. U susretu je sudjelovalo 10 škola i  5 vrtića Splitsko-dalmatinske županije, odnosno oko 70 učenika i djece te 25 mentora. Susret  je protekao u veselom i vedrom raspoloženju uz zanimljiva predstavljanja sudionika i to iz: DV „Radost“ iz Splita, DV Kaštel iz Kaštel Starog, DV Jelsa iz  Jelse , DV Sardelice iz Starog Grada, DV Vanđela Božitković iz Hvara, OŠ Bijaći iz Kaštel Novog , OŠ Kneza Trpimira iz Kaštel Gomilice, OŠ Kneza Mislava iz Kaštel Sućurca,  OŠ Marjan iz Splita, OŠ Pučišća iz Pućišća, OŠ Jelsa iz Jelse , OŠ Petra Hektorovića  Stari Grad, te  Osnovna škola Hvar i Srednja škola Hvar iz Hvara. 

Brojnu publiku, među kojima su bili i mnogi zaljubljenici u čakavsku rič i zavičajni govor, u ime škole domaćina pozdravila je ravnateljica OŠ Hvar Jelka Kovačić Vidmar koja je naglasila kako su ovi susreti krenuli na inicijativu OŠ Bijaći iz Kaštel Novog koja je poznata po njegovanju čakavice. Zatim je pozvala ravnateljicu OŠ Bijaći Jadranku Šošić da se obrati nazočnima.  Ravnateljica Šošić upoznala je nazočne s time kako je ovaj ,hvalevrijedan, projekt započeo te navela njegov značaj u očuvanju zavičajnog jezika i čakavice kao nematerijalne kulturne baštine. Kazala je kako su naši otoci oaze čakavice i cakavizma te su kao takvi značajni za očuvanje bogatstva i raznovrsnosti narječja te da se nada da će slijedće godine domaćin susreta biti neka od bračkih škola. 


[OPŠIRNIJE]RASPORED PREDSTAVLJANJA SREDNJIH ŠKOLA U CISOK-u SPLIT U SVIBNJI 2016. GODINE
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 15. 5. 2016. 20:53


Dragi osmaši i roditelji osmaša,

obavještavamo vas da će se 18. i 19. svibnja 2016. od 14,30 do 18,00 sati  održati  na Otvoreni dan srednjih škola u SDŽ,  u prostorijama CISOK-a, Ulica bana Josipa Jelačića 17 .
 
Prigoda je to da osnovci i njihovi roditelji dobiju informacije od budućih kolega, srednjoškolaca i njihovih nastavnika o mogućnostima izbora zanimanja na području naše županije . U nastavku donosimo raspored predstavljanja škola:

18.05.2016. SRIJEDA

14:30  INDUSTRIJSKA ŠKOLA

15:00  SREDNJA ŠKOLA ZA STROJARSTVO I MEHATRONIKU

15:30  WALLNER PRIVATNA SREDNJA UGOSTITELJSKA ŠKOLA 

16:00  OBRTNIČKA ŠKOLA

16:30  SREDNJA TEHNIČKA PROMETNA ŠKOLA 

17:00  GRADITELJSKO-GEODETSKA TEHNIČKA ŠKOLA 

17:30  EKONOMSKO-BIROTEHNIČKA ŠKOLA 

 

19.05.2016. ČETVRTAK

14:30  ŠKOLA LIKOVNIH UMJETNOSTI

15:00  SREDNJA ŠKOLA BRAĆA RADIĆ

15:30  IV GIMNAZIJA MARKA MARULIĆA

16:00  V GIMNAZIJA “VLADIMIR NAZOR” 

16:30  KOMERCIJALNO-TRGOVAČKA ŠKOLA SPLIT 

17:00  GIMNAZIJA LEONARDO DA VINCI 

17:30  GIMNAZIJA KRALJICA JELENA 

 

 


[OPŠIRNIJE]Dica i ČAkavica
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 9. 5. 2016. 23:20

U četvrtak, 12.05.2016., Osnovna škola Hvar bit će domaćin 6. susreta učenika i djece čakavaca. Na ovoj manifestaciji, koja ima za cilj očuvanje čakavskog govora, nastupit će 11 škola iz Hvara, Brača, Kaštela i Splita te 5 dječjih vrtića. 

Zbog najave lošeg vremena, umjesto u vrtu ljetnikovca hvarskog renesansnog pjesnika Hanibala Lucića, ova manifestacija će se održati u kongresnoj dvorani hotela Amfore.  U programu će, osim učenika, sudjelovati hvarski pjesnik Tin Kolumbić i Klapa Galešnik. Dođite u što većem broju. Veselimo se zajedničkom ugođaju. 


[OPŠIRNIJE]PROSLAVA DANA ŠKOLE- BLAGDANA SV. PROŠPERA
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 9. 5. 2016. 22:57

Povodom Dana škole i blagdana sv. Prošpera u Gradskoj Lođi, uz prigodni program, otvorena je izložba likovnih radova učenika OŠ Hvar. Izložba nosi naziv "Ca je nami škoj" te je prožeta motivima otočnog života. Na izložbi su izloženi radovi svih učenika naše škole, koje su za niže razrede pripremile učiteljice razredne nastave, dok je radove učenika viših razreda pripremila učiteljica likovne kulture Ivančica Katušić- Domančić. Dana 10. svibnja, zadruga OŠ Hvar sudjelovat će u fjeri sv. Prošpera, a među brojnim uratcima moći će se  kupiti i novi broj školskog lista "Mandrać". U 11 sati pred Lođom nastupit će i Zbor OŠ Hvar pod vodstvom učiteljice Marijane Brejar Domančić.


[OPŠIRNIJE]NAJLJEPŠI DAR ZA MAJČIN DAN
Magda Budrović Tamim / datum: 6. 5. 2016. 12:24

Svake godine druge nedjelje u mjesecu svibnju obilježavamo Majčin dan. To je dan kada s posebnom pažnjom darujemo svoje majke, kada im nastojimo pokazati koliko ih volimo, poštujemo i koliko su nam dragocjene. Učenica Mina Lukrecija Pavić svoju ljubav prema majci iskazala je kroz pjesmu: 

                               Moja mama

Draga majko...

Što nada mnom bdiješ,

Kad sam tužna,

ti me zagrliš i griješ.

 

Kad spavam...

O tebi, majko, sanjam.

 

Volim te!

Ti si mi najveći dar:

ljubav, sreća, veselje...

A to je velika stvar!

 

Ti si najbolja majka na svijetu,

ti si ptica u letu,

ti mi zacijeliš rane,

koliko ljubavi u tvoje srce stane!

 

Drage mame od srca vam čestitamo Majčin dan uz bezbroj poljubaca i zagrljaja vaše djece.


[OPŠIRNIJE]UPISNO POVJERENSTVO ZA UPIS U SREDNJU ŠKOLU
Magda Budrović Tamim / datum: 5. 5. 2016. 11:23

Temeljem dopisa Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Uprava za odgoj i obrazovanje ( Klasa: 602-03/16-06/00025, Urbroj:533-25-15-0001) od 22. siječnja 2016. godine ravnateljica Škol imenuje Upisno povjerenstvo nadležno za provedbu elektroničkih prijava i upisa u srednje škole za školsku  2016./2017. godinu.


[OPŠIRNIJE]UČENICE OŠ HVAR OSME NA VJERONAUČNOJ OLIMPIJADI
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 2. 5. 2016. 21:33

Nakon sjajnog prvog mjesta na natjecanju iz vjeronauka hvarsko-bračko- viške biskupije, ekipa OŠ Hvar u sastavu: REA PAZARAC, GABRIJELA JURIĆ, BARBARA BRATANIĆ i NIVES IVANKOVIĆ plasirala se na državno natjecanje koje je održano u Opatiji od 6. do 8. travnja. Tema ovogodišnje vjeronaučne olimpijade bila je "Brak i obitelj u Božjem naumu". Na državnoj razini natjecanja iz znanja u vjeronauku ogledalo se 17 najboljih ekipa iz cijele Hrvatske, a naše učenice pod vodstvom svog mentora Zorana Sansovića osvojile su sjajno 8. mjesto. 

Čestitke curama i mentoru Zoranu Sansoviću na lijepom predstavljanu naše škole. 


[OPŠIRNIJE]MIA MARIJA ĆURIN OSVOJILA TREĆE MJESTO NA LITERARNOM NATJEČAJU "ČA MORE JUDI"
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 2. 5. 2016. 21:06
Mia Marija Ćurin s Josipom Pekasom i Ninom Maglov

Učenica 7. b razreda naše škole Mia Marija Ćurin na 18. pjesničkoj smotri "Ča more judi" održanoj u Nečujmu na Šolti u organizaciji OŠ Grohote i GKMM svojom pjesmom"Balote"  napisanom u čakvici osvojila je sjajno 3. mjesto. Povjerenstvo u sastavu : Dunja Kalilić, Vedran Matošić i Jovica Škaro  imali su zahtjevan posao od 150 pristiglih radova izabrati 10 najboljih. Između 10 najboljih povjerenstvo je donijelo odluku o 3 posebno nagrađena rada, a to su:

1. Josip Pekas iz OŠ Jesenice za pjesmu Moja baba ulazi u crkvu (mentorica Renata Kovačić),

2. Nina Maglov iz OŠ Lučac za pjesmu Lito (mentorica Nikica Sikirica),

3. Mia Marija Ćurin iz OŠ Hvar za pjesmu Balote (mentorica Fani Carić-Ćurin).

Čestitamo Miji i njenoj mentorici Fani Carić- Ćurin i zahvaljujemo na lijepom predstavljanju naše škole!

Više o ovoj lijepoj manifestaciji pročitajte na:

http://os-grohote-solta.skole.hr/_a_more_judi?news_hk=5361&news_id=1316&mshow=706#mod_news

 

 


[OPŠIRNIJE]UČENICA OŠ HVAR MARIJA TRBUHOVIĆ NAGRAĐENA NA LIKOVNOM NATJEČAJU "U SVIJETU BAJKI IVANE BRLIĆ MAŽURANIĆ"
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 2. 5. 2016. 20:53

I ove godine odjel dječjeg likovnog stvaralaštva galerije umjetnina Slavonskog Broda organizirao je likovni natječaj i izložbu odabranih radova koji su inspirirani stvaralaštvom Ivane Brlić Mažuranić. Tema i nadahnuće ovogodišnje likovne izložbe bio je tekst male pripovijetke "Na mlinu". 

Na likovni natječaj pristigli su radovi iz 40 škola, a 18 radova je nagrađeno među kojima i rad naše učenice 3. b razreda Marije Trbuhović nastao pod mentrostvom njene učiteljice Katice Borak. Marijin rad uvršten je među 5 najboljih. Od njenog rada izrađen je i plakat , a  pripala joj je i čast čitanja pripovijetke na otvorenju izložbe likovnih radova u likovnom salonu "Vladimir Becić". Čestitamo Mariji i njenoj mentorici učiteljici Katici Borak i zahvaljujemo na lijepom predstavljanju naše škole!

Pored ove lijepe nagrade na izložbi likovnih radova izloženo je još 5 radova učenika naše škole i to : Eve Šantić, Valentine Tudor, Andreje Jurić, Mine Lukrecije Pavić i Karla Šore.

Više o ovoj izložbi pročitajte na stranici: 

http://www.usvijetubajki.org/vijesti/otvorenje_izlozbe_i_dodjela_nagrada_za_najbolje_likovne_radove/default.aspx


[OPŠIRNIJE]SIGURNO U PROMETU 2016.
Magda Budrović Tamim / datum: 26. 4. 2016. 13:40

U Splitu,15. travnja održano je županijsko natjecanje osnovnih škola „Sigurno u prometu“.   

Natjecalo se 88 učenika iz 22 škole na Školskom prometnom poligonu Autokluba Split. Natjecatelji su pokazali svoje znanje u dvjema kategorijama: teorijskom i praktičnom dijelu u kojem su pokazali  vještinu upravljanja  biciklom.

Našu školu predstavljali su učenici četvrtog i petog razreda: Roko Hraste, Vinko Bulum, Domina Crljen i Marija Radaić. Ekipa škole je pod vodstvom mentorice Katije Barbić zauzela odlično 8. mjesto, a posebno valja istaknuti uspjeh Vinka Buluma(4.b) koji se u pojedinačnoj konkurenciji plasirao na odlično 5. mjesto.


[OPŠIRNIJE]Podmladak Crvenog križa OŠ HVAR četvrti u Metkoviću
Magda Budrović Tamim / datum: 20. 4. 2016. 12:05

U Metkoviću, 16. travnja.2016  održano je 20. Međužupanijsko natjecanje mladih Crvenog križa, u kojem je sudjelovalo šesnaest ekipa iz Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije.

Na natjecanju  su imali priliku pokazati teorijsko i praktično znanje iz pružanja prve pomoći.

Iz naše škole sudjelovali su  Lea Dragojević (8.a),Paola Borčić(8.a), Jure Hraste(8.a), Antonia Plazonja(8.b.), MarinoErceg(8.a), Nika Jurić(7.a)  pod vodstvom mentorica Marije Lučić, Nade Krastić i dr. Andree Anić-Matić. Osvojili su izvrsno četvrto mjesto u kategoriji pomlatka (osnovnoškolski uzrast).

                                                                                                                                   Svim sudionicima iskrene čestitke!

 


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽEN DAN BORBE PROTIV ALKOHOLIZMA -1.4.
Magda Budrović Tamim / datum: 20. 4. 2016. 11:42

Povodom dana borbe protiv alkoholizma,koji se obilježava 1. travnja, održali smo zanimljivu radionicu  za  sve učenike od petog do osmog razreda. Interaktivnu radionicu, održali su pedagogica i knjižničarka . Mladi su osim upoznavanja određenih poteškoća vezanih uz konzumiranje alkohola imali priliku sami aktivno sudjelovati u radionici.


[OPŠIRNIJE]FESTIVAL ZNANOSTI U HVARU
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 18. 4. 2016. 11:20

Dragi  učenici i roditelji,

u četvrtak  21. travnja u Lođi će započeti četverodnevna manifestacija Festival znanosti u organizaciji Opservatorija Hvar,Osnovne škole Hvar, Osnovne škole Stari Grad ,Osnovne škole Jelsa i Arheološkog muzeja iz Zagreba. Ovogodišnja tema je "Znanost i umjetnost".

Što smo Vam pripremili za ovu godinu pogledajte u priloženom programu. Dođite u što većem broju.

Veselimo se Vašem dolasku!


[OPŠIRNIJE]NAŠE RUKOMETAŠICE - SREBRNE U ŽUPANIJI
Magda Budrović Tamim / datum: 8. 4. 2016. 12:51

Ženska rukometna ekipa OŠ Hvar , u sastavu:Nina Ivušić, Sara Barbarić, Tonia Bracanović, Sara Visković, Laura Kovačević, Veronika Vasović, Mia Novak, Rozarija Kovačević, Tara Bosak, Lara Kodžoman, Nikolina Matijašević, Ena Buzolić, Marjeta Dujmović, Mihaela Rosso, Marijeta Paduan, Nicol Novak, Nina Marković,  osvojila srebro na županijskom natjecanju održanom 06.04.2016. u Spaladium areni u Splitu. 


[OPŠIRNIJE]Poziv na predavanje za roditelje osmaša
Magda Budrović Tamim / datum: 29. 3. 2016. 18:29

Predavanje za roditelje na temu „Moje dijete pred izborom srednje škole“ do kraja godine održat će se: 22.3., 21.4. i 23.5. u 16:30 u prostoriji CISOK-a Split. Predavanje je besplatno te nije potrebna prethodna najava.


[OPŠIRNIJE]UPISI U SREDNJU ŠKOLU - KORISNE INFORMACIJE
Magda Budrović Tamim / datum: 29. 3. 2016. 18:12

 

Dragi osmaši i roditelji,

 

Na Internet portalu „Upisi u srednju 2016./2017.“ nalaze se sve  korisne informacije o upisima u srednje škole.  Na jednom mjestu objedinjene su sve relevantne informacije o postupku upisa u srednju školu za narednu školsku godinu.

 Sadržaj  portala možete pregledati klikom na poveznicu:  http://upisi.weebly.com


[OPŠIRNIJE]TERMINI TESTIRANJA DJECE RADI UPISA U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ŠKOLSKE GODINE 2016./2017.
Zoran Domančić / datum: 22. 3. 2016. 08:49

Određeni su termini testiranja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2016./ 2017.

Dokument možete pogledati u nastavku ili na lnku Testiranje.


[OPŠIRNIJE]OSNOVNA ŠKOLA HVAR POBJEDNIK 20. OTOČNOG NATJECANJA MLADIH CRVENOG KRIŽA
Magda Budrović Tamim / datum: 17. 3. 2016. 16:08

U Osnovnoj školi Jelsa, 12.ožujka održano je 20. otočno natjecanje mladih Crvenog križa.

Natjecalo se 5 ekipa, dvije u kategoriji mladež(srednjoškolci) i tri u kategoriji

podmladak (osnovnoškolci).

Nakon odmjeravanja sposobnosti i vještina u teorijskom i praktičnom dijelu u kategoriji podmlatka pobjedu su odnijeli učenici Osnovne škole Hvar- ekipa

„Forca“ u sastavu: Lea Dragojević, Jure Hraste, Antonia Plazonja, Paola Borčić i Marino Erceg.

Njihove mentorice bile su Marija Lučić, dr. Andrea Anić Matić i Nada Krastić.

Ovim natjecanjem plasirali su se na međužupanijsko natjecanje koje će se

održati 16. travnja u Metkoviću. Želimo im puno sreće!


[OPŠIRNIJE]SOKOLOVI OŠ HVAR DRUGI U ŽUPANIJI
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 6. 3. 2016. 21:40

Tekst napisao  trener Sokolova i učitelj TZK Božo Svetina:

Županijsko natjecanje u nogometu za osnovne škole

Natjecanje u nogometu održalo se u četvrtak, 03.03.2016 u Spaladium areni u Splitu. Zbog lošeg vremena predstavnici naše škole su morali putovati u Split trajektom koji kreće u 5:30, što je značilo dizanje oko 4 sata ujutro. Nakon dolaska u Split odlučili smo se prošetati kroz Split do Arene. Oko 9 sati su se okupile momčadi te smo pristupili ždrijebu. Ždrijeb nam je donio prvu utakmicu i najtežeg protivnika - OŠ Brda iz Splita pod vodstvom Venere Vlašić, mame naše poznate sportašice Blanke. Protivnička momčad razveselila se kad je čula da su izvukli OŠ Hvar misleći da će im to biti laka pobjeda. Kako su se prevarili! Naši dečki su u utakmicu ušli odvažno i čvrsto, bez respekta prema splitskoj momčadi. Iako su protivnici nekoliko puta u utakmici dolazili do vodstva naši dečki se nisu predavali te su ih svaki put stigli. Pravom momčadskom igrom utakmica je završila 4:4 te se pobjednik morao odlučiti izvođenjem šesteraca. Svaka momčad je pucala po tri šesterca. Nakon prva dva kruga rezultat je bio 2:2. Treći protivnički udarac je naš golman izvrsno obranio, a naš igrač smireno postignuo pogodak za 3:2 i pobjedu.


[OPŠIRNIJE]U HVARSKO-BRAČKO- VIŠKOJ BISKUPIJI UČENICI OŠ HVAR PRVI NA NATJECANJU IZ VJERONAUKA- PLASIRALI SE NA DRŽAVNU RAZINU NATJECANJA
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 24. 2. 2016. 13:05

 

Učenice OŠ Hvar Barbara Bratanić, Rea Pazarac, Gabrijela Jurić i Nives Ivanković pod vodstvom svog mentora, učitelja vjeronauka Zorana Sansovića, bili su najbolja ekipa na natjecanju hvarsko-bračko-viške biskupije održanom 19.02.2016. u Splitu.

Nakon testova znanja učenici natjecatelji sudjelovali su u, već poznatim disciplinama vjeronaučne olimpijade, tomboli i milijunaku.  Ekipa OŠ Hvar u zbroju svih disciplina ostvarila je najviše bodova te se ostvarenim rezultatom plasirala na državnu razinu natjecanja. ČESTITAMO IM I ŽELIMO PUNO SREĆE U ZAVRŠNICI NATJECANJA!!!


[OPŠIRNIJE]HUMANITARNA AKCIJA ZA ZAKLADU ANE RUKAVINE
Magda Budrović Tamim / datum: 23. 2. 2016. 12:07

Osnovna škola Hvar već tradicionalno sudjeluje u akciji prikupljanja sredstava za pomoć i podršku radu Zaklade Ane Rukavine. Ove godine akcija je održana u petak, 12.02. u organizaciji Gradskog odbora Crvenog Križa Grada Hvara.


[OPŠIRNIJE]SOKOLOVI OŠ HVAR NAJBOLJI U NOGOMETU NA OTOKU
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 21. 2. 2016. 23:17

Na otočnom prvenstvu u malom nogometu održanom 16.02.2016. u jelšanskoj dvorani Pelinje , a kojem je ove godine Jelsa bila domaćin, ekipa SŠD Sokol iz naše škole , predvođena svojim trenerom, učiteljem TZK  Božom Svetinom , osvojila je prvo mjesto. Utakmice su sudili Vinko Vranjican i Jure Bogdanić.

Prva utakmica odigrana je između ŠSD Galeb iz Starog Grada i ŠSD Sokol iz Hvara.  U ovoj utakmici hvarski Sokolovi izborili su pobjedu nad Galebovima rezultatom 4:2. Naši strijelci bili su Ivan Blaž Brkušić (1), Marko Domančić (2), Mateo Rajić (1). 


[OPŠIRNIJE]BOŽIĆNE JASLICE OŠ HVAR PONOVNO U ITALIJI
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 19. 2. 2016. 19:43
UČENICI LIKOVNE GRUPE S JASLICAMA KOJE PUTUJU ZA ITALIJU

I ove godine učenici OŠ Hvar  okupljeni u Likovnoj grupi pod vodstvom učiteljice Ivančice Katušić-Domančić ostvarili su suradnju s talijanskim gradom pobratimom grada Hvar Santa Maria di Sala-om i ponovno smo poslali naše jaslice, ovog puta izrađene od naplavina oblutaka i školjki, na međunarodnu izložbu jaslica. Ovu suradnju ostvarujemo već treću godinu za redom na inicijativu gđe. Alessandre Tudor dugogodišnje koordinatorice kulturne razmjene između dva bratimljena grada.

 

  


[OPŠIRNIJE]BOŽIĆNE AKTIVNOSTI OŠ HVAR
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 19. 2. 2016. 19:26

Povodom Dana sv. Nikole učenici OŠ Hvar poslali su 15 paketa higijenski potrepština i slatkiša dječjim domovima diljem Hrvatske. Povodom Dana sv. Lucije organizirali smo prodajnu izložbu dječjih uradaka a prihod smo  donirali potrebitoj djeci Afrike budući smo se ,od ove godine,  uključili i u UNICEF-ov projekt „Škole za Afriku“.  Ostvarili smo suradnju s Caritasom uključivši se u njihov projekt „Za 1000 radosti“ koji se ove godine provodio pod sloganom  „Zagrli svijet“. Tim projektom pomogli smo neke socijalno ugrožene obitelji naše lokalne sredine ali i socijalno ugrožene obitelji diljem Hrvatske.

Kao i proteklih godina i ove smo  participirali u Božićnom programu Grada Hvara. Ponovno smo ostvarili suradnju s dječjim vrtićem „Vanđela Božitković“ te smo za dodjelu darova djeci vrtićke dobi pripremili predstavu „Domaći rad djeda Božićnjaka“.  Istu predstavu prikazali smo još jednom za sve naše sugrađane u blagdanskom šatoru  22. 12. 2015. u 20,00 sati, a tom prilikom nastupili su i solisti našeg zbora. U srijedu 23.12.2015. u 17,00 ,na istom mjestu, održala se predstava djece razredne nastave OŠ Hvar.

Povodom Dana sv. Nikole učenici OŠ Hvar poslali su 15 paketa higijenski potrepština i slatkiša dječjim domovima diljem Hrvatske. Povodom Dana sv. Lucije organizirali smo prodajnu izložbu dječjih uradaka a prihod smo  donirali potrebitoj djeci Afrike budući smo se ,od ove godine,  uključili i u UNICEF-ov projekt „Škole za Afriku“.  Ostvarili smo suradnju s Caritasom uključivši se u njihov projekt „Za 1000 radosti“ koji se ove godine provodio pod sloganom  „Zagrli svijet“. Tim projektom pomogli smo neke socijalno ugrožene obitelji naše lokalne sredine ali i socijalno ugrožene obitelji diljem Hrvatske.

Kao i proteklih godina i ove smo  participirali u Božićnom programu Grada Hvara. Ponovno smo ostvarili suradnju s dječjim vrtićem „Vanđela Božitković“ te smo za dodjelu darova djeci vrtićke dobi pripremili predstavu „Domaći rad djeda Božićnjaka“.  Istu predstavu prikazali smo još jednom za sve naše sugrađane u blagdanskom šatoru  22. 12. 2015. u 20,00 sati, a tom prilikom nastupili su i solisti našeg zbora. U srijedu 23.12.2015. u 17,00 ,na istom mjestu, održala se predstava djece razredne nastave OŠ Hvar.

 


[OPŠIRNIJE]KONAČAN ODABIR PUTNIČKE AGENCIJE ZA ORGANIZACIJU ŠKOLE U PRIRODI I EKSKURZIJE OSMIH RAZREDA
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 19. 2. 2016. 16:12

Na roditeljskim sastancima četvrtih i osmih razreda, održanim 15. 02. 2016. u 15,30  sati u Osnovnoj školi Hvar, roditelji su izvršili konačan odabir putničke agencije koja će organizirati izvanučioničku nastavu.

Za ekskurziju osmih razreda izabrana je agencija PLAUTILLA d.o.o

Za školu u prirodi za četvrte razrede izabrana je agencija PLAUTILLA d.o.o


[OPŠIRNIJE]OŠ HVAR DOMAĆIN OTOČNOG LIDRANA
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 14. 2. 2016. 21:34

Ove godina naša škole bila je domaćin otočne smotre LIDRANA koja je 11. veljače održana u Lođi. Uz učenike i mentore iz naše škole u literarnom, dramskom i novinarskom stvaralaštvu ogledali su se još i učenici i mentori OŠ Jelsa i OŠ Petar Hektorović iz Starog Grada. Na otočnu razinu lidrana prijavljeno je 14 literarnih i jedan novinarski rad. Povjerenstvo za literarne radove u sastavu Zorka Bibić, Pavla Jurić, Veronika Vidović i Danijela Lučić za županijsku razinu izabralo je 5 literarnih i jedan novinarski rad. Predložen je novinarski rad „Navijači - istinski ljubitelji sporta“ i literarni radovi „Fibra“, „Balote“, „Na moru sad i nikad“, „Na stini skorušica“ i „Cijena dobrote“. 


[OPŠIRNIJE]MAŠKARE- realiziran školski projekt
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 14. 2. 2016. 20:27

Fotografije MAŠKARE 2016. možete pogledati u fotogaleriji na slijedećem linku:

http://os-hvar.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=19

Nastup učiteljica i učitelja možete pogledati na slijedećem linku: 

https://youtu.be/6HMvD9jaZxw .

I ove godine Osnovna škola Hvar provela je , na razini cijele škole, projekt Maškare kojim ,već preko 20 godina, doprinosimo očuvanju tradicije i lokalnih običaja. Svi razredi prerušeni u neku skupnu masku priredili su i prigdnu plesnu koereografiju za nastup. Nastupali su i maskirane učiteljice i učitelji, koji su se ove godine obukli u "djecu cvijeća" odnosno hipije. Na kraju svog nastupa razvili su veliki transparent "STOP NASILJU U ŠKOLI". 

Žiri za Osnovnu školu u sastavu Milena Filičević i Dragana Risović-Carić morali su odlučiti koji je najbolje maskirani razred s najboljim nastupom među nižim i višim razredima. Posao im nikako nije bio lak budući su ove godine svi razredi imali odlične maske sa sjajno osmišljenim nastupima. 


[OPŠIRNIJE]PRIREDBA ZA VALENTINOVO
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 14. 2. 2016. 19:36

Poštovani roditelji i sugrađani,
povodom Valentinova, u ponedjeljak, 15.02.2016. g. Osnovna škola Hvar u Gradskoj Loggi priređuje prigodni program u kojem sudjeluju učenici škole, okupljeni u svoje izvannastvane aktivnosti. Tom prigodom po geslom "darovi ljubavi" skupljat će se dobrovoljni prilozi za Zakladu Ane Rukavine, kao i za škole u Africi, projekt kojim ove godine učenici razredne nastave pomažu školama u Africi čije je djelovanje ugroženo pomanjkanjem osnovnih sredstava za rad.
Radujemo se Vašem dolasku!

 


[OPŠIRNIJE]REZULTATI ODABIRA PONUDE BR. 001/16. EKSKURZIJA 8. RAZREDI
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 10. 2. 2016. 11:33

Na javni poziv pristiglo je 5 ponuda. Javno otvaranje ponuda sukladno čl. 15. Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole provedeno je 05. veljače, 2016. g. u 16,00 sati u prostorijama škole.

Od pristiglih ponuda povjerenstvo je odabralo sljedće   3 ponude koje će biti predstavljene na roditeljskom sastanku u ponedjeljak 15. veljače , 2016. u 15,30 sati  u prostorijama škole :

1. PLAUTILLA d. o.o.

Kralja Zvonimira 75

21210 Solin

2. EKLATA d.o.o.

Osječka 11, 21000 Split

3. MAGELLAN d.o.o.

Plinarska 2, 21000 Split

Pozivamo predstavnike agencija da na roditeljskom sastanku prezentiraju svoju ponudu.

Konačnu odluku odabira davatelja usluge za organiziranje škole u prirodi donijet će roditelji na roditeljskom sastanku.

 

 


[OPŠIRNIJE]REZULTATI ODABIRA PONUDE BR. 001/16. ŠKOLA U PRIRODI 4. RAZREDI
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 10. 2. 2016. 10:58

Na javni poziv pristiglo je 7 ponuda. Javno otvaranje ponuda sukladno čl. 15. Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole provedeno je 04. veljače, 2016. g. u 16,00 sati u prostorijama škole.

Od pristiglih ponuda povjerenstvo je odabralo sljedće   3 ponude koje će biti predstavljene na roditeljskom sastanku u ponedjeljak 15. veljače , 2016. u 15,30 sati  u prostorijama škole :

1. ERIDAN D. O O.

Fuležina 12., 21216 Kaštel Stari

2. PLAUTILLA D.O.O.

Kralja Zvonimira 75, 21210 Solin

3. MAGELLAN d.o.o

Plinarska 2, 21 000 Split

Pozivamo predstavnike agencija da na roditeljskom sastanku prezentiraju svoju ponudu.

Konačnu odluku odabira davatelja usluge za organiziranje škole u prirodi donijet će roditelji na roditeljskom sastanku.


[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica- Prevencija vršnjačkog nasilja
Magda Budrović Tamim / datum: 3. 2. 2016. 18:54

Povodom Dana ružičastih majica s učenicima petih i šestih razreda pedagogica i pripravnica održale su radionicu na temu prevencije vršnjačkog nasilja.


[OPŠIRNIJE]UPISI DJECE U 1. RAZRED ZA ŠK. GOD. 2016./2017.
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 28. 1. 2016. 10:58

Poštovani roditelji,

prijave djece dorasle  za upis u 1. razred osnovne škole za šk. god. 2016./2017.  provodit će se u vremenu od 8. do 19. veljače elektronskim putem na obracu prijave upisa. Obrazac možete pronaći na stranici www.udu-sdz.hr odnosno na slijedećoj poveznici:

 http://www.udu-sdz.hr/dokumenti/prosvjeta/Upisi2016/Obavijest_web_2016.pdf

Školski obveznici za prijavu u prvi razred osnovne škle 2016./2017. su:

-djeca rođena od 1. travnja 2009. do 31.ožujka 2010.

-djeca rođena od 1. travnja 2010. do 31. kolovoza 2010., za koju roditelji žele ostvariti pravo na prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole

-djeca kojima je za školsku godinu 2015./2016. rješenjem Ureda odgođen upis u prvi razred osnovne škole

Napominjemo da na navedenoj web stranici trebate popuniti obrazac za prijevremeni upis ili obrazac za privremeno oslobađanje , ukoliko želite ostvatriti tu mogućnost pri upisu vašeg djeteta u prvi razred.

Roditelji odnosno staratelji se obavezno moraju javiti u školu u vremenu od 7. do 14. ožujka 2016. god. radi dogovora o terminu testiranja djeteta.  

Tom prilikom roditelji donose u školu neovjereni preslik rodnog lista djeteta , neovjereni preslik domovnice (datum izdavanja dokumenta nije bitan) i OIB.

 

 


[OPŠIRNIJE]Javni poziv za prikupljanje ponuda za organizaciju i izvođenje višednevne izvanučioničke nastave- četvrti razredi
Zoran Domančić / datum: 19. 1. 2016. 17:35

U nastavku možete naći dokument.


[OPŠIRNIJE]Javni poziv za prikupljanje ponuda za organizaciju i izvođenje višednevne izvanučioničke nastave - osmi razred
Zoran Domančić / datum: 19. 1. 2016. 17:23

U nastavku možete naći dokument.


[OPŠIRNIJE]OPRAVDAVANJE IZOSTANKA UČENIKA IZ ŠKOLE
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 15. 1. 2016. 18:50

Za opravdavanje izostanaka učenika iz škole proceduru propisuje Pravilnik o kriterijima za izricanje pedagoških mjera u školi (NN,broj 94/15.)

Pod opširnije se nalaze odredbe Pravilnika koje reguliraju izostanke s nastave i obrazac pisanog zahtjeva roditelja, odnosno skrbnika za izostanak učenika s nastave.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE U DRUGOM POLUGODIŠTU
IVANA TRBUHOVIĆ / datum: 7. 1. 2016. 09:07

Nastava u drugom polugodištu započinje u ponedjeljak 11. siječnja 2016.,u jutarnjoj  smjeni ,prema uobičajenom rasporedu s početkom u 8,00 sati.


[OPŠIRNIJE]"Odgovoran budi, odvajat' se potrudi"
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 15. 12. 2015. 10:22

U sklopu suradnje s Komunalnim poduzećem Hvar, gđica Jasna Vuljan održala je prezentaciju pod nazivom „Odgovoran budi, odvajat' se potrudi“ za učenike nižih i viših razreda. Cilj je bio educirati učenike o važnosti odvajanja otpada i potaknuti učenike na aktivnosti održavanja čistoće našeg grada. U posjet školi došao je i Eko Zeko, maskota navedenog projekta koji je uveselio naše učenike. Na kraju prezentacije učenicima su podijeljene bilježnice i brošure.  

Kao dio suradnje, Komunalno poduzeće Hvar uredilo je dio okoliša škole i doniralo komposter koji je postavljen u vrtu škole.


[OPŠIRNIJE]"Volontiram, mijenjam svijet" - obilježen Dan volontera
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 15. 12. 2015. 10:18

Povodom Dana volontera koji se obilježava 05.12. knjižničarka Magda i pripravnica Matea održale su radionicu pod nazivom „Volontiram, mijenjam svijet“ učenicima sedmih razreda. Cilj radionice je bio poticati učenike na volontiranje, korisno provođenje slobodnog vremena, osvijestiti kod učenika važnost humanitarnog rada i pomaganja drugima. Radionica se sastojala od kratke priče  i razgovora o pomaganju i volontiranju, zatim su učenici u paru pisali zašto je dobro pomagati. Za kraj je uslijedio grupni rad u kojem su učenici pisali osobine volontera.


[OPŠIRNIJE]Budi mi prijatelj
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 15. 12. 2015. 10:11

S učenicima sedmih i petih razreda pedagogica i pripravnica su odradile radionicu na temu prijateljstva. Nakon kratke priče i razgovora o važnosti prijateljstva, učenici su pisali osobine dobrog prijatelja od čega su izradili sunce.  Uslijedio je grupni rad u kojem su učenici zajedno rješavali zadane probleme u obliku kratke priče te su morali pomoći likovima iz priče – staviti se na njihovo mjesto ili njihovih prijatelja. Cilj radionice bio je razviti empatiju, pozitivnu razrednu klimu, podsjetiti učenike kakvo bogatstvo je imati prijatelja. Radionica je završila grupnim radom u kojem su učenici pisali recepte za prijateljstvo.


[OPŠIRNIJE]Imaj svoju viziju, ugasi televiziju - obilježen Mjesec borbe protiv ovisnosti
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 15. 12. 2015. 09:46

I ove školske godine obilježili smo Mjesec borbe protiv ovisnosti radionicom pod nazivom "Imaj svoju viziju, ugasi televiziju". Cilj je bio osvijestiti učenike o štetnosti prekomjernog gledanja TV-a.


[OPŠIRNIJE]DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 18. 11. 2015. 09:29

Danas se diljem hrvatske obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Na današnji dan 18. studenog, 1991. , prije 24 godine, u vrijeme Domovinskog rata nakon tromjesečne opsade i herojske  obrane Vukovara te potpunog uništenja grada, prestao je otpor hrvatskih branitelja. Tijekom borbe za obranu grada Vukovara i nakon ulaska  agresora u grad stradalo je oko 550 branitelja, 1700 civila a 8000 vukovaraca odvedeno je u logore. Još i danas se 800 osoba vodi kao nestalo.  

Zato je Hrvatski sabor 29. listopada 1999. godine donio odluku o proglašenju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

Učenici Osnovne škole Hvar umjesto kupnje svijeća prikupit će sredstva za vukovarsku socijalnu samoposlugu kako bi dali svoj mali doprinos socijano ugroženom stanovništvu Vukovara.


[OPŠIRNIJE]BERBA MASLINA U ŠKOLSKOM VRTU
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 17. 11. 2015. 11:26

Učenici OŠ Hvar okupljeni u školskoj zadruzu "Faria" obrali su masline u školskom vrtu.

Učenici će dalje, s učiteljicom Ivančicom Katušić-Domančić voditeljicom zadruge, preraditi masline na nekoliko načina kako bi bile pripremljene za jelo.

Osnovna škola Hvar ima zasad u svom vrtu sedam stabala maslina.


[OPŠIRNIJE]"STABLO ŽELJA"
Administrator / datum: 6. 11. 2015. 10:47

S petim razredima odrađena je radionica pod nazivom „Stablo želja“ koju su održale pedagogica i pripravnica. Radionica se sastojala od tri dijela. U prvom dijelu učenicima je pročitana vesela pjesmica o željama, zatim su oni pisali svoje želje – prvo vezane za sebe osobno, potom za svoju obitelj i za školu. Radionica je završila klupkom dobrim želja, u kojem su učenici bacajući vunu i praveći zajedničku mrežu željeli jedni drugima lijepe želje. Kako je to izgledalo, pogledajte u fotogaleriji.  Cilj radionice je uspostavljanje pozitivne komunikacije među razredom, prihvaćanje drugog i drugačijeg.


[OPŠIRNIJE]Kad ideš ulicom, ne budi u svom filmu, jer svijet treba one koji se za druge brinu
Zorka Bibić / datum: 27. 10. 2015. 15:53

Pedagogica Jelica Bracanović i pripravnica Matea Pavičić izradile su plakat naziva "Kad idem ulicom", na kojem su u jednostavnim i lako pamtljivim stihovima predstavljena pravila ponašanja na ulici. Naglasak je na brizi o drugima, empatiji i nesebičnosti, odnosno, poticanju učenika na usvajanje osnova bontona i poštivanju i razumijevanju drugoga. Plakat je izložen na vidljivom mjestu na hodniku, te se nadamo da će biti koristan putokaz ne samo učenicima, već i njihovim roditeljima.

 


[OPŠIRNIJE]TURISTIČKA KULTURA 2015.
Zorka Bibić / datum: 26. 10. 2015. 16:55

Osmu godinu zaredom naš grad i naša škole bili su domaćini smotre Turistička kultura koja je održana od 23. do 25. listopada. Smotru su, uz OŠ Hvar, organizirali Ured državne uprave Splitsko-dalmatinske županije i udruga Prokultura. Ove godine sudjelovalo je šest osnovnih škola i pet srednjih škola, a tema je bila "Mali, veliki ljudi mog zavičaja", odnosno, ljudi koji su na mnoge načine zadužili mjesta sudionika, a relativno su nepoznati široj javnosti.

U petak 23. listopada bilo je svečano otvaranje smotre. Okupljenima se obratila ravnateljica OŠ Hvar Jelka Kovačić - Vidmar, inicijator smotre i nekadašnji ravnatelj naše škole i koordinator ovog projekta Duško Kovačić i organizatorica Nansi Ivanišević iz županijskog Ureda državne uprave. Nakon prigodnih govora učenici OŠ Vis su izveli djelić iz svoje školske predstave, učenica Nika Jurić (7.a) recitirala je svoju pjesmu "Naš teotar", a učenici 4.a razreda odigrali su ulomak predstave "Kako smo vješti kad nam stignu furešti".

U subotu 24. listopada škole su održale prezentacije. Učenici naše škole Rea Pazarac i Natko Plenković (8.b) predstavili su dva zanimljiva Hvaranina: inovatora daktiloskopije Ivana Vučetića i svestranog samoukog znanstvenika Grgura Bučića.

Posebnu pažnju privukli su zanimljivi nastupi područne škole Montovjerna (Dubrovnik) i hrvatske škole Bartola Kašića iz Pariza. Nakon predavanja, ispred Lođe su postavljeni prigodni štandovi s izlošcima i izvornim proizvodima. Učenička zadruga Faria također je imala štand gdje se moglo kušati domaće slastice, marmelade i kupiti ogrlice od tkanine.

Smotra Turistička kultura nastoji promovirati razne baštinske teme i ponovno ih uvesti u škole, kako bi učenici i sami mogli sudjelovati u strategiji stvaranja turističke destinacije i doprinijeti boljem i kvalitetnijem razvoju turizma.


[OPŠIRNIJE]Dan kruha 2015.
Zorka Bibić / datum: 9. 10. 2015. 13:49

Hvarska osnovna škola već niz godina obilježava Dan kruha u listopadu. Vrijeme je ove godine bilo naklonjeno učenicima, tako da su bogati stolovi prepuni plodova zemlje i ljudskog rada mogli biti izloženi ispred Lođe. Učenici svih razreda su prodavali kruh, peciva i kolače, a održan je i kratki recital. 

I ove godine prodajnu izložbu je posjetilo dosta građana. Primijetili smo i turiste koji su znatiželjno fotografirali i kušali domaće specijalitete. 

Prikupljena sredstva od prodaje kruha namijenit će se u  humanitarne svrhe udruzi "Bijeli štap" za pomoć slijepim i slabovidnim osobama. 


[OPŠIRNIJE]Škola je počela - savjeti za dobar početak
Zorka Bibić / datum: 7. 10. 2015. 09:54

Učiteljice prvih razreda su zajedno s pedagogicom i pripravnicom održale roditeljski sastanak. Glavni naglasak je bio na savjetima za dobar početak škole, zajedno s radionicom na temu „Naša očekivanja“, u kojoj su roditelji bili podijeljeni u tri grupe (svaka grupa je pisala svoja očekivanja od škole. učiteljice i djeteta). U prvom dijelu power point izlaganja istaknuta je važnost roditeljske podrške i suradnje škole i roditelja, a u drugom dijelu roditelji su savjetovani kako se pravilno odnositi prema domaćoj zadaći. Sastanak je završio porukom:  Svojoj djeci možete dati samo dva trajna nasljeđa – jedno su korijeni, a drugo su krila.

 

 


[OPŠIRNIJE]Vidi i klikni!
Zorka Bibić / datum: 7. 10. 2015. 08:00

Dana 24. i  25. rujna u dvorani OŠ Hvar Hrvatski autoklub (HAK) je proveo program prometne preventive kroz interaktivnu radionicu „Vidi i klikni“. Na radionici su sudjelovali učenici prvih razreda OŠ Hvar s učiteljicama Ines Buzolić i Ivanom Visković i starija dobna skupina dječjeg vrtića „Vanđela Božitković“.

Program „Vidi i klikni“ realizirali su certificirani stručnjaci HAK-a  Andrijana Šimunec i  Mladen Matković iz Odjela za edukaciju i prometnu preventivu.

Sudjelovanjem na radionici djeca su stekla informacije i vještine potrebne za sigurnije sudjelovanje u prometu, a sve to  kroz rad, igru i osobno iskustvo. Polaznici su bili impresionirani opremom: modelima automobila na napuhavanje, malim električnim automobilom, pješačkim prijelazom i lutkom Hakijem.

Simulacijom prometnih situacija i opasnosti kojoj mogu biti izloženi te uključivanjem samih polaznika u promet kao aktivnih sudionika na najbolji mogući način objašnjene su polaznicima konkretne situacije u prometu i kako izbjeći one opasne.

Uz odličnu koordinaciju voditelja polaznici su na jednosatnoj radionici naučili  kako pravilno koristiti nogostup, prelaziti cestu korištenjem obilježenog pješačkog prijelaza, prelaziti raskrižje, ostvariti vizualni kontakt i komunikaciju s vozačem, propisno i pravilno ući u automobil te koristiti sigurnosni pojas na prednjem i stražnjem sjedalu.

Ova radionica je pokazala da vrijedi poznata izreka:

Čujem i zaboravim.

Vidim i zapamtim.

Uradim i shvatim.


[OPŠIRNIJE]GLAZBENO SCENSKI KOLAŽ OŠ HVAR POVODOM DANA GRADA
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 6. 10. 2015. 12:38

Učenici OŠ Hvar ,zajedno sa svojim učiteljima mentorima, pripremili su, povodom  obilježavanja  Dan Grada, prigodni program.

Tako je u petak 02.10.2015. u prepunoj gradskoj lođi izveden glazbeno -scenski kolaž naših učenika. Učenici 4. a razreda , okupljeni u Plesnom kazalištu OŠ Hvar, prikazali su duhovit igrokaz koji nosi naziv "Kako smo vješti kad dođu furešti".

Učenici viših razreda, okupljeni u Dramskoj grupi izveli su predstavu  "Neke tajne sile" dok su solistice Tina Radaić i Vini Zaninović Gradu otpjevale pjesmu.


[OPŠIRNIJE]Dan učitelja
Zorka Bibić / datum: 5. 10. 2015. 12:32

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Tim povodom objavljujemo tekst profesorice Marije Galović s portala Večernjeg lista:

 

Ovaj je dan prigoda da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni.

Cilj Svjetskog dana učitelja je mobilizirati podršku za nastavnike kako bi se osiguralo da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija te podići obrazovanje na razinu društvene važnosti i izvući učitelje iz poluanonimnosti i dati im društvenu važnost koju zaslužuju.

Prigoda je to i za isticanje važnosti rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini, te da se naglasi važnost te profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji, stoga se taj dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta, pa tako i u Hrvatskoj.

Proglasio ga je UNESCO godine 1994. u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja. Obrazovna internacionala (EI), svjetska federacija sindikata stručnjaka u obrazovanju sa sjedištem u Bruxellesu, čvrsto vjeruje da Svjetski dan učitelja treba biti međunarodno priznat i obilježavati se u cijelom svijetu. Napori Obrazovne internacionale i njene 401 članice doprinijeli su međunarodnom priznanju i obilježavanju toga dana širom svijeta. 

Učitelj je stručna osoba visokih radnih, obrazovnih i etičkih kvaliteta educirana za rad u vrtiću, školi ili na fakultetu. Njegova primarna uloga je da učeniku bude od pomoći u razvoju svih njegovih fizičkih i psihičkih potencijala, te da mu pomogne u postizanju individualnog maksimuma.

Učitelji se konstantno profesionalno usavršavaju kako bi što bolje odgovorili novim zahtjevima društva. (izvor: Wikipedia)

Najveća nada svake zemlje leži u primjerenom školovanju mladih.  Erasmo Rotterdamski

Onaj koji otvori vrata škole ujedno je i zatvorio vrata zatvora.  Victor Hugo

Obrazovanje je najmoćnije oružje kojim se može promijeniti svijet. Nelson Mandela

Znanje je moć.  Francis Bacon

Tko je svjestan svog neznanja, već je učinio velik korak prema znanju.  Isac d' Israeli

Da te Bog sačuva raditi u prosvjetnoj struci. Svega se trebaš bojati, svak' ti se pača u posao i svak' misli da ti mora pokazati kako i on nešto zna.  N.V. Gogolj

Obrazovanjem si uljepšavamo svoje ja. Zato, učite bez srama i slobodno pitajte. Ispitivanje i istraživanje korijeni su znanja, a mišljenje i promišljanje put su do njega.  Konfucije

Ulaganje u znanje daje najviše dividende.  Benjamin Franklin

Škola mora biti mjesto susreta, jer je ona nadopuna obitelji. Obitelj i škola se ne smiju nikada suprotstavljati, već nadopunjavati. Zajedničkim snagama moraju odgajati za istinu, dobro i lijepo. Ići u školu znači otvoriti um i srce stvarnosti u bogatstvu njezinih izraza i dimenzija.  Papa Franjo

Nastava neprestano potiče dijalog između škole i roditelja, no u taj dijalog se u posljednje vrijeme uvukao strah. Jedna vrsta straha je svojstvena obiteljima s ekonomskim problemima; napadaju nastavnike, jer ih je strah da će  im dijete i u budućnosti imati iste probleme kao i oni. Bogate obitelji pak napadaju nastavnike, jer se boje da dijete neće imati njihove povlastice. U oba slučaja taj strah gleda unatrag, a ne unaprijed, u budućnost kojoj obrazovanje stremi.  Italo Bassotto

Učitelji su ti koji sebe koriste kao mostove, pozivajući svoje učenike da prijeđu preko njih, a zatim, pomažući im prijeći, radosno onemoćaju, hrabreći ih da sami sagrade takve mostove.  Nikolas Kazantazakis


[OPŠIRNIJE]STAV CEP U ŽEP - plastičnim čepovima do skupih lijekova
Zorka Bibić / datum: 1. 10. 2015. 14:25

Osnovna škola Hvar pridružila se humanitarnoj akciji "Plastičnim čepovima do skupih lijekova" koju već nekoliko godina provodi Udruga oboljelih od leukemije i limfoma (UOLL). U učionicama nižih razreda i u knjižnici postavljene su kartonske kutije namijenjene za prikupljanje plastičnih čepova. Skupljeni čepovi poslat će se na recikliranje, te će Udruga oboljelih prodajom reciklirane sirovine sufinancirati nabavku skupih lijekova za liječenje teških malignih bolesti. 

Akciji su se pridružile brojne škole i vrtići diljem Hrvatske. Ovaj projekt pomaže oboljelima, a i podiže razinu svijesti o očuvanju okoliša. Sam lokalni, školski naziv ove akcije - Stav cep u žep - nastoji potaknuti učenike da prođu ulicama, trgovima, plažama, šetnicama, prikupe odbačene plastične čepove, donesu ih u školu i ostave u označenim kutijama.

Akcija će trajati do kraja školske godine. Više informacija možete pronaći na stranici www.uoll.hr (Prikupljanje plastičnih čepova) 


[OPŠIRNIJE]"Budi heroj-spasi život" - Obilježen Svjetski dan prve pomoći
Zorka Bibić / datum: 14. 9. 2015. 14:08

Ovogodišnji Svjetski dan prve pomoći (11. rujna) je hvarski Crveni križ obilježio brojnim akcijama. Tako su četvrtaši  sudjelovali u radionici "Spašavanje na vodi", gdje su saznali osnove prve pomoći. Prema riječima ekipe hvarskog Crvenog križa, učenici su bili vrlo zainteresirani za temu.

Cilj obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći je učenje solidarnosti, međusobnog pomaganja i stjecanje vještina potrebnih za iznenadne i nepovoljne životne situacije. Svatko bi trebao znati pružiti prvu pomoć i na tome hvarski Crveni križ kontinuirano radi.


[OPŠIRNIJE]U novu školsku godinu krenula su 43 prvašića
Zorka Bibić / datum: 7. 9. 2015. 14:41

Nova školska godina započela je u ponedjeljak 7. rujna.

U prizemlju škole održan je svečani prijem za 43 prvašića. Ravnateljica je izrekla pozdravni govor novim učenicima i njihovim roditeljima, a petaši su izveli kratki simpatični program. Prvašiće će sljedeće četiri godine podučavati i pratiti učiteljice Ivana Visković i Ines Buzolić. 

Naša škola ima 16 razrednih odjeljenja, uz poseban razredni odjel sa dvije učenice.

Tako će ove školske godine nastavu u hvarskoj osnovnoj školi pohađati ukupno 288 učenika. 

 

 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O POČETKU ŠKOLSKE GODINE 2015./2016.
Zorka Bibić / datum: 3. 9. 2015. 09:51

Dragi učenici i roditelji,

nova školska godina započinje u ponedjeljak 7. rujna 2015.g.

Prijem novih učenika - prvašića bit će u ponedjeljak u 9 sati u prizemlju škole.

Početak nastave za sve ostale učenike (od 2. do 8. razreda) bit će u ponedjeljak u 8 sati.

Neka je dobar i sretan početak nove školske godine!

VAŽNA OBAVIJEST ZA UČENIKE PUTNIKE: U PONEDJELJAK 07.09., PRVOG DANA, ŠKOLE POLAZAK AUTOBUSA IZ VELOG GRABLJA I BRUSJA JE U 7,10 SATI A POLAZAK IZ MILNE JE U 7,35. POVRATCI PRVOG DANA SU ZA BRUSJE I VELO GRABLJE U 10,00 SATI A ZA MILNU U 10,20. 


[OPŠIRNIJE]PODJELA SVJEDODŽBI
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 2. 7. 2015. 11:14

Sutra, u petak 03. srpnja, u 9,00 sati  održat će se podjela svjedodžbi za učenike od 1. do 7. razreda.

Autobus Čazmatransa za učenike putnike kreće u 8,20 iz Brusja i u 8:40 iz Milne za školu.

Povratak za Brusje je u 10,00 a za Milnu u 10,20.


[OPŠIRNIJE]Obavijest o kraju školske godine
Zorka Bibić / datum: 15. 6. 2015. 10:58

Sutra, utorak 16. lipnja zadnji je dan školske godine. Zbog toga će biti izmijenjen vozni red Čazmatransa za učenike-putnike. Polasci za Brusje bit će u 11 i 12:20 sati, a za Milnu u 11:20 i 12 sati.

Dopunski rad za učenike koji nisu dobili prolaznu ocjenu iz pojedinih predmeta započet će 23. lipnja (utorak) u 15 sati, budući da se taj dan kroz jutro održava državna matura. Ostale dane dopunska nastava će započeti u 9 sati. Sve obavijesti o dopunskoj nastavi učenici će dobiti od predmetnog nastavnika, a bit će i na internetskim stranicama škole.

Svečana podjela svjedodžbi za učenike 8. razreda održat će se 2. srpnja u 20:30 sati u atriju crkve sv. Marka. Molimo sve učenike i njihove roditelje za sudjelovanje. Također, molimo osmaše neka se pridržavaju rokova upisa u srednje škole na stranici www.upisi.hr, kao i onih istaknutih na web stranici naše škole.

Podjela svjedodžbi za učenike od 1. do 7. razreda održat će se u petak 3. srpnja u 9 sati u školi.

Učenici svoje udžbenike mogu razmijeniti međusobno i ostaviti mlađima, jer su važeći i u upotrebi i sljedeće tri godine. Ispunjene radne bilježnice, listiće, mape i obične bilježnice nemojte kidati, već ih odložite u stari papir.

Svim učenicima želimo lijep, ugodan i koristan ljetni odmor!


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima o dopunskom radu učenika (produženoj nastavi)
Zorka Bibić / datum: 1. 6. 2015. 10:02

Prema odluci Ministarstva, škola je dužna organizirati pomoć u učenju i nadoknađivanju znanja učenicima koji na kraju školske godine imaju nedovoljne ocjene iz najviše dva predmeta. Produžena nastava (dopunski rad) organizirat će se nakon službenog završetka školske godine, odnosno, nakon 16. lipnja. Učiteljsko vijeće utvrđuje trajanje dopunskog rada koji, prema službenim propisima, može trajati najmanje 10, a najviše 25 sati po nastavnom predmetu. 

Sve o produženoj nastavi (dopunskom radu) možete pročitati u službenom dopisu Ministarstva u priloženom dokumentu: 


[OPŠIRNIJE]Šahovski prvaci
Zorka Bibić / datum: 27. 5. 2015. 14:15

Na nedavnom šahovskom prvenstvu učenici su se okitili vrijednim priznanjima, koje je podijelila ravnateljica. 

U kategoriji najmlađeg uzrasta prvo mjesto osvojila je Antea Mihovilčević (1.r.), drugo mjesto pripalo je Mini Lukreciji Pavić (2.r.), a treće Sari Emuši Benjak (1.r.). U kategoriji srednje skupine prvo mjesto dobio je Mateo Petričević (4.r), drugo Stipe Petrić (4.r), a treće Karlo Domančić (3.r). 

U najstarijoj grupi prvo mjesto je osvojio Mateo Petričević (4.r.), čime je postao dvostruki prvak i osvajač dviju medalja. Drugo mjesto pripada Ivanu Blažu Brkušiću (5.r.), a treće Duji Tudoru (7.r.). 

Šahovsku grupu već dugo godina vodi prof. Ante Lončar iz Jelse i redovito postižu odlične rezultate. 


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKI TURNIR U ODBOJCI
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 26. 5. 2015. 16:22

Ove godine učitelj TZK Saša Poznanović organizirao je školsko prvenstvo u odbojci za više razrede za  djevojčice i dječake.

Prvi dio školskog turnira održan je u subotu 16. svibnja kada su se natjecali djevojčice i dječaci 5. i 6. razreda.

U napetom prebacivanju lopte preko mreže pobjedu , u konkurenciji za djevojčice, izvojevale su učenice 6. a razreda a i u konkurenciji dječaka ponovno su slavili učenici 6. a razreda.


[OPŠIRNIJE]UPISI U SREDNJU ŠKOLU - KORISNE INFORMACIJE
Zorka Bibić / datum: 25. 5. 2015. 15:58

Dragi osmaši i roditelji, 

na stranici upisi.hr nalazi se brošura sa svim korisnim informacijama o upisima u srednje škole, načinu bodovanja, mjerilima i postupcima za upis u trogodišnje i četverogodišnje strukovne škole... sve što je potrebno znati kako biste se mogli upisati u željenu srednju školu. Cjelokupnu brošuru možete pronaći i pročitati na ovoj poveznici: https://www.upisi.hr/docs/Brosura-2015.pdf


[OPŠIRNIJE]EKIPA 5. I 6. RAZREDA OŠ HVAR TREĆI U ŽUPANIJI U MALOM NOGOMETU
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 21. 5. 2015. 12:31

U petak, 08.  svibnja, održano je u Splitu i Srednjoj obrtno -tehničkoj školi Županijsko natjecanje u malom nogometu za dječake na kojeg se plasirala i naša ekipa budući su izvojevali pobjedu na otočnom natjecanju. Ekipa OŠ Hvar  nastupila je u sastavu: Tonči Domančić, Blaž Brkušić, Ivano Roić, Simon Milatić, Marko Pavlović, Vid Vekić, Marko Bibić, Šime Vidmar, Dominik Budrović i Jakov Fistonić.  


[OPŠIRNIJE]Dvije nagrade u jednom danu
Zorka Bibić / datum: 19. 5. 2015. 12:36

Dan 5. svibnja ostat će zapamćen po tome što je naš 2.b razred s učiteljicom Katicom Borak osvojio čak dvije nagrade!

Prva nagrada bila je za osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju "Europa u školi", u kategoriji likovnih radova na temu "Životinje pričaju o klimatskim promjenama". Osvojila ju je učenica Marija Trbuhović. Njezin rad je izrađen u kolažu, a prikazane su morske životinje koje su izronile iz dubina i upozorile ljude neka ne zagađuju okoliš. Dodjela nagrada bila je u Europskom domu u Zagrebu, povodom Dana Europe. 

Isti dan je u muzeju Mimara bila svečana dodjela pohvala i nagrada za likovne radove  u sklopu manifestacije Tradicija i suvremenost, na temu "Nacionalni parkovi i bioraznolikost Republike Hrvatske". Na natječaj je pristiglo više od 3000 likovnih radova iz različitih škola i obrazovnih institucija. Odabrano je 525 radova, među kojima je i rad učenika Karla Šore, koji je ovom prigodom pohvaljen za originalni rad. 

Sliku iz muzeja Mimare možete pogledati u nastavku. 


[OPŠIRNIJE]UPISI U SREDNJU ŠKOLU 2015/2016.
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 18. 5. 2015. 10:59

Dragi osmaši i roditelji osmaša,

O odabiru srednje škole, tijeku i upisnim rokovima možete se informirati putem slijedećih priloženih dokumenata:

1. Odluka o upisu učenika u prvi razred srednje škole šk. god. 2015/2016.

2. Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u prvi razred srednje škole

 


[OPŠIRNIJE]Kako zvuči drama? - Slušaonica radio-festivala Prix Marulić
Zorka Bibić / datum: 12. 5. 2015. 14:08

Učenici 4. i 8. razreda prisustvovali su slušanju radioigre koja se u sklopu festivala radiodrame Prix Marulić održala u prostorijama Gradske knjižnice.

Učenici 4. razreda su zajedno s učiteljicama Ines Buzolić i Ivanom Visković slušali radioigru "Ticalova putovanja", nastalu prema dramskom tekstu Zorana Pongrašića.

Osmaši su slušali radiogru "Imaš Fejs?", dramatiziranu i snimljenu prema istoimenom nagrađivanom romanu Jasminke Tihi-Stepanić. Radioigra na mladima pristupačan način približava tipične probleme (zaljubljivanje, odnos s roditeljima), uz temu zaštite i anonimnosti na internetu. Predstavljači NIves Madunić Barišić (dramaturginja) i ton majstor Tomislav Šamec objasnili su učenicima kako nastaje radio-drama, od podjele uloga, preko snimanja do konačne montaže i realizacije.

Nadamo se da će i dalje biti ovako zanimljivih događanja za naše učenike.


[OPŠIRNIJE]Dan škole 2015.
Zorka Bibić / datum: 11. 5. 2015. 14:03

Na blagdan hvarskog suzaštitnika sv. Prošpera (10. svibnja) već se nekoliko godina obilježava Dan škole. Tom prigodom održano je nekoliko događanja.

Na "žežin" blagdana, u petak 8. svibnja učenici naše škole sudjelovali su u akciji "Plava čistka", koju je organizirao Grad Hvar. Tridesetak učenika, zajedno sa svojim nastavnicima, očistili su uvalu Molo Garška. Nakon uspješnog skupljanja otpada uživali su u odličnoj marendi (ćevapi i coca-cola). 

Iste večeri u Lođi je otvorena izložba likovnih radova naših učenika. Ovogodišnja tema bila je Ribanje i ribarsko prigovaranje, odnosno život u moru i uz more. U programu su nastupili učenici svojim recitacijama, pjesmom i plesnim točkama, a u tekstu programa spomenuti su svi ovogodišnji uspjesi učenika naše škole, kojih je ove godine bio velik broj. Na kraju je ravnateljica otvorila izložbu. 

Sljedeći dan, u subotu 9. svibnja, na Pjaci se održala tradicionalna fjera povodom blagdana sv. Prošpera. I naša je škola imala svoj štand, odnosno, građanima je svoje proizvode i rukotvorine predstavila učenička zadruga Faria. Prodavali su sadnice povrća, ogrlice od tkanine, kamene kućice-trime, marmelade od gorkih naranči, a moglo se kupiti i novi broj školskog lista Mandrać. U dva sata učenici su rasprodali gotovo sve izloške. 


[OPŠIRNIJE]Kamo poslije osnovne škole? - Otvoreni dani srednjih škola u županiji
Zorka Bibić / datum: 29. 4. 2015. 16:42

Dragi osmaši, ukoliko želite nastaviti vaše školovanje u Splitu, dana 5. svibnja 2015. imate mogućnost sa svojim roditeljima posjetiti „Otvoreni dan srednjih škola SDŽ“.  Također, u tjednu od 11. do 15. svibnja u prostorima Centra za informiranje i savjetovanje u karijeri (CISOK) možete saznati više o pojedinim školama koje vas zanimaju. Detalje pogledajte u prilogu.


[OPŠIRNIJE]Domaća zadaća bez suza
Zorka Bibić / datum: 28. 4. 2015. 18:58

Održan je roditeljski sastanak na temu „Domaća zadaća bez suza“ za roditelje učenika 1. a razreda. Sastanak se sastojao od predavačkog dijela (power point prezentacija) u kojem su dane smjernice za razvijanje radnih navika i pozitivnog stava o učenju. Osim toga, provedena je anketa među roditeljima učenika 1.a  o navikama vezanim za pisanje domaće zadaće, te radioničkog dijela u kojem su roditelji iznosili svoja obiteljska pravila i vrijednosti. Za kraj roditelji su međusobno bacali klupko dobrih želja te je sastanak je završio u vedrom duhu.

Što piše na plakatu, pogledajte na priloženoj slici. 


[OPŠIRNIJE]Održana radionica "Svijet po mom"
Zorka Bibić / datum: 28. 4. 2015. 18:44

U travnju je održana  radionica za učenike 6.-ih razreda naziva „Svijet po mom“. Radionicu su održale pedagogica Jelka Bracanović i pripravnica Matea Pavičić. Cilj radionice je bio bolje upoznati svoje „JA“, te kroz zadane probleme iskazivati vlastite stavove i promišljanja.

Tijek radionice se sastojao od bacanja kocke osjećaja, izvlačenja pitanja „Svijet po mom“ i davanja odgovora, te, na kraju, sastavljanja kruga potreba u koji su učenici razvrstavali svoje najdraže aktivnosti. Radionica je završila u vedrom duhu upućivanjem dobrih poruka/želja jedni drugima.

Dio atmosfere možete vidjeti na priloženim slikama. 


[OPŠIRNIJE]Polazak u prvi razred
Zorka Bibić / datum: 23. 4. 2015. 12:11

Dragi roditelji, želimo Vama i Vašem djetetu lijep početak nove stranice života. Polazak u prvi razred predstavlja prvi veliki korak na putu ka zrelosti. Zbog gore navedenog, prave informacije su najvažnije.

Podsjećamo Vas da se TESTIRANJA za 1. razred obavljaju u tjednu od 11. do 15. svibnja prema utvrđenom rasporedu i prijašnjem dogovoru s pedagogom.  Popis udžbenika isti je kao prošle godine i dostupan je na web stranici škole.

U prilogu možete pročitati dokument vezan za polazak djeteta u prvi razred i preuzeti popis udžbenika za sljedeću školsku godinu. Odlukom Ministarstva prošle godine donesen je novi popis udžbenika, a važi i za školsku godinu 2015./2016. 


[OPŠIRNIJE]U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić
Zorka Bibić / datum: 21. 4. 2015. 12:17

U likovnom salonu Vladimir Becić (kuća obitelji Brlić) u Slavonskom Brodu 13. travnja je otvorena izložba U svijetu bajki IBM i održana dodjela nagrada za likovne radove. Sudjelovale su 53 osnovne škole sa ukupno 403 rada. 


[OPŠIRNIJE]Karlo Šore pohvaljen za originalni likovni rad
Zorka Bibić / datum: 21. 4. 2015. 09:17

Naša škola je i ove godine sudjelovala na natječaju Tradicija i suvremenost, na temu nacionalnih parkova i biološke raznolikosti Hrvatske. 

Učenik 2.b Karlo Šore pohvaljen je za originalni likovni rad. Prikazuje život podmorja nastao na potopljenom jedrenjaku. 

Osim Karlovog rada, na izložbi u zagrebačkom muzeju Mimara početkom svibnja bit će izloženi i radovi Eve Šantić, Gabriela Karkovića, Antea Solde (2.b), Romine Pazarac i Lea Marušića (4.a). 


[OPŠIRNIJE]EKIPA OŠ HVAR POBJEDNIK OTOČNOG NATJECANJA U MALOM NOGOMETU ZA 5. I 6. RAZREDE
Zorka Bibić / datum: 20. 4. 2015. 12:51

U petak 17. travnja na Tenisu održano je Otočno prvenstvo u malom nogometu za 5. i 6. razrede,  u kojem su se susrele ekipa OŠ Hvar i ekipa OŠ Jelsa.

U vrlo napetoj utakmici najprije je povela ekipa iz Jelse, no dominirala je igra ekipe OŠ Hvar, koja je na kraju rezultirala i pobjedom od 3:2 za našu školu.

Ekipa OŠ Hvar igrala je u sljedećem sastavu: Tonči Domančić, Blaž Brkušić, Ivano Roić, Simon Milatić, Marko Pavlović, Vid Vekić, Marko Bibić, Šime Vidmar, Jakša Vlahović, Dominik Budrović i Jakov Fistonić. Trener : Saša Poznanović, prof.  

Bravo momci, sretno na Županijskom !


[OPŠIRNIJE]Pomladak Crvenog križa OŠ HVAR treći u Sinju
Zorka Bibić / datum: 20. 4. 2015. 08:58

U Sinju je 18. travnja održano međužupanijsko natjecanje Crvenog križa, na kojem je sudjelovalo sedamnaest ekipa, gdje su imali priliku pokazati teorijsko i praktično znanje iz pružanja prve pomoći. 

Iz naše škole sudjelovali su Natko Plenković (7.b), Katijana Bilandžić, Leon Jurić, Antonija Hrkać (8.b), Flora Novak (8.a) i Lea Dragojević (7.a), pod vodstvom mentorice Magde Budrović-Tamim. Osvojili su izvrsno treće mjesto u kategoriji pomlatka (osnovnoškolski uzrast). Iskrene čestitke! 

 

 


[OPŠIRNIJE]Svi dođite na Festival znanosti!
Zorka Bibić / datum: 17. 4. 2015. 14:02

Dragi učenici i roditelji,

u ponedjeljak 20. travnja u Lođi će se održati Festival znanosti u organizaciji Opservatorija Hvar i Osnovne škole Hvar. Ovogodišnja tema je Sunce. 

U programu vas očekuje: 

od 14 do 22 sata: izložba učeničkih radova na temu "Sunce", uz promotivni štand Opservatorija Hvar

14-17h:  interaktivna radionica "Sunce viđeno kroz različite naočale"

15:30 - 17.30 h: radionica "Zabavni kviz o suncu"

18-19h: predavanje "Zašto i na koji način istražujemo našu najbližu zvijezdu - Sunce?" Predavač je dr.sc. Jaša Čalogović s hvarskog opservatorija

19-19:15h: proglašenje pobjednika zabavnog kviza i najboljeg dječjeg rada izložbe "Sunce"

20-22h: promatranje noćnog neba teleskopom

U slučaju nepovoljnog vremena, promatranje će se organizirati u utorak 21. travnja na istom mjestu u isto vrijeme.

Svi ste pozvani! 

 


[OPŠIRNIJE]Otvorena izložba Didi s Kamešnice
Zorka Bibić / datum: 14. 4. 2015. 13:51

U ponedjeljak 13. travnja u Lođi je otvorena izložba fotografija Didi s Kamešnice, u organizaciji Hrvatskog fotosaveza i Osnovne škole Hvar. Uz malene tehničke poteškoće (problemi s ozvučenjem), program je pjesmom "Ima jedan svijet" otvorila učenica Marita Zaninović (8.a). Slijedile su recitacije Petre Ivandić (5.b) i Jakova Fistonića (6.b), uz voditeljsko slovo Lee Dragojević i Jure Hraste (7.a). Okupljenima se obratila i zamjenica ravnateljice Nada Jeličić koja je otvorila izložbu. 

Fotografije su rezultat radionice koju su prošle godine pohađali učenici i voditelji nekoliko dalmatinskih osnovnih škola, među kojima i nastavnica tehničke kulture Katija Barbić. Zahvaljujući njoj ova je izložba stigla u Hvar. 

Prikazani su zanimljivi pokladni običaji koji se vjerno čuvaju u podkamešničkim selima Gljev, Han, Bajagić i Gala. Ophodi mačkara u ovim selima jedinstven su način prikazivanja drevnih običaja protkanih zvukom mačkarskih zvona i drugih popratnih neobičnih rituala.
 


[OPŠIRNIJE]Nogometaši OŠ Hvar treći u županiji
Zorka Bibić / datum: 12. 4. 2015. 20:50

Nakon osvojenog prvog mjesta na otočnom natjecanju u Starom Gradu početkom veljače, nogometaši naše škole sudjelovali su na županijskom natjecanju u Splitu, pod vodstvom mentora Saše Poznanovića.  Osvojili su treće mjesto i brončane medalje. Među igračima najviše su se istaknuli Manuel Rajić (8.b) i Marko Domančić (7.b), a najmlađi igrač bio je Tonči Domančić (5.a). 


[OPŠIRNIJE]Rukometašice treće u županiji
Zorka Bibić / datum: 12. 4. 2015. 12:52

U OŠ Mejaši u Splitu 9. travnja je održano županijsko natjecanje u rukometu za djevojčice osnovnih škola. Sudjelovalo je pet ekipa, a naše učenice osvojile su treće mjesto u ukupnom poretku, izgubivši od ekipe Splita i Sinja rezultatom 20:11. 


Nastupile su: Petra Domančić (8.b), Rija Tudor (8.b) - ukupno 2 gola, Petra Kustura (8.a) - postignula 4 gola, Tina Marjanović (8.a) -postignula 4 gola, Zorina Tudor (8.a)- postignula 9 golova, Adriana Batoš (7.b), Katja Pavičić (7.b), Nina Ivušić (7.b), Mia Novak ( 6.b) - postignule su po jedan gol, te Tara Bosak (6.b) i Veronika Vasović (6.b).
S ekipom su cijelu godinu trenirale i Rozarija Kovačević (6.a), Patrizija Radaić (8.a) i Matilda Bortolotti (6.a), ali nisu nastupile u Splitu.


[OPŠIRNIJE]Nagrađen likovni rad Marije Milatić na natječaju I.B. Mažuranić u Slavonskom Brodu
Zorka Bibić / datum: 31. 3. 2015. 18:34

Likovna grupa naše škole pod mentorstvom učiteljice Katice Borak dobila je još jedno priznanje. Već osmu godinu zaredom sudjeluju na manifestaciji "U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić" u Slavonskom Brodu, gdje već tradicionalno osvajaju nagrade i priznanja. 

Ove godine nagrađen je rad učenice Marije Milatić (4.a), nastao prema predlošku bajke "U vilinskih dvorih" iz Brlić-Mažuranićkine knjige "Valjani i nevaljani". 

Marijin rad bit će izložen 13. travnja na izložbi u likovnom salonu Vladimir Becić/kuća obitelji Mažuranić u Slavonskom Brodu.

Čestitamo!  


[OPŠIRNIJE]Likovni rad Tee Paduan na čestitkama Hrvatskog Crvenog križa
Zorka Bibić / datum: 26. 3. 2015. 09:20

Likovni rad Tee Paduan, učenice 2.b razreda, odabran je među deset najboljih radova pristiglih na natječaj Hrvatskog Crvenog križa za novogodišnju čestitku za 2016.g. 

Teina mentorica je njezina učiteljica Katica Borak, koja sa svojom likovnom grupom već dugi niz godina ostvaruje zapažene i izvrsne uspjehe. 

Tein rad naći će se na čestitkama i promidžbenim materijalima Hrvatskog Crvenog križa. 


[OPŠIRNIJE]Hvarski robotičari drugi na Braču
Zorka Bibić / datum: 24. 3. 2015. 09:08

U Supetru je 21. i 22. ožujka održano treće kolo hrvatskih robotičara - Robocup Supetar Open. Na natjecanju je sudjelovalo 59 ekipa iz cijele Hrvatske, ukupno 139 učenika osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Natjecali su se u šest kategorija: spašavanje žrtve (3 kategorije), ples robota (2 kategorije) i nogomet (1 kategorija). 

Učenici Manuel Rajić, Zoa Abdulmar i Sara Claudius Brakus (8.r.), predvođeni mentoricom prof. Katijom Barbić, osvojili su drugo mjesto u kategoriji Robodance secondary, čime su nadmašili rezultat iz Dubrovnika prije nekoliko tjedana. 

Umjesto pehara, dobili su zanimljivu i originalnu skulpturu načinjenu od bračkog kamena. 

Čestitamo! 


[OPŠIRNIJE]Biti bolje dijete - održane radionice za učenike
Zorka Bibić / datum: 18. 3. 2015. 18:10

Tijekom veljače i ožujka pedagogica Jelka Bracanović i pripravnica Matea Pavičić, prof. pedagogije održale su niz radionica za učenike nižih i viših razreda. 

U priloženom Wordovom dokumentu možete saznati više, a u foto-galeriji vidjeti kakva je bila atmosfera: 


[OPŠIRNIJE]Zviri najbolje na otoku
Zorka Bibić / datum: 18. 3. 2015. 14:14

U prostorijama Osnovne škole Petra Hektorovića u Starom Gradu je 14. ožujka održano 19. otočno natjecanje mladih Crvenog križa. Sudjelovale su tri ekipe podmlatka (osnovnoškolci) i mladeži (srednjoškolci). 

Učenici Natko Plenković (7.b), Katijana Bilandžić (8.b), Leon Jurić (8.b), Flora Novak (8.a), Lea Dragojević (7.a) i Antonija Hrkać (8.b), okupljeni pod nazivom "Zviri" i predvođeni mentoricom Magdom Budrović Tamim pokazali su odlično teorijsko i praktično znanje iz poznavanja prve pomoći, što im je osiguralo prvo mjesto u kategoriji podmlatka.

Time su se plasirali na međužupanijsko natjecanje koje će se održati 18. travnja u Sinju. 

Sretno! :) 


[OPŠIRNIJE]UČENIK 6. RAZ. OŠ HVAR DOMAGOJ ČALETA OSVOJIO BRONCU U JUDU
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 5. 3. 2015. 14:34

Ove godine, po prvi puta, Osnovna škola Hvar imala je svoje predstavnike na županijskom natjecanju iz Juda. Natjecanje je održano 24. sječnja u OŠ Gripe u Splitu a naša mala tročalana ekipa, iako se prvi put predstavlja, polučila je sjajan uspjeh. Učenik 6.a razreda Domagoj Čaeta osvojio je brončanu medalju, nadlje učenik 4.a razreda Mateo Popvić osvojio je 4. mjesto dok je učenik 3. a razreda Hrvoje Čaleta osvojio 5. mjesto.

Inače ovi učenici treniraju ovu plemenitu vještinu u judo sekciji OŠ Hvar koju ,u sklopu projekta Judo u škole,  vodi trener iz Jelse Ivo Ivanković.

Još jednom čestitke našim natjecateljima i njihovom treneru!  

Pozivamo i ostale učenike da se pridruže i treniraju Judo u OŠ Hvar.


[OPŠIRNIJE]NAŠI UČENICI I OVE GODINE UKLJUČENI U AKCIJU ZA ZAKLADU ANE RUKAVINE
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 2. 3. 2015. 18:55

Dana  13. 02. u organizaciji Gradskog Odbora Crvenog križa Grada Hvara održana je akcija prikupljanja sredstava za pomoć i podršku radu  Zaklade Ana Rukavina.

I ove godine u akciju su se  uključili svi učenici razredne nastave koji su danim izrađivali ukrase, uporabne predmete i kolače za prodaju.

Osim toga učenici su se istakli i u samom činu prodaje te se ponovno pokazali kao dobri trgovci pogotovo kada sredstva idu u dobrotvorne svrhe.

U akciju se uključila i školska zadruga Faria. Učenici okupljeni u zadruzi prodavali su svoje uradke na predavanju dr. Esme Čečuk-Jeličić.  


[OPŠIRNIJE]Mlade nade robotike
Zorka Bibić / datum: 2. 3. 2015. 17:07

Učenici 8. razreda Manuel Rajić, Hanna Claudius Brakus i Zoa Abdulmar su pod vodstvom nastavnice tehničke kulture Katije Barbić sudjelovali na natjecanju RoboCup open Dubrovnik, koje se održavalo 21. i 22. veljače. Više od 150 sudionika pokazalo je svoje znanje u robotici - izradi robota, programiranju i postizanju pokreta načinjenog robota.

Učenici naše škole osvojili su drugo mjesto u kategoriji Najfora robot, a bili su četvrti u kategorjii RoboDance secondary. 

Time su pokazali odlično znanje u primjeni novih tehnologija. Čestitamo! :)

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Sigurnost djece na internetu - radionica za roditelje
Zorka Bibić / datum: 19. 2. 2015. 18:20

Pedagogica Jelica Bracanović, stručna suradnica Matea Pavičić i knjižničarka Zorka Bibić tijekom veljače i ožujka će održati predavanje o sigurnosti djece na internetu roditeljima učenika sedmih i osmih razreda. 

Naglasak je na rezultatima ankete o korištenju Facebooka i nasilja na društvenim mrežama koja je provedena među učenicima od 4. do 8. razreda u prosincu, povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Osim toga, govorit će i o primjerima iz prakse, uz kratku radionicu za roditelje.

U prilogu možete pogledati kratki film koji govori o ovoj vrlo važnoj temi, tj. koliko su djeca sigurna na internetu i društvenoj mreži Facebook ako se njome služe na krivi način: https://www.youtube.com/watch?v=hFhiHBVIv1w

 

 


[OPŠIRNIJE]REZULTAT ODABIRA PONUDA ZA EKSKURZIJU ZA OSME RAZREDE
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 19. 2. 2015. 14:33

U skladu s Pravilnikom o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole (NN 67/14) Povjerenstvo za provedbu javnih poziva i odabira najpovoljnije ponude izvanučioničke nastave za osme razrede za OŠ Hvar objavljuje

 

REZULTAT ODABIRA PONUDA ZA EKSKURZIJU ZA OSME RAZREDE

Ekskurzija za osme razrede (br. ponude 001/2015) SLAVONIJA od 23.04.2015.  do 26.04.2015.

 

Odabrana je ponuda putničke agencije F-TOURS putovanja d. o. o


[OPŠIRNIJE]REZULTAT ODABIRA PONUDA ZA EKSKURZIJU ZA OSME RAZREDE
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 17. 2. 2015. 21:45

 

U  skladu s Pravilnikom o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole (NN 67/14) Povjerenstvo za provedbu javnih poziva i  izbora najpovoljnijih ponuda izvanučioničke nastave OŠ Hvar objavljuje

REZULTAT ODABIRA PONUDA ZA EKSKURZIJU ZA OSME RAZREDE
 
Ekskurzija za osme razrede (001/2015) - SLAVONIJA od 23. do 26.04. 2015.
 

Odabrana je ponuda putničke agencije F-TOURS putovanja d.o.o

 
 

 


[OPŠIRNIJE]Maškare 2015.
Zoran Domančić / datum: 17. 2. 2015. 16:18

Prve fotografije ovogodišnjih maškara možete pogledati u Foto - galeriji

A video zapis na linku Hvarske maškare 2015.

I još jedan na linku Hvarske maškare1.


[OPŠIRNIJE]REZULTAT ODABIRA PONUDA ZA ŠKOLU U PRIRODI ZA 4. RAZREDE
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 12. 2. 2015. 11:37

U skladu s Pravilnikom o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole (NN 67/14) Povjerenstvo za provedbu javnih poziva i  izbora najpovoljnijih ponuda izvanučioničke nastave OŠ Hvar objavljuje

 

REZULTAT ODABIRA PONUDA ZA ŠKOLU U PRIRODI ZA 4. RAZREDE

Škola u prirodi IV. razredi (br. ponude: 001/2015): HRVATSKO ZAGORJE od 13. do 16. 4. 2015. ili od 20.do 23. 04. 2015. 

Odabrana je ponuda putničke agencije F-TOURS putovanja d.o.o


[OPŠIRNIJE]UPIS DJECE U PRVI RAZRED 2015./2016.
Zorka Bibić / datum: 10. 2. 2015. 08:41

Poštovani roditelji,

prijave za upis u 1. razred provodit će se od 16. do 27. veljače 2015. isključivo elektronskim putem na obrascu prijave (Upitnik za predupis), koji možete pronaći na stranici www.udu-sdz.hr, tj. na ovoj poveznici: http://www.udu-sdz.hr/dokumenti/prosvjeta/Upisi2015/Obavijest_web_2015.pdf

Školski obveznici za prijavu u prvi razred osnovne škole 2015./2016. su:

-djeca rođena od 1. travnja 2008. do 31. ožujka 2009.

- djeca rođena od 1. travnja 2009. do 31. kolovoza 2009., za koju roditelji žele ostvariti pravo na prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole

-djeca kojima je za školsku godinu 2014./15. rješenjem Ureda odgođen upis u prvi razred osnovne škole

Napominjemo da na navedenoj web stranici trebate popuniti Obrazac za prijevremeni upis ili Obrazac za privremeno oslobađanje, ukoliko želite ostvariti tu mogućnost pri upisu vašeg djeteta u prvi razred.

Roditelji se obavezno trebaju javiti u školu od 9. do 16. ožujka 2015. radi dogovora o terminu testiranja djeteta. 

Tom prilikom roditelji donose u školu neovjereni preslik rodnog lista djeteta, neovjereni preslik  domovnice djeteta (nije bitan datum izdavanja dokumenta) i OIB. 


[OPŠIRNIJE]Blagdanske aktivnosti OŠ Hvar
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 31. 12. 2014. 18:18

 U završnici prvog polugodišta i uoči božićno-novogodišnjih blagdana,učenici i učitelji naše škole bili su iznimno aktivni. Obilježen je mjesec borbe protiv ovisnosti, sudjelovali smo na međunarodnoj izložbi jaslica u gradu pobratimu grada Hvara Santa Maria di Sali u pokrajini Venetto, zatim smo u skopu naše tradicionalne akcije za sv. Nikolu poslali 28 paketa igračaka, odjeće slatkiša i higijenskih potrepština na adrese dječjih domova diljem Hrvatske. Za svetu Luciju organizirali smo prodaju dječjih uradaka a od prihoda ćemo kupiti specijalne dioptrijske naočale za učenicu PRO naše škole. Sudjelovali smo i u caritasovoj akciji "Za 1000 radosti". Naši učenici ponovno su prezentirali svoj nagrađeni rad iz Turističke Kulture "O lavandi" u splitskoj gradskoj knjižnici Marka Marulića, bili su zapaženi i medijski zabilježeni a naša škola dobila je status" Škole prijatalja baštine".  U božićno-novogodišnjem programu Grada Hvara participirali smo s 3 manifestacije i to koncertom zbora, solista i recitatora OŠ Hvar, zatim predstavom "Djed božićnjak na zadatku" u postavi i izvedbi Plesnog kazališta OŠ Hvar a ista predstava izvedena  je još dvaput za podjelu darova djeci jasličke i vrtičke dobi, te priredbom "Božiću u susret" učenika razredne nastave i posebnog razrednog odjela.  

Bravo za učenike i učitelje OŠ Hvar!

 


[OPŠIRNIJE]Ne Facebook nego book - obilježen Mjesec borbe protiv ovisnosti
Zorka Bibić / datum: 23. 12. 2014. 15:24

I ove godine OŠ Hvar se uključila u obilježavanju Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Ovogodišnja tema bila je „ FACEBOOK“.

 Razrednici viših razreda su na satu razredne zajednice s učenicima pogledali edukativne video materijale ( koje smo dobili od udruge „Ćakula kroz život“) te su ih kroz radionice upozorili na opasnosti i posljedice svake ovisnosti.

Peti razredi obradili su temu „Marihuana“, šesti „Ovisnička priča“, sedmi „Alkoholizam“.

 Pedagogica škole Jelka Bracanović i logopedica Lukrecija Lovrinčević su zajedno s učenicama 8. b razreda osmislile i napravile Power Point prezentaciju na temu Facebook.

Učenice Zoa Abdulmar, Hanna Claudius Brakus i Melisa Bašić prezentaciju su prikazale na satovima razredne zajednice (4. -8. razreda) te upoznale učenike s poviješću Facebooka, dobrim i lošim stranama, ovisnošću o Facebooku i posljedicama te ovisnosti. U okviru Mjeseca borbe protiv ovisnosti stručni tim škole proveo je anketu o učeničkim navikama korištenja Facebooka koja je pokazala da većina naših učenika provodi puno vremena na Facebooku, prihvaćaju i nepoznate „prijatelje“ te je manji broj doživio, ali i vršio nasilje preko Facebooka. U radioničkom dijelu prezentacije učenici su sudjelovali u kvizu znanja i svojim su odgovorima pokazali koliko su bili pažljivi tijekom prezentacije. Simbolične nagrade uručene su paru s najvećim brojem bodova.

Na  kraju, naše cure su stripom prikazale kako najbolje i najkvalitetnije provoditi svoje slobodno vrijeme i kako se ponašati na Internetu.

Kroz evaluacijski listić su istaknuli da je tema bila zanimljiva, poučna i korisna, a najzanimljiviji dio prezentacije bili su strip i anketa.

 

I naša poruka i moto za kraj je „NE FACEBOOK NEGO BOOK“.

 


[OPŠIRNIJE]Učenice Marija i Mina među trideset najuspješnijih likovnih radova
Zorka Bibić / datum: 5. 12. 2014. 09:34

Likovni radovi učenica 2.b razreda, Marije Trbuhović i Mine Lukrecije Pavić, odabrani su među trideset najuspješnijih radova na natječaju za novogodišnju poštansku marku, čija je tema bila blagdanski stol. 

Na natječaju "Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu" u organizaciji Hrvatske pošte i Agencije za odgoj i obrazovanje, sudjelovalo je 154 osnovnih škola sa 830 radova. 

Uvrštavanje likovnih radova naših učenica među 30 najboljih veliko je priznanje za našu školu i učiteljicu Katicu Borak voditeljicu likovne grupe, koja već dugi niz godina osvaja nagrade i priznanja. Čestitamo!

Odabrane radove možete vidjeti ovdje: http://www.posta.hr/UserDocsImages/hp/glavne-kategorije/filatelija/Djecja_marka_2015/Radovi_Nova_godina_2015.pdf


[OPŠIRNIJE]UČENICI OŠ HVAR OBILJEŽILI MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 3. 12. 2014. 23:59

Obilježavanju Međunarodnog dana volontera diljem Hrvatske pridružili su se i učenici naše škole koji su u organizaciji Gradskog Odbora Crvenog Križa Grada Hvara zajedno sa svojim učiteljicama iz školske sportske dvorane poručili : VOLONTIRAM -  MIJENJAM SVIJET. 

Inače Međunarodni dan volontera proglasila je Opće skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. god. Od tada se svakog 5. prosinca organizira niz manifestacija diljem svijeta koji imaju za cilj promoviranje humane djelatnosti volontiranja. Ove godine na simboličan način i naši učenici postali su dio ovog značajnog događaja.  


[OPŠIRNIJE]Film u Lođi za učenike naše škole
Zorka Bibić / datum: 19. 11. 2014. 11:55

Kino Mediteran, koje gostuje već drugu zimu u našem gradu, u petak će prikazati hrvatski film "Koko-ljubav ili smrt" za učenike naše škole. Na taj način uspostavljena je suradnja te udruge sa školama, kao i uvođenje u medijsku kulturu.

Film prati glavnog junaka Koka kojemu je, čini se, i dalje nogomet najvažnija stvar na svijetu, a nadolazeći susret zloglasnih 'Gusara' i Kokove ekipe 'Zeleni Vrh' centralni događaj sezone. Zlatko i dalje svaki trenutak provodi čitajući knjige i prigovara Koku da je nezreo. Da dokaže suprotno, Koko mu priča o svojoj nesretnoj ljubavi prema zagonetnoj djevojci, tajnovitoj i čarobnoj poput junakinja Zlatkovih romana. Kokova nestašna sestra Marica, samozatajna prijateljica Ema i drska Melita imaju svoj bend – Kokova će ekipa na koncert jednako kao što će i one na njihove nogometne utakmice. Da li mladiće zaista zanima glazba, a djevojke nogomet, saznat ćemo u novom filmu iz serijala o Koku – 'Ljubav ili smrt'.

Projekcija filma za niže razrede bit će u petak u Lođi u 17h, a za učenike viših razreda u 19h. Cijena ulaznice je 20 kuna. 


[OPŠIRNIJE]Dani kruha
Zorka Bibić / datum: 23. 10. 2014. 12:26

Poštovani roditelji i sugrađani,

sutra u 10,00 sati učenici OŠ Hvar održat će svoju tradicionalnu manifestaciju „Dani kruha- dani zahvalnosti za plodove zemlje“.

Manifestacija će biti humanitarnog karaktera, a naši učenici posjetit će i kolačima i pecivom razveseliti naše starije i nemoćne sugrađane.

Dođite pred gradsku lođu,

veselimo se zajedničkom ugođaju!


[OPŠIRNIJE]7. DRŽAVNA SMOTRA NAGRAĐENIH PROJEKATA TURISTIČKE KULTURE
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 17. 10. 2014. 19:13
Folklorna grupa OŠ Hvar

Naša škola je i ove godine bila domaćin i suorganizator 7. Državne smotre nagrađenih projekata iz Turističke kulture koja se održala od 10.-12. listopada u organizaciji Ureda državne uprave SDŽ i udruge PROkultura iz Splita a pod pokroviteljstvom grada Hvara.

Ovje projekt, već dugi niz godina, potiče djecu i mlade iz Hrvatske i dijaspore na istraživanje kulturnog i prirodnog nasljeđa uz stjecanje temeljnih znanja o turizmu. Cilj projekta je pripomoći da se vrednote baštine sustavno i promišljeno ugrade u proces odgoja i obrazovanja.

Prilikom svečanog otvorenja u "Arsenalu" učenici naše škole priredili su prigodni program u kojem su nastupili Plesno kazalište OŠ Hvar s igrokazom "Vremeplov" u režiji učiteljice Nade Jeličić, Folklorna grupa OŠ Hvar pod vodstvom učiteljice Veronike Vidović te Dominik Bonković s recitacijom "Furešti". Za vizualni identitet "Arsenala" i pozornice pobrinula se učiteljica likovne kulture Ivančica Katušić Domančić s radovima učenika viših razreda na temu baštine. Pozdravnu riječpri otvorenju manifestacije održala je pročelnica Ureda državne uprave SDŽ te pokretačica i glavna promotorica ovog projekta Nansi Ivanišević 


[OPŠIRNIJE]Vremenik pisanih provjera za prvo polugodište 2014./15.
Zorka Bibić / datum: 14. 10. 2014. 15:31

Dragi učenici i roditelji,

u privitku možete pogledati vremenik pisanih provjera za više i niže razrede za prvo polugodište ove školske godine. 


[OPŠIRNIJE]Obilježen Dan grada i blagdan sv. Stjepana I.
Zorka Bibić / datum: 7. 10. 2014. 12:23

Nizom programa i aktivnosti naša je škola obilježila blagdan hvarskog zaštitnika sv. Stjepana I. i Dan grada.

U jutarnjim satima 3. listopada je na igralištu Tenis održan mali nogometni turnir na kojem su nastupile muška i ženska ekipa. Vodili su ih nastavnici Saša Poznanović i Ines Buzolić, a utakmicu je sudio Joško Bepo Kovačević. 

U sklopu programa na razini grada, iste večeri je u Arsenalu održan glazbeno-scenski kolaž OŠ Hvar, na kojemu su učenici Lea Dragojević i Jure Hraste (7.a) kazivali stihove i vodili program. Dramska skupina izvela je  isječke iz predstave "Susjedi" (autorica prof. Sandra Domanović) .  Plesno kazalište OŠ Hvar u režiji učitejlice Nade Jeličić izvelo je mjzikl "Vremeplov". Zbor pod ravnanjem prof. Mirande Krivić otpjevao je nekoliko pjesama, a kao solistice nastupile su Petra Domančić, Hanna Claudius Brakus i Flora Novak (8.r.)

Naša škola sudjelovala je i na manifestaciji "Fešta hvarske pulene" u organizaciji Udruge Metropola mora. Učenici su s učiteljicom likovne kulture Ivančicom Katušić-Domančić izradili plovila koja su sudjelovala na maloj regati u hvarskoj luci. Ukupno ih je bilo 30, a najboljima su proglašeni brodić Ivana Miličića (5.r.) za najbrži brod, brod Domagoja Ćalete (6.r) ostavio je najbolji umjetnički dojam, a onaj Nives Ivanković (6.r) proglašen je najljepšim tradicijskim brodom na ovoj manifestaciji. 


[OPŠIRNIJE]Obavijesti vezane uz upis u srednju školu
Zorka Bibić / datum: 23. 6. 2014. 10:45

U četvrtak, 26. lipnja počinje prijava obrazovnih programa, koja će trajati do 8. srpnja.

Učenici se prijavljuju putem web stranice www.upisi.hr, i to pomoću svog korisničkog imena, lozinke i pina koji su dobili u školi.

Razrednice će ispisivati prijavnice u srijedu, 9. srpnja od 10 - 12 sati u školi. Učenici i roditelji dužni su taj dan doći potpisati prijavnice. 

Od 14.-18. srpnja učenici dostavljaju dokumentaciju u srednju školu. 

Sve informacije o upisu možete pronaći na stranici www.upisi.hr i na mrežnim stranicama osnovne i srednje škole.


[OPŠIRNIJE]Popis udžbenika za šk. god. 2014/15
Zorka Bibić / datum: 5. 6. 2014. 17:17

Dragi učenici i roditelji,

sljedeće školske godine, 2014./15. prema odluci Ministarstva izvršen je odabir novih udžbenika. U priloženom dokumentu možete pronaći popis svih knjiga po razredima. 

 

 


[OPŠIRNIJE]Kamo nakon osnovne?
Zorka Bibić / datum: 27. 5. 2014. 18:00

Dragi osmaši i roditelji,

na lnku http://gogss.hr/UPISNA/index.html#/0 možete prelistati i proučiti brošuru o odabiru vaše srednje škole i budućeg zanimanja.

Sretno! :)


[OPŠIRNIJE]Još jedno priznanje likovnoj grupi
Zorka Bibić / datum: 23. 5. 2014. 12:04

Na izložbi "Tradicija i suvremenost", održanoj od 17.-24. svibnja u zagrebačkom muzeju Mimara, likovna grupa koju vodi učiteljica Katica Borak  dobila je još jedno priznanje.

Pohvaljena je učenica Marija Milatić (3.a), koja je na temu "Gradimo - čuvajući baštinu i prirodu u kojoj živimo" u tehnici tempere prikazala svoju viziju budućnosti izgleda crkvice Zvijezde mora na hvarskoj obali. 

Na natječaj je prispjelo na tisuće radova iz osnovnih škola, kao i iz ustanova s posebnim potrebama i škola nacionalnih manjina, a ukupno je odabrano 490 radova za izložbu. Strogi žiri ocijenio je Marijin rad originalnim likovnim rješenjem.

Osim rada Marije Milatić, na ovoj izložbi bili su izloženi i radovi učenica Anite Budimir (3.a) i Lorence Čičić (3.b). 

Čestitamo! 


[OPŠIRNIJE]Rad Domine Crljen osvojio Zagreb
Zorka Bibić / datum: 12. 5. 2014. 17:58

Rad Domine Crljen osvojio je nagradu na natječaju "Europa u školi", koji organiziraju Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Ova godina proglašena je Europskom godinom usklađivanja radnog i obiteljskog života. 

Dominin rad jedan je od deset nagrađenih likovnih radova u kategoriji dobne skupine 1.-4. razreda osnovne škole, na temu "Moja obitelj: kuća i posao". Uz svoju mentoricu, voditeljicu likovne grupe Katicu Borak, Domina je u tehnici kolaža na maštovit način prikazala svoju obitelj. 

U Europskom domu je uz Dominin rad izložen i kolaž učenice Andreje Jurić (1.b.)

Čestitamo Domini, Andrei i učiteljici Katici, kojoj je ovo treće značajno priznanje u mjesec dana! 


[OPŠIRNIJE]ZBOR OŠ HVAR SNIMIO BOŽIĆNO-NOVOGODIŠNJI SPOT
Jelka Kovačić Vidmar / datum: 5. 3. 2013. 23:21

 

Učenice okupljene u zboru OŠ Hvar pod vodstvom nastavnice Mirande Krivić

snimile su božićno novogodišnji spot koji nosi naziv  “For u Božić”.

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju